Blog

Αρχική » Blog » Πολιτική Υγείας » Επιταχύνονται οι αλλαγές στην Υγεία μετά το αποτέλεσμα των Ευρωεκλογών – Τα σχέδια της κυβέρνησης

Blog

Επιταχύνονται οι αλλαγές στην Υγεία μετά το αποτέλεσμα των Ευρωεκλογών – Τα σχέδια της κυβέρνησης

Βελτίωση των υπηρεσιών στην Υγεία θα επιδιώξει άμεσα η κυβέρνηση, καθώς φάνηκε πως ο ευαίσθητος αυτός τομέας επηρέασε τελικά την ψήφο των πολιτών στις Ευρωεκλογές.

Μετά το αποτέλεσμα «χαστούκι» στις ευρωκάλπες, η κυβέρνηση αναμένεται με ρυθμούς εξπρές να επιχειρήσει να βελτιώσει την εικόνα των πολιτών για την καθημερινότητα, μεταφέρουν υψηλόβαθμες πηγές στο HealthReport.gr.

Άλλωστε η Υγεία και η ακρίβεια είναι ψηλά στην ατζέντα των διαμαρτυριών από τους πολίτες, αφού και τα δύο έχουν χτυπήσει κόκκινο.

Αλλαγές στην Υγεία και τα νοσοκομεία
Όπως σημειώνουν υψηλόβαθμες πηγές του HealthReport.gr, η ηγεσία του υπουργείου Υγείας θα προσπαθήσει να βελτιώσει τις ίδιες τις παρεχόμενες υπηρεσίες μέσα στα νοσοκομεία, οι οποίες σήμερα προσφέρονται με πολλές δυσκολίες στους πολίτες.

Και επειδή προσλήψεις σε τέτοιο βαθμό δεν αναμένεται να γίνουν ώστε να καλυφθούν όλες οι ανάγκες, φαίνεται πως θα επιδιωχθεί να τροποποιηθεί η αντιμετώπιση των ασθενών σε σχέση με τις αναμονές αλλά ακόμη και τη συμπεριφορά του κουρασμένου προσωπικού.

Είναι άλλωστε γνωστό πως οι υγειονομικοί που παλεύουν με συνεχόμενες εφημερίες και βάρδιες μέσα στα νοσηλευτικά ιδρύματα, ενίοτε δυσκολεύονται να εξυπηρετήσουν τους ασθενείς ή να τους ενημερώσουν, αφού κατά δεκάδες τους περιμένουν για να μάθουν για την κατάσταση της υγείας τους.

Είναι πιθανό με βάση τις πληροφορίες, να οριστούν ακόμα και υπεύθυνοι για την πληροφόρηση των συγγενών και των πασχόντων προκειμένου οι ασθενείς να έχουν καλύτερη περίθαλψη αλλά και ενημέρωση.

Παράλληλα θεωρείται σφόδρα πιθανό στο στόχαστρο της κυβέρνησης να μπούνε και πάλι κλινικές και η αξιολόγηση του έργου που παρέχουν. Άλλωστε έχει διαπιστωθεί ότι πολλές κλινικές παρουσιάζουν υψηλό δείκτη επανεισαγωγών των ασθενών, κάτι που ερμηνεύεται και ως λανθασμένη αντιμετώπιση των νοσηλευόμενων.

Κατά τα άλλα το κυβερνητικό επιτελείο φαίνεται πως διαπιστώνει ότι οι ανακαινίσεις των κτιρίων με χρήματα από το ταμείο ανάκαμψης που παρουσιάστηκαν με τη δέουσα …σπουδαιότητα την προεκλογική περίοδο, δεν έπεισαν τους πολίτες. Εξάλλου τα νέα κτίρια δεν έχουν νόημα όταν δεν υπάρχει προσωπικό.

Όμως στο μικροσκόπιο των αρμοδίων της κυβέρνησης φαίνεται ότι θα μπούνε και τα μικρά επαρχία νοσοκομεία τα οποία θα ενεργοποιηθούν εκ νέου, ώστε να καλύπτουν υγειονομικά τις τοπικές κοινωνίες. Είχε διαπιστωθεί άλλωστε μέσα στην πανδημία ότι σε κάποιες πόλεις τα νοσοκομεία δεν κατόρθωσαν να καλύψουν με ορθό τρόπο τους νοσηλευόμενους όπως στην περίπτωση του νοσοκομείου Αγρινίου, επειδή το προσωπικό είναι πιθανό να μην είχε την κατάλληλη εκπαίδευση για τον κορονοϊό.

Στο ίδιο πλαίσιο θα ελεγχθεί και η πληρότητα των κλινικών στα επαρχιακά νοσοκομεία, ώστε αν χρειαστεί να υπάρξει μετακίνηση προσωπικού με ταχείς ρυθμούς στο μεγαλύτερο νοσηλευτικό ίδρυμα της περιοχής, προκειμένου να διαθέτει όλες τις ειδικότητες.

Όλα ωστόσο είναι ακόμη υπό σκέψη, καθώς τα βλέμματα όλων των κυβερνητικών παραγόντων είναι στον φημολογούμενο ανασχηματισμό που λέγεται ότι θα κάνει τις επόμενες ημέρες ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ο Άδωνις Γεωργιάδης πάντως εμφανίζεται με βάση τις πληροφορίες, αμετακίνητος.

Πηγή: healthreport.gr
Facebook
Twitter
LinkedIn

Newsletter

Μείνετε ενημερωμένοι

ΣΥΝΔΕΣΗ

Δεν είστε εγγεγραμμένο μέλος της Ε.Ε.Φα.Μ;

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την βέλτιστη εμπειρία περιήγησης στην σελίδα μας.
Πληκτρολογήστε και πατήστε enter για να δείτε τα αποτελέσματα αναζήτησης