Blog

Αρχική » Blog » Σεμινάρια Άλλων Φορέων » Διαδικτυακή ημερίδα ΕΛΛΟΚ «Με στόχο τη βέλτιστη ογκολογική φροντίδα»

Blog

Διαδικτυακή ημερίδα ΕΛΛΟΚ «Με στόχο τη βέλτιστη ογκολογική φροντίδα»

Διαδικτυακή ημερίδα ΕΛΛΟΚ «Με στόχο τη βέλτιστη ογκολογική φροντίδα»

Η Ελληνική Ομοσπονδία Καρκίνου, διοργανώνει διαδικτυακή ημερίδα, την Τετάρτη 16 Δεκεμβρίου 2020 από τις 16:00 έως τις 19:30, με στόχο να παρουσιάσει τις δράσεις και την πορεία της πλατφόρμας διαλόγου All.Can Greece, από την ίδρυσή της έως σήμερα, στην παρεχόμενη ογκολογική περίθαλψη και φροντίδα στη χώρα μας, καθώς και τις πρωτοβουλίες που προτίθεται να αναλάβει και να υλοποιήσει κατά το νέο έτος.

Παράλληλα, και με τη 2η φάση της πανδημίας να βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη, η ημερίδα θα αναδείξει τις επιπτώσεις που υπάρχουν για τους ασθενείς με καρκίνο και το σύστημα υγείας, αλλά και τη διευκόλυνση της επικοινωνίας με τις υπηρεσίες υγείας που προσφέρουν οι ψηφιακές εφαρμογές και τις προοπτικές που ανοίγονται με τη χρήση τους για το μέλλον.

Επιπλέον, ιδιαίτερη έμφαση θα δοθεί στις προκλήσεις που θα αντιμετωπίσει η χώρα μας, κατά την εφαρμογή της νέας Ευρωπαϊκής φαρμακευτικής στρατηγικής και κατά την έναρξη εμβολιασμού για τη λοίμωξη Covid19, στις αρχές του επόμενου έτους.  

Η All.Can international είναι μία διεθνής πλατφόρμα διαλόγου, η οποία δημιουργήθηκε τον Δεκέμβριο του 2016, με στόχο τη βελτίωση της αποτελεσματικότητας της ογκολογικής περίθαλψης και φροντίδας και την καλύτερη αποδοτικότητα των διαθέσιμων πόρων στα συστήματα υγείας με τελικό στόχο την βελτίωση των εκβάσεων για τους ασθενείς.

Η All.Can Greece, συστάθηκε στις αρχές του 2019, με σκοπό τη συμμετοχή όλων των εμπλεκόμενων φορέων στη φροντίδα του καρκίνου, οι οποίοι έχουν την σταθερή βούληση να συνεργασθούν, να παρέμβουν, να υποβάλουν συστάσεις πολιτικής για τον καρκίνο, να αναλάβουν δράση και κοινές πρωτοβουλίες με υπευθυνότητα και αποφασιστικότητα, προκειμένου να επιτευχθεί πραγματική βελτίωση της ογκολογικής περίθαλψης και φροντίδας στη χώρα μας.

Το όραμα της All.Can Greece, είναι η βελτίωση του προσδόκιμου και της ποιότητας ζωής των ογκολογικών ασθενών μέσα από μία ολοκληρωμένη και εμπεριστατωμένη φροντίδα για τον καρκίνο σε όλη τη διαδρομή του ασθενούς στο σύστημα υγείας – συμπεριλαμβανομένης της έγκυρης και έγκαιρης διάγνωσης, της πρόσβασης σε καινοτόμες θεραπείες,  της ψυχο-κοινωνικής υποστήριξης και επανένταξης στην εργασία και την κοινωνία, με παράλληλη διασφάλιση της βιωσιμότητας του συστήματος υγείας.

Η Ημερίδα με τίτλο «Με στόχο τη βέλτιστη ογκολογική φροντίδα», περιλαμβάνει εισηγήσεις εκπροσώπων των φορέων που συμμετέχουν στην All.Can Greece και εστιάζει στην ενημέρωση όλων εμπλεκόμενων στην ογκολογική περίθαλψη φορέων, αλλά και την αποτύπωση του έργου και των προοπτικών που ανοίγονται.

Διακεκριμένοι ομιλητές θα τιμήσουν με την παρουσία τους τη διαδικτυακή ημερίδα «Με στόχο τη Βέλτιστη Ογκολογική Περίθαλψη». Μεταξύ αυτών, ο Υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Γρηγόρης Ζαριφόπουλος, ο Γενικός Γραμματέας Υπηρεσιών Υγείας κος Ιωάννης Κωτσιόπουλος, η Πρόεδρος του ΟΔΙΠΥ κα Δάφνη Καιτελίδου, η Γενική Διευθύντρια Υπηρεσιών Υγείας κα Παρασκευή Θεοφίλου, η Πρόεδρος της ΗΔΙΚΑ κα Νίκη Τσούμα, ο Πρόεδρος του ΙΣΑ κος Αθανάσιος Εξαδάκτυλος, ο Πρόεδρος του ΠΦΣ κος Απόστολος Βαλτάς, η Γενική Διευθύντρια της BMS κα Ελισάβετ Προδρόμου, οι καθηγητές κος Αθανάσιος ΒοζίκηςΓεώργιος Παυλάκης και Ιωάννης Υφαντόπουλος και άλλοι διαπρεπείς επιστήμονες.

Των εισηγήσεων θα ακολουθήσει σχολιασμός και συζήτηση, ενώ θα υπάρχει η δυνατότητα αποστολής ερωτήσεων προς τους ομιλητές από το κοινό.

Η ημερίδα απευθύνεται στον επιστημονικό κόσμο, τους εκπροσώπους των συλλόγων ασθενών με καρκίνο και το ευρύ κοινό και θα μεταδοθεί ζωντανά (livestreamingμέσω διαδικτύου από τις σελίδες του Facebook και του Youtube της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καρκίνου, ενώ κατά τη διάρκεια θα υπάρχει δυνατότητα αποστολής ερωτήσεων από το κοινό.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή συμπληρώνοντας τη σχετική φόρμαhttps://forms.gle/WkpWUGsH3HYwgGh9A

Η ημερίδα πραγματοποιείται με την ευγενική άνευ όρων Χορηγία και Υποστήριξη των εταιρειών:

AMGEN, Bristol-Myers Squibb, MSD.

Πηγή: dailypharmanews.gr
Facebook
Twitter
LinkedIn

Newsletter

Μείνετε ενημερωμένοι

ΣΥΝΔΕΣΗ

Δεν είστε εγγεγραμμένο μέλος της Ε.Ε.Φα.Μ;

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την βέλτιστη εμπειρία περιήγησης στην σελίδα μας.
Πληκτρολογήστε και πατήστε enter για να δείτε τα αποτελέσματα αναζήτησης