Blog

Αρχική » Blog » Κοινωνική Υπευθυνότητα » Δενδροφύτευση από την Chiesi Hellas σε συνεργασία με τον Δήμο Τρικκαίων

Blog

Δενδροφύτευση από την Chiesi Hellas σε συνεργασία με τον Δήμο Τρικκαίων

Δενδροφύτευση από την Chiesi Hellas σε συνεργασία με τον Δήμο Τρικκαίων

Για τη φετινή δράση της Chiesi Hellas, η οποία με το κεντρικό μήνυμα “We Act to 0 Impact” ήταν αφιερωμένη στην αξία της δενδροφύτευσης, επελέγησαν τα Τρίκαλα καθώς είναι μια από τις 100 κλιματικά ουδέτερες και έξυπνες πόλεις της Ε.Ε.

Η Chiesi Hellas, συνεπής στη δέσμευσή της να χρησιμοποιεί το επιχειρείν ως δύναμη για το συλλογικό καλό, υλοποίησε και φέτος περιβαλλοντική δράση στο πλαίσιο του εταιρικού προγράμματος “We Act-Day” (We Actively Care For Tomorrow).

Το πρόγραμμα για την ενίσχυση τοπικών κοινωνιών και την προστασία του περιβάλλοντος αποτελεί μια σημαντική πρωτοβουλία εταιρικής υπευθυνότητας του Ομίλου Chiesi και εντάσσεται στην ευρύτερη στρατηγική του για βιώσιμη ανάπτυξη και δημιουργία αμοιβαίας ωφέλειας. Ξεκίνησε το 2018 ως απάντηση του Ομίλου στην επείγουσα ανάγκη μείωσης των εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου από την ανθρώπινη δραστηριότητα. Μια ημέρα κάθε χρόνο οι εργαζόμενοι όλων των θυγατρικών συμμετέχουν εθελοντικά σε δράσεις με θετικό αντίκτυπο στην κοινωνία και στο περιβάλλον.

Για τη φετινή δράση της Chiesi Hellas, η οποία με το κεντρικό μήνυμα “We Act to 0 Impact” ήταν αφιερωμένη στην αξία της δενδροφύτευσης, επελέγησαν τα Τρίκαλα καθώς είναι μια από τις 100 κλιματικά ουδέτερες και έξυπνες πόλεις της Ε.Ε., σύμφωνα με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Την 1η Σεπτεμβρίου σε συνεργασία με το Δήμο Τρικκαίων πραγματοποιήθηκε φύτευση 100 μεγάλων δέντρων (φράξοι, βελανιδιές, τίλιο, σοφορά, συκαμινιές, ιπποκαστανιές, βελανιδιές αριές, κουτσουπιές, κουκουναριές, κυπαρίσσια κ.α.) σε έκταση 4 στρεμμάτων στον οικισμό των Καρυών (παραποτάμια υπό ανάπλαση περιοχή δίπλα από τις εγκαταστάσεις του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας).

Το προσωπικό του τμήματος Αστικού Πρασίνου & Περιβάλλοντος του Δήμου είχε προετοιμάσει το έδαφος και το σύστημα υπόγειας άρδευσης και οι 77 εργαζόμενοι της εταιρείας πραγματοποίησαν τη φύτευση, παρουσία των αντιδημάρχων κ.κ. Δημήτρη Παζαΐτη και Γιώργο Καταβούτα και του ειδικού συνεργάτη του Δημάρχου Τρικκαίων κ. Χάρη Καλλιάρα. Με τη δράση αυτή αναβαθμίστηκαν οι όχθες του Ληθαίου ποταμού και υποστηρίχθηκε το έργο του Δήμου για ανάπλαση της ευρύτερης περιοχής.

Την ίδια ημέρα, οι εργαζόμενοι της Chiesi Hellas περιηγήθηκαν στο «μονοπάτι του Ασκληπιού», του πρώτου γιατρού της αρχαιότητας. Πρόκειται για δάσος με αιωνόβιους πλάτανους, προστατευόμενα είδη χλωρίδας και πανίδας φαρμακευτικά άγρια βότανα, ορμητικά νερά του Κεφαλοπόταμου και ιστορικές δριστέλες. Ο κ. Άγγελος Πατσιατζής, μέλος της «Κοιν.Σ.Επ.–Κεφαλοπόταμος», που ιδρύθηκε με στόχο την ανάδειξη του μονοπατιού και του φυσικού πλούτου της περιοχής, ξενάγησε τους εργαζόμενους στο μονοπάτι και μοιράστηκε μαζί τους ενδιαφέρουσες πληροφορίες. Η δράση αυτή ήταν μια ευκαιρία επανασύνδεσης των εργαζομένων μετά την διετή κοινωνική αποστασιοποίηση, που επέβαλε η πανδημία.

Σε δηλώσεις του, ο Δήμαρχος Τρικκαίων και πρόεδρος της ΚΕΔΕ κ. Δημήτρης Παπαστεργίου, επεσήμανε ότι «η φύτευση των 100 δέντρων, δίνει την ώθηση για τη συνέχιση περιβαλλοντικών δράσεων στον Δήμο Τρικκαίων, που εντάχθηκε στις 100 κλιματικά ουδέτερες πόλεις της Ε.Ε. μέχρι το 2030. Δίνουμε έμφαση και βαρύτητα στο περιβάλλον, στο μέλλον των παιδιών μας, στην προσπάθεια να αντιστρέψουμε πλευρές της κλιματικής αλλαγής. Η δράση μας από κοινού με την Chiesi Hellas – την οποία ευχαριστώ θερμά για την πρωτοβουλία και τη συνεργασία – δείχνει τον δρόμο της ευρύτερης συνεννόησης ανάμεσα σε φορείς και πολίτες, για να αλλάξουμε πορεία. Στα Τρίκαλα συνεχίζουμε τις δενδροφυτεύσεις, ευνοούμε τις συνέργειες, καθώς θέλουμε να εμπνέουμε ειδικά τους νέους και τις νέες, για να αναλάβουμε μαζί δράση. Διότι το περιβάλλον είναι η ζωή μας».

O Head of Value, Access & External Affairs της Chiesi Hellas κ. Ηλίας Πυρνοκόκης, ανέφερε: «η προστασία του περιβάλλοντος είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με την ανθρώπινη υγεία και αποτελεί ευθύνη όλων μας να εξασφαλίσουμε έναν υγιή πλανήτη για τις μελλοντικές γενεές. Είμαστε περήφανοι που όλοι οι εργαζόμενοι της εταιρείας αγκάλιασαν τη φετινή πρωτοβουλία μας σε συνεργασία με το Δήμο Τρικκαίων και δεσμευόμαστε ότι θα συνεχίσουμε να εφαρμόζουμε τις αρχές της περιβαλλοντικής στρατηγικής μας, προωθώντας παράλληλα τη νοοτροπία της περιβαλλοντικής υπευθυνότητας στους εργαζομένους μας».

Πηγή: iatronet.gr
Facebook
Twitter
LinkedIn

Newsletter

Μείνετε ενημερωμένοι

ΣΥΝΔΕΣΗ

Δεν είστε εγγεγραμμένο μέλος της Ε.Ε.Φα.Μ;

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την βέλτιστη εμπειρία περιήγησης στην σελίδα μας.
Πληκτρολογήστε και πατήστε enter για να δείτε τα αποτελέσματα αναζήτησης