Blog

ΑΣΕΠ 5Κ/2023: Βγήκαν τα οριστικά αποτελέσματα για 397 μόνιμες προσλήψεις στα νοσοκομεία

Σήμερα εκδόθηκαν και αναρτήθηκαν στο ΑΣΕΠ τα οριστικά αποτελέσματα από επιλαχόντες της προκήρυξης 5Κ/2023, που αφορά την πλήρωση θέσεων μόνιμου προσωπικού σε φορείς του υπουργείου Υγείας.

Όπως ανακοίνωσε ο φορέας η διαδικασία αφορά, μεταξύ άλλων, την κάλυψη 397 θέσεων μόνιμου προσωπικού Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης σε νοσοκομεία και άλλους φορείς του υπουργείου Υγείας, σε διάφορους κλάδους και ειδικότητες.

Οι διορισμοί προκύπτουν από επιλαχόντες της προκήρυξης, χωρίς να απαιτείται νέα προκήρυξη ή υποβολή νέας αίτησης, καθώς χρησιμοποιούνται τα ίδια τυπικά και πρόσθετα προσόντα που είχαν οριστεί στην αρχική διαδικασία.

Σύμφωνα με το ΑΣΕΠ η διαδικασία πραγματοποιείται σύμφωνα με τις διατάξεις του νόμου 4765/2021, που προβλέπει την κάλυψη θέσεων από επιλαχόντες προηγούμενων διαγωνισμών, προκειμένου να επιταχύνονται οι προσλήψεις στο Δημόσιο και ειδικά στον χώρο της Υγείας, όπου υπάρχουν αυξημένες ανάγκες προσωπικού.

Στην ανακοίνωση που εξέδωσε επισημαίνει ότι με βάση τις οδηγίες της Αρχής Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα, στους πίνακες αποτελεσμάτων οι απορριπτέοι υποψήφιοι εμφανίζονται μόνο με τον αριθμό μητρώου υποψηφίου, ενώ τα στοιχεία ταυτοποίησης υποψηφίων που ανήκουν σε ειδικές κατηγορίες προσωπικών δεδομένων εμφανίζονται με αστερίσκους. Πρόσβαση στα πλήρη στοιχεία έχουν μόνο οι ίδιοι οι υποψήφιοι μέσω των ηλεκτρονικών αιτήσεών τους.

Ο πίνακας διοριστέων θα αποσταλεί στο Εθνικό Τυπογραφείο για δημοσίευση σε ΦΕΚ, ενώ στη συνέχεια θα αναρτηθεί και στη Διαύγεια οπότε και θα ολοκληρωθεί η διαδικασία των διορισμών.

Πηγή: healthreport.gr
Facebook
LinkedIn
X