Blog

Αρχική » Blog » Πολιτική Υγείας » Έρχεται αξιολόγηση μετά τις ευρωεκλογές στα υπουργεία – Πώς θα βαθμολογηθεί το υπουργείο Υγείας

Blog

Έρχεται αξιολόγηση μετά τις ευρωεκλογές στα υπουργεία – Πώς θα βαθμολογηθεί το υπουργείο Υγείας

Από crash test θα περάσουν μετά τις ευρωεκλογές όλοι οι υπουργοί της κυβέρνησης, αφού το Μέγαρο Μαξίμου σχεδιάζει να προχωρήσει σε αξιολόγηση του έργου του κάθε υπουργού και υφυπουργού ξεχωριστά, λένε πηγές του HealthReport.gr.

Η αξιολόγηση βέβαια θα γίνει πάντα σε συνάρτηση με το εκλογικό αποτέλεσμα που θα φέρουν οι κάλπες στις 9 Ιουνίου.

Εάν τα ποσοστά είναι χαμηλά, θα επιδιωχθεί να επισπευσθούν τα έργα για τα οποία έχει δεσμευτεί η κυβέρνηση, ώστε να αλλάξει άμεσα η εικόνα των πολιτών.
Βέβαια οι ίδιες υψηλόβαθμες κυβερνητικές πηγές του HealthReport.gr έλεγαν ότι δεν θα υπάρξει επιείκεια, καθώς ο ίδιος ο πρωθυπουργός έχει δώσει στους υπουργούς του τους περιβόητους μπλε φακέλους με τα έργα που θα πρέπει να υλοποιηθούν.

Αξιολόγηση και στο υπουργείο Υγείας μετά τις ευρωεκλογές
Ωστόσο φαίνεται ότι στο υπουργείο Υγείας το crash test θα είναι πιο ήπιο, με δεδομένο ότι ο Άδωνις Γεωργιάδης ανέλαβε μόλις στις αρχές Ιανουαρίου τον συγκεκριμένο υπουργικό θώκο.

Θα εκτιμηθεί όμως η πορεία των έργων, αλλά και η έναρξη των αλλαγών για τις οποίες έχει δεσμευτεί ο ίδιος ο πρωθυπουργός.

Στο στόχαστρο του Μεγάρου Μαξίμου αναμένεται να βρεθούν οι αλλαγές στα νοσοκομεία όπως και στις εφημερίες, που προκαλούν αλυσιδωτά προβλήματα στα Τμήματα Επειγόντων Περιστατικών (ΤΕΠ) του ΕΣΥ. Παρότι ο ίδιος ο Κυριάκος Μητσοτάκης συχνά πυκνά μιλά για τις ανακαινίσεις στα κτίρια των νοσοκομείων όπως και στα ΤΕΠ, με χρήματα από το Ταμείο Ανάκαμψης, όλα τα στελέχη της κυβέρνησης γνωρίζουν ότι δεν μπορούν να λειτουργήσουν αποτελεσματικά τα «Επείγοντα» χωρίς προσωπικό.

Εξάλλου τα περιστατικά που έρχονται συνεχώς στο φως της δημοσιότητας από όλη την Ελλάδα δείχνουν την υποστελέχωση του συστήματος υγείας, γεγονός που οδηγεί στην ελλιπή εξυπηρέτηση των ασθενών. Ειδικά τα τμήματα επειγόντων περιστατικών που αποτελούν και τη βιτρίνα του ΕΣΥ δείχνουν τις τραγικές συνθήκες που επικρατούν στο δημόσιο σύστημα υγείας.

Γι’ αυτό άλλωστε είχε επιχειρηθεί και από την προηγούμενη ηγεσία του υπουργείου Υγείας να αλλάξουν οι εφημερίες ώστε να γίνει ανακατανομή του υγειονομικού προσωπικού, αλλά και ανακατανομή των περιστατικών που φθάνουν στα μεγάλα δημόσια νοσοκομεία της Αθήνας.

Και η Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας όμως όπως και ο προσωπικός γιατρός αναμένεται να μπουν στο στόχαστρο του Μεγάρου Μαξίμου, καθώς παρά τις σχετικές εξαγγελίες ακόμη και του ίδιου του πρωθυπουργού, μέχρι στιγμής δεν έχει υλοποιηθεί καμία αλλαγή και κανένα έργο.

Ο πολυσυζητημένος προσωπικός γιατρός παραμένει στάσιμος με τον μισό πληθυσμό της χώρας να μη διαθέτει, ενώ και οι δομές της πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας δεν παρουσιάζουν καμία βελτίωση τα τελευταία χρόνια. Κάτι που προκαλεί πονοκέφαλο και στην ηγεσία του υπουργείου Υγείας η οποία αναζητά τη φόρμουλα που θα ενεργοποίηση τις δομές της πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας.

Προς ώρας βέβαια τα κέντρα υγείας σε όλη τη χώρα παραμένουν υποστελεχωμένα κάτι που αποτελεί κρίσιμο σημείο για το ΕΣΥ ειδικά τώρα που ξεκινά η τουριστική περίοδος στα νησιά και οι περισσότεροι κάτοικοι αλλά και οι τουρίστες τα επισκέπτονται για να αντιμετωπίσουν προβλήματα υγείας.

Πηγή: healthreport.gr
Facebook
LinkedIn
X

Newsletter

Μείνετε ενημερωμένοι

ΣΥΝΔΕΣΗ

Δεν είστε εγγεγραμμένο μέλος της Ε.Ε.Φα.Μ;

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την βέλτιστη εμπειρία περιήγησης στην σελίδα μας.
Πληκτρολογήστε και πατήστε enter για να δείτε τα αποτελέσματα αναζήτησης