Blog

Αρχική » Blog » Κοινωνική Υπευθυνότητα » H Chiesi Hellas στηρίζει τις πυρόπληκτες περιοχές της Βόρειας Εύβοιας!

Blog

H Chiesi Hellas στηρίζει τις πυρόπληκτες περιοχές της Βόρειας Εύβοιας!

Η Chiesi Hellas σε συνεργασία με το Δήμο Ιστιαίας-Αιδηψού και με τη στήριξη των εργαζομένων της, θέλησε να δώσει «χρώμα» στο μαύρο τοπίο που άφησαν οι φωτιές του καλοκαιριού στην πολύπαθη Βόρεια Εύβοια, αναλαμβάνοντας το βάψιμο των δύο παιδικών χαρών, της Αιδηψού και του Νεοχωρίου. Η εν λόγω δράση πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 30 Σεπτεμβρίου, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Εθελοντισμού, που έχει θεσπίσει η εταιρεία.

Η ομάδα της Chiesi Hellas με πάνω από 50 εθελοντές/εργαζόμενους, προμηθεύτηκε γάντια, μπογιές, πινέλα και με την καθοδήγηση των ανθρώπων του δήμου και με σεβασμό στην τοπική κοινωνία, έβαψαν τα κάγκελα και τον περιβάλλοντα χώρο των παιδικών χαρών, έτσι ώστε οι μικροί κάτοικοι της περιοχής να απολαμβάνουν το παιχνίδι τους σε ένα όμορφο, ευχάριστο και πολύχρωμο περιβάλλον.

Ο Σταύρος Θεοδωράκης, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Chiesi Hellas δήλωσε: «Οι άνθρωποι της Chiesi Hellas, διαθέτουν φέτος την ημέρα κοινωνικής προσφοράς στην Βόρεια Εύβοια, κάνοντας πράξη την υπόσχεσή μας για τη συμμετοχή μας σε ενέργειες που θα αναβαθμίσουν την πυρόπληκτη περιοχή. Η ενέργειά μας αυτή, έρχεται σαν έμπρακτη απόδειξη της προ μηνός βράβευσης της Chiesi Hellas στο θεσμό Prix Galien, ως αξιοθαύμαστη εταιρεία που ενεργεί για το όφελος της κοινωνίας και του περιβάλλοντος».

Ο Ηλίας Πυρνοκόκης, Head of Value, Access & External Affairs της Chiesi Hellas ανέφερε: «Η οικολογική και κοινωνική καταστροφή της Βόρειας Εύβοιας που συντελέστηκε το καλοκαίρι με τις καταστροφικές πυρκαγιές, δεν μπορεί να αφήσει κανέναν αμέτοχο και όλες οι παραγωγικές δυνάμεις της χώρας έχουν χρέος να στηρίξουν την τοπική κοινωνία της Εύβοιας, δίνοντας χρώμα στο μαύρο τοπίο που άφησαν οι πυρκαγιές. Έπειτα από επικοινωνία με το δήμο Ιστιαίας-Αιδηψού όπου ενημερωθήκαμε για τις ανάγκες και προτεραιότητες των κατοίκων της περιοχής, συμφωνήσαμε να προχωρήσουμε στο βάψιμο των δύο παιδικών χαρών της περιοχής, προσθέτοντας λίγο χρώμα στις ζωές των μικρών παιδιών και των οικογενειών τους».

Σχετικά με την ενεργή συμμετοχή των εργαζομένων της εταιρείας, η Αλεξάνδρα Βέτσικα, Head of Human Resources & Administrative Affairs ανέφερε: «Είναι τιμή μας ως εταιρία να έχουμε εντάξει στις Αξίες μας τον εθελοντισμό ‘ενεργώντας ως δύναμη για το Συλλογικό καλό’. Αυτή τη χρονιά, η ομάδα μας επέλεξε να δείξει εμπράκτως τη συμπαράστασή της στους κατοίκους της Εύβοιας με πολυπληθή συμμετοχή των Ανθρώπων μας. Παράλληλα, τοπικές δράσεις συντονίστηκαν με μεγάλο ενθουσιασμό από την Ομάδα Εθελοντισμού της εταιρείας μας σε άλλες 5 πόλεις της Ελλάδας με το συγκινητικό ποσοστό συμμετοχής των συναδέλφων να αγγίζει το 100%! Η αμοιβαία αλληλεγγύη και η φροντίδα των τοπικών κοινοτήτων και του περιβάλλοντος αποτελεί μία από τις προτεραιότητές μας και δράττουμε κάθε ευκαιρία για να το πράττουμε».

Από την πλευρά του Δήμου Ιστιαίας-Αιδηψού, εκπρόσωπος του Δήμου ανέφερε: «Δεν υπάρχουν πολλά να πει κανείς σε τέτοιου είδους δράσεις εθελοντισμού, εκτός από ένα αληθινό «ευχαριστώ». Ευχαριστούμε θερμά τους ανθρώπους της Chiesi Hellas για τη δράση τους που χάρισε χαμόγελα στα μικρά παιδιά της περιοχής μας. Μένουμε Όρθιοι όσο Μένετε Δίπλα μας. Το Ευχαριστώ θα είναι πάντα λίγο».

Η συγκεκριμένη δράση της Chiesi Hellas ήταν μέρος μιας σειράς συντονισμένων εθελοντικών δράσεων σε όλη την Ελλάδα εκείνη την μέρα, στο πλαίσιο του «We ACT», μιας καμπάνιας προσφοράς εθελοντικής εργασίας. Έτσι, οι εργαζόμενοι της εταιρείας ανά την Ελλάδα προχώρησαν σε αντίστοιχες δράσεις, όπως η στήριξη του κοινωνικού παντοπωλείου στο Δήμο Πατρών, όπου εργαζόμενοι της εταιρείας συσκεύασαν και ταξινόμησαν έναν τόνο τρόφιμα, ο καθαρισμός από τα σκουπίδια στην παράκτια περιοχή Ν. Κρήνη στο δήμο Καλαμαριάς και στην παραλία Αλυκές Βόλου, η αναμόρφωση του Κέντρου Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών με Αναπηρία στο Ηράκλειο Κρήτης και τέλος, ο καθαρισμός του Δυτικού πάρκου στην πόλη της Καλαμάτας και του πάρκου Εθνικής Αντιστάσεως στην Αλεξανδρούπολη.

Πηγή: nextdeal.gr
Facebook
Twitter
LinkedIn

Newsletter

Μείνετε ενημερωμένοι

ΣΥΝΔΕΣΗ

Δεν είστε εγγεγραμμένο μέλος της Ε.Ε.Φα.Μ;

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την βέλτιστη εμπειρία περιήγησης στην σελίδα μας.
Πληκτρολογήστε και πατήστε enter για να δείτε τα αποτελέσματα αναζήτησης