Blog
Blog
Δυναμική συμμετοχή της BMS Ελλάδας στην Παγκόσμια Εβδομάδα Ασθενών
Για 8η συνεχή χρονιά η βιοφαρμακευτική εταιρεία Bristol Myers Squibb Ελλάδας συμμετείχε στην Παγκόσμια Εβδομάδα Ασθενών 2022 (Global Patient Week), έναν σημαντικό εσωτερικό θεσμό που λαμβάνει χώρα κάθε Σεπτέμβριο σε όλες τις χώρες όπου δραστηριοποιείται η εταιρεία.
Επιβεβαιώνοντας τον ανθρωποκεντρικό προσανατολισμό της BMS, η Παγκόσμια Εβδομάδα Ασθενών, μέσα από πλήθος δραστηριοτήτων που στο επίκεντρό τους έχουν τον ασθενή αλλά και το περιβάλλον του, όπως φροντιστές και οικογένεια, υπενθυμίζει στους εργαζόμενους τι σημαίνει να υπηρετούν τους ασθενείς αλλάζοντας τις ζωές τους μέσα από την επιστήμη. Είναι ακόμα μια πηγή έμπνευσης για να συνεχιστεί η προσπάθεια ανάπτυξης νέων θεραπευτικών επιλογών για τους ασθενείς με σοβαρά νοσήματα.
Η επίσημη έναρξη της φετινής διοργάνωσης σηματοδοτήθηκε τη Δευτέρα 19 Σεπτεμβρίου από τον Πρόεδρο & Διευθύνοντα Σύμβουλο της Bristol Myers Squibb, Giovanni Caforio κατά τη διάρκεια διαδικτυακής εσωτερικής εκδήλωσης που μεταδόθηκε ζωντανά από τα κεντρικά γραφεία της εταιρείας στο Πρίνστον των Ηνωμένων Πολιτειών. Στο πλαίσιο της ενέργειας, 4 ασθενείς με χρόνια νοσήματα διηγήθηκαν με παραστατικό και συγκινητικό τρόπο την εμπειρία από την ασθένειά τους, αλλά και την αισιοδοξία που απορρέει από τα επιστημονικά επιτεύγματα στο πεδίο της θεραπευτικής αντιμετώπισης. Αξίζει να σημειωθεί ότι μεταξύ των 4 προσκεκλημένων υπήρχε και μια Ελληνίδα ασθενής με β-θαλασσαιμία, η οποία μέσω ζωντανής σύνδεσης από τα γραφεία της BMS Ελλάδας, αφηγήθηκε το ταξίδι της ως ασθενής, τις προκλήσεις της νόσου στην καθημερινή της ζωή, αλλά και την ελπίδα που έχει για μια καθημερινότητα με λιγότερους περιορισμούς, την οποία προσφέρουν οι θεραπευτικές επιλογές.
Επιπροσθέτως, την επόμενη ημέρα, οι εργαζόμενοι στη BMS Ελλάδας είχαν την ευκαιρία να συζητήσουν με την Γενική Γραμματέα της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ατόμων με Σκλήρυνση Κατά Πλάκας (ΠΟΑμΣΚΠ), Μαρία Μαμαλάκη, η οποία συμμετείχε ως κύρια ομιλήτρια σε σχετική εσωτερική εκδήλωση. Η κα Μαμαλάκη, παρουσίασε την εικόνα της νόσου της Πολλαπλής Σκλήρυνσης στην Ελλάδα σήμερα, μίλησε για τις προκλήσεις αλλά και τις προσδοκίες των πασχόντων και παρουσίασε τους στόχους και τις δράσεις της Ομοσπονδίας, επισημαίνοντας τις προτεραιότητές της και αναδεικνύοντας κρίσιμα ζητήματα διεκδίκησης των δικαιωμάτων των ατόμων με Πολλαπλή Σκλήρυνση.
Τέλος, την Τετάρτη 21 Σεπτεμβρίου, η BMS Ελλάδας έδειξε την υποστήριξή της στους ασθενείς με χρόνια νοσήματα συμμετέχοντας στο φετινό CEETII PAG Forum, μία ετήσια πρωτοβουλία της Bristol Myers Squibb που διοργανώνεται σε επίπεδο χωρών Κεντρικής-Ανατολικής Ευρώπης, Τουρκίας, Ισραήλ και Ινδίας. Σε τοπικό επίπεδο, η εκδήλωση φιλοξένησε εκπροσώπους 11 συλλόγων ασθενών από τις θεραπευτικές περιοχές της Αιματολογίας, της Ογκολογίας και της Πολλαπλής Σκλήρυνσης δίνοντάς τους την ευκαιρία να έρθουν σε επαφή μεταξύ τους και να ανταλλάξουν απόψεις, να συζητήσουν γύρω από βέλτιστες πρακτικές των Συλλόγων τους αλλά και να παρακολουθήσουν διαδικτυακά μαζί με συν-ασθενείς τους από 8 χώρες, προσκεκλημένους ομιλητές με κύρια θεματική ομιλιών, την διεκδίκηση και την προάσπιση των δικαιωμάτων των ασθενών. Τέλος, κατά τη διάρκεια της φετινής συνάντησης, διεξήχθησαν παράλληλα εργαστήρια (workshops) συλλόγων ασθενών, στο πλαίσιο των οποίων παρουσιάστηκαν συγκεκριμένες μελέτες περιπτώσεων.
Η Ζέφη Βλαχοπιώτη, Διευθύντρια Εταιρικών Υποθέσεων της BMS Ελλάδας, αναφέρθηκε στον θεμελιώδη χαρακτήρα του θεσμού δηλώνοντας σχετικά: «Η ετήσια διοργάνωση της Παγκόσμιας Εβδομάδας Ασθενών αποτελεί μια ισχυρή υπόμνηση των αξιών μας. Το πάθος μας για την ανακάλυψη και την ανάπτυξη καινοτόμων θεραπειών που αλλάζουν ριζικά τη ζωή των ασθενών, το αίσθημα ευθύνης απέναντι στους ανθρώπους αυτούς αλλά και η ακεραιότητα ως θεμέλιος λίθος των διαδικασιών μας, επιβεβαιώνουν τον κατεξοχήν ανθρωποκεντρικό χαρακτήρα των δραστηριοτήτων της εταιρείας. Η αθρόα συμμετοχή των ανθρώπων μας στις δράσεις του φετινού θεσμού, αποδεικνύει ότι συνειδητοποιούν βαθιά τον χαρακτήρα, τη σημασία και την ανάγκη συνέχισης ενός αγώνα με πολλές απαιτήσεις, αλλά και σημαντική επιβράβευση».
Πηγή: iatronet.gr