Blog

Αρχική » Blog » Επιχειρηματικά Νέα » Chiesi Hellas: Έλαβε τιμητική διάκριση στα φετινά Prix Galien Awards

Blog

Chiesi Hellas: Έλαβε τιμητική διάκριση στα φετινά Prix Galien Awards

Η Chiesi Hellas απέσπασε τιμητική διάκριση στην 5η τελετή απονομής των φαρμακευτικών βραβείων Prix Galien, ως τιμώμενη εταιρεία για την πιστοποίηση B Corp (Benefit Corporations) και τη συνεισφορά της στην κοινωνία και το περιβάλλον.

Τα βραβεία Prix Galien αναγνωρίζουν και επιβραβεύουν εξαιρετικά φαρμακευτικά επιτεύγματα που οδηγούν στην αναβάθμιση της ποιότητας ζωής, ή σώζουν ζωές μέσω της ανάπτυξης καινοτόμων σκευασμάτων και διαγνωστικών εργαλείων.

Το βραβείο απένειμε στον Head of Global Value & Access της Chiesi, κ. Άλεξ Παπαδάτο, ο Υφυπουργός Προστασίας του Περιβάλλοντος, κ. Γεώργιος Αμυράς.

Κατά την τελετή βράβευσης ο κ. Αλεξ Παπαδάτος τόνισε «Η βράβευση μας ως τιμώμενη εταιρεία αποτελεί αναγνώριση της προσφοράς του ομίλου Chiesi στο περιβάλλον και την Κοινωνία αλλά και σημαντικό κίνητρο για να συνεχίσουμε την προσπάθεια. Από το 2019, η Chiesi είναι ο μεγαλύτερος πολυεθνικός φαρμακευτικός όμιλος στον κόσμο που έχει λάβει πιστοποίηση B Corp (Benefit Corporations). Στο πλαίσιο αυτό αξιολογούμε τις δράσεις μας με γνώμονα τον κοινωνικό αντίκτυπό τους. Αναζητούμε σε όλες τις δραστηριότητες μας την ισορροπία μεταξύ κέρδους και οφέλους, υιοθετώντας τα υψηλότερα πρότυπα στις κοινωνικές και περιβαλλοντικές τους επιδόσεις».

Ο κ. Σταύρος Θεοδωράκης, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Chiesi Hellas αναφερόμενος στην πιστοποίηση B Corp τόνισε «Για όλους τους εργαζόμενους στην Chiesi Hellas, η πιστοποίηση B Corp λειτουργεί ως φάρος στην πορεία της αειφόρου ανάπτυξης της εταιρείας διασφαλίζοντας υψηλά πρότυπα περιβαλλοντικής απόδοσης, διαφάνειας & κοινωνικής υπευθυνότητας. Η διάκριση στα Prix Galien ,είναι η επιβράβευση των προσπάθειών μας».

Σχετικά με τον Όμιλο Chiesi

Με έδρα την Πάρμα της Ιταλίας, η Chiesi Farmaceutici είναι ένας διεθνής όμιλος προϊόντων υγείας με επίκεντρο την έρευνα και με περισσότερα από 85 χρόνια εμπειρίας και παγκόσμιας παρουσίας σε 30 χώρες. Η Chiesi ερευνά, αναπτύσσει και εμπορεύεται καινοτόμα σκευάσματα στην θεραπεία αναπνευστικών παθήσεων, την εξειδικευμένη ιατρική και τις σπάνιες παθήσεις. Το R&D του Ομίλου εδρεύει στην Πάρμα (Ιταλία) και συμπράττει με ομάδες έρευνας και ανάπτυξης σε άλλα 6 ερευνητικά κέντρα στη Γαλλία, τις Η.Π.Α., τον Καναδά, την Κίνα, το Ηνωμένο Βασίλειο και τη Σουηδία για την διεξαγωγή προ-κλινικών και κλινικών προγραμμάτων αλλά και εγκριτικών διαδικασιών. Η Chiesi απασχολεί παγκοσμίως περισσότερους από 6.000 ανθρώπους. Το 2019, η Chiesi έγινε ο μεγαλύτερος φαρμακευτικός όμιλος παγκοσμίως με πιστοποίηση B Corp με αποτέλεσμα την δέσμευσή του στα υψηλότερα πιστοποιημένα πρότυπα επιχειρηματικής δράσης, για τη βελτίωση της ανθρώπινης ζωής με υπευθυνότητα προς το περιβάλλον και την κοινωνία.

Ως Benefit Corporation και πιστοποιημένη B Corp εταιρεία, η Chiesi είναι νομικά δεσμευμένη να συνυπολογίζει στις αποφάσεις της τον αντίκτυπο αυτών στους εργαζόμενους, στους πελάτες, στους προμηθευτές, στην κοινωνία και το περιβάλλον. Όπως η Chiesi έτσι και το παγκόσμιο κίνημα των B Corp επιχειρήσεων θεωρεί το επιχειρείν ως δύναμη για το κοινό καλό. Ο Όμιλος επίσης έχει δεσμευτεί να έχει ουδέτερο ισοζύγιο άνθρακα, δημιουργώντας μηδενικό αποτύπωμα στο περιβάλλον, μέχρι το τέλος του 2035.

Πηγή: healthpharma.gr
Facebook
Twitter
LinkedIn

Newsletter

Μείνετε ενημερωμένοι

ΣΥΝΔΕΣΗ

Δεν είστε εγγεγραμμένο μέλος της Ε.Ε.Φα.Μ;

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την βέλτιστη εμπειρία περιήγησης στην σελίδα μας.
Πληκτρολογήστε και πατήστε enter για να δείτε τα αποτελέσματα αναζήτησης