Blog

Διοικητές Νοσοκομείων: Πλησιάζει το πρώτο crash test μετά την αξιολόγηση από τους ασθενείς – Οι νέες οδηγίες

Από το πρώτο crash test αναμένεται να περάσουν άμεσα οι νέοι Διοικητές Νοσοκομείων, αφού η ηγεσία του υπουργείου υγείας αναμένεται σύμφωνα με πληροφορίες να τους καλέσει μέσα στον Οκτώβριο προκειμένου να τους κάνει τις πρώτες παρατηρήσεις για τις παρεχόμενες υπηρεσίες υγείας.

Με βάση τις ίδιες πηγές του HealthReport.gr, τα νέα στελέχη που διορίστηκαν προσφάτως στα δημόσια νοσοκομεία, αναμένεται να κληθούν από τον υφυπουργό υγείας Μάριο Θεμιστοκλέους προκειμένου να δώσουν τις πρώτες απαντήσεις τους σχετικά με τα προβλήματα που παρουσιάζουν τα δημόσια νοσηλευτικά ιδρύματα που διοικούν.

Οι παρατηρήσεις που θα γίνουν θα σχετίζονται με την αξιολόγηση που έχουν κάνει οι ίδιοι ασθενείς που νοσηλεύτηκαν στο ΕΣΥ, καθώς τις επόμενες εβδομάδες θα έχουν συγκεντρωθεί πολύ περισσότερες απαντήσεις σε σύγκριση με αυτές που υπήρχαν τον προηγούμενο μήνα.

Μάλιστα ο υπουργός υγείας Άδωνις Γεωργιάδης προτίθεται στις αρχές του μήνα να παρουσιάσει και τα νέα στοιχεία από την αξιολόγηση των ασθενών. Ήδη πάντως σύμφωνα με πληροφορίες του HealthReport.gr, η ηγεσία του υπουργείου υγείας έχει μια πρώτη εικόνα για τα προβλήματα που παρουσιάζει κάθε νοσοκομείο ξεχωριστά, εικόνα που βασίζεται στις απαντήσεις των ασθενών.

Στην πρώτη συνάντηση που θα έχει η ηγεσία του υπουργείου με τους Διοικητές μέσα στον Οκτώβριο, θα γίνουν συστάσεις για άμεση βελτίωση των υπηρεσιών οι οποίες παρουσιάζουν προβλήματα.

Σε επόμενη συνάντηση αναμένεται να ακολουθήσουν και δεύτερες οδηγίες, με βάση το σχέδιο του υπουργείου υγείας, ώστε να δοθεί άλλη μια ευκαιρία για βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών. Εάν και πάλι η φροντίδα προς τους ασθενείς δεν βελτιωθεί και η αξιολόγηση των ασθενών θα εξακολουθεί να περιλαμβάνει κακή βαθμολόγηση, τότε δεν αποκλείεται κάποιοι διοικητές νοσοκομείων να δουν ακόμη και την πόρτα εξόδου.

Άλλωστε και το συμβόλαιο αποδοτικότητας που υπέγραψαν όταν προσελήφθησαν στο ΕΣΥ μετά τον διαγωνισμό του ΑΣΕΠ, προβλέπει ότι μπορούν να απομακρύνονται και μάλιστα χωρίς αποζημίωση εάν δεν πληρούν τις προϋποθέσεις και δεν αποδίδουν τα μέγιστα στα νοσοκομεία που διοικούν.

Πηγή: healthreport.gr
Facebook
LinkedIn
X