Blog

Αρχική » Blog » Κοινωνική Υπευθυνότητα » BAUSCH Health Ελλάδας: Περιβαλλοντικές δράσεις με την we4all

Blog

BAUSCH Health Ελλάδας: Περιβαλλοντικές δράσεις με την we4all

Συνεπής στο δυναμικότης πρόγραμμα εταιρικής και περιβαλλοντικής ευθύνης «Συμβάλλω», η φαρμακευτική εταιρεία BAUSCH Health Ελλάδας(www.bauschhealth.gr) διοργάνωσε, τον Νοέμβριο, τρεις σημαντικές περιβαλλοντικές δράσεις, με τη συμμετοχή εθελοντών εργαζομένων της εταιρείας.

Οι δράσεις υλοποιήθηκαν σε συνεργασία με τον Μη Κυβερνητικό, Περιβαλλοντικό Οργανισμό, we4all (www.we4all.gr), που στόχο του έχει να υπενθυμίσει ότι ο πλανήτης είναι το σπίτι μας και να βοηθήσει, ώστε η Γη να θεραπευθεί από τις περιβαλλοντικές πληγές της, πριν είναι αργά.

Πιο συγκεκριμένα,ευαισθητοποιημένοι από τις καταστροφικές πυρκαγιές του καλοκαιριού, η BAUSCH Health, στις 5.11.21, δενδροφύτευσε πυρόπληκτη ημιορεινή περιοχή του Δήμου Φυλής, στην Αττική. 35 εθελοντές έγιναν «δενδρογονείς», υιοθετώντας και φυτεύοντας, συνολικά, 200 δενδρύλλια. Εκτός αυτού, η εταιρεία, μέσω της we4all, έγινε “Guardian” των Δασών, με στόχο να προσφέρει, συνολικά, 1.000 νεαρά δενδρύλλια για δενδροφύτευση, στην Ελλάδα αλλά και σε άλλα μέρη του πλανήτη, όπου υπάρχει ανάγκη αναδάσωσης.

Την Κυριακή 21.11.21, ακολούθησε μια ακόμη εθελοντική πρωτοβουλία καθαρισμούτμήματος της ακτής και του δάσους του Σχοινιά, στον Μαραθώνα Αττικής. Αξίζει να σημειωθεί ότι το δάσος κουκουναριάς του Σχοινιά,αποτελεί ένα από τα επτά εναπομείναντα σπάνια πευκοδάση της Μεσογείου, και τμήμα του δικτύου NATURA 2000.Συμμετείχαν 40 εθελοντές εργαζόμενοι με τις οικογένειές τους, οι οποίοι συγκέντρωσαν 12 μεγάλες σακούλες απορριμμάτων, συνολικού βάρους περίπου 30 κιλών. Αξιοσημείωτος ήταν ο αριθμός από πλαστικά, χαρτιά, αποτσίγαρα, υφάσματα και άλλα αντικείμενα, αγγίζοντας συνολικά τον αριθμό των 450 τεμαχίων, περίπου.

Τέλος, καθώς η περιβαλλοντική ευαισθητοποίηση και εκπαίδευση των παιδιών πρέπει να αποτελεί προτεραιότητα, ώστε να εκκολαφθούν οι μελλοντικοί υπεύθυνοι πολίτες, την Δευτέρα 22.11.21, η εταιρεία BAUSCHHealthσυνέβαλλε στην υλοποίηση εκπαιδευτικού σεμιναρίου περιβαλλοντικής ενημέρωσης μαθητών, στο 39ο Δημοτικό Σχολείο του Δήμου Αθηναίων, με τη συμμετοχή 40 παιδιών και των δασκάλων τους. Το πρόγραμμα περιλάμβανε διαδραστική περιβαλλοντική παρουσίαση, στην τάξη, και εκπαίδευση δενδροφύτευσης, όπου τα παιδιά ανέλαβαν δράση στον σχολικό κήπο,φυτεύοντας φυτά και βαφτίζοντάς τα με δικά τους ονόματα!

Ο Γενικός Διευθυντής της BAUSCH Health Ελλάδας, Κύπρου και Μάλτας, κ. Ιάκωβος Μιχαλίτσης, δήλωσε σχετικά: «Με δειλά βήματα αλλά κάθε χρόνο πιο πολλά, κάνουμε το αυτονόητο για τον πλανήτη μας. Όλοι μαζί, οι εθελοντές μας και οι οικογένειες μας δεσμευόμαστε για την προώθηση και άλλων περιβαλλοντικών δράσεων, σε μια προσπάθεια να εδραιωθεί η έννοια της οικολογικήςευαισθησίας και του περιβαλλοντικού οράματος, το οποίοεμπνέει τους ανθρώπους μας, τα παιδιά μας αλλά και το κοινωνικό σύνολο».OurPeopleOurMotive, OurPlanetOurMotive.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η BAUSCH Health Ελλάδας, αναδείχθηκε 1o καλύτερο εργασιακό περιβάλλον, στην έρευνα GreatPlacetoWork® – Best Workplace® 2021, στην κατηγορία εταιρειών με 50-250 εργαζόμενους, ενώ για την περίοδο Νοεμβρίου 2021 – Νοεμβρίου 2022, η εταιρεία πιστοποιήθηκε, εκ νέου, με τα διεθνή πρότυπα GreatPlacetoWork®, καθώς πληροί τα κριτήρια του καλού εργοδότη, με βάση τις αξιολογήσεις των εργαζομένων της και την καταγραφή της οργανωτικής δομής της.

Πηγή: news4health.gr
Facebook
Twitter
LinkedIn

Newsletter

Μείνετε ενημερωμένοι

KΛΕΙΣΙΜΟ
Πληκτρολογήστε και πατήστε enter για να δείτε τα αποτελέσματα αναζήτησης

ΣΥΝΔΕΣΗ

KΛΕΙΣΙΜΟ

Scroll To Top
Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την βέλτιστη εμπειρία περιήγησης στην σελίδα μας.