Blog

Αρχική » Blog » Εκστρατείες Ενημέρωσης Κοινού » AMGEN HELLAS: Προσέξτε την LDL χοληστερόλη σας!

Blog

AMGEN HELLAS: Προσέξτε την LDL χοληστερόλη σας!

Η υψηλή LDL χοληστερόλη (LDL-C) χρήζει ιδιαίτερης προσοχής, διότι αυξάνει τον κίνδυνο ακόμα και εκδήλωσης καρδιακής νόσου. Επομένως, πρέπει να διατηρείται σε λογικά επίπεδα, ώστε να παραμένουμε και εμείς υγιείς. Αυτό το μήνυμα απευθύνει στο κοινό η φαρμακευτική εταιρεία Amgen Hellas μέσω της Εκστρατείας Ενημέρωσης για την LDL χοληστερόλη «LDL Alert, Κανένα Περιθώριο για Υψηλή Χοληστερόλη», η οποία υλοποιείται με την υποστήριξη της Ελληνικής Εταιρείας Αθηροσκλήρωσης και του Πανελλήνιου Συλλόγου Ασθενών και Φίλων Πασχόντων από Οικογενή Υπερχοληστερολαιμία.

Στόχος της εκστρατείας ενημέρωσης της Amgen είναι η αφύπνιση και η ευαισθητοποίηση του κοινού αναφορικά με τους κινδύνους που εγκυμονεί η υψηλή ποσότητα LDL χοληστερόλης στον ανθρώπινο οργανισμό. Το μήνυμα είναι πως κάθε σώμα είναι υπέροχο όταν είναι υγιές. Και ο παράγοντας που μπορεί να στενέψει τα περιθώρια της υγείας μας είναι η υψηλή ποσότητα της LDL χοληστερόλης.

Η νέα καμπάνια της Amgen είναι ένας ύμνος στη διαφορετικότητα, καθώς γιορτάζει τα διαφορετικά σώματα και την εικόνα τους, αλλά ταυτόχρονα και την καλή υγεία. Με μια φωτογράφιση ανθρώπων με διαφορετικούς τύπους σωμάτων η εταιρεία δημιουργεί μια σειρά από posts, digital videos και μια GDN campaign που θυμίζει στο κοινό τη μαγεία της υγείας.

H εκστρατεία της Amgen ενημερώνει για τους κινδύνους που υπάρχουν από την υψηλή «κακή» χοληστερόλη (LDL-C) είναι σημαντικοί, καθώς μπορεί να προκαλέσει αθηροσκλήρωση, η οποία με τη σειρά της μπορεί να επιφέρει εμφράγματα, εγκεφαλικά επεισόδια, καθώς και καρδιαγγειακές παθήσεις. Όταν το πλεόνασμα της “κακής” χοληστερόλης (LDL-C) στο αίμα δεν αντιμετωπίζεται, συσσωρεύεται στο τοίχωμα των αγγείων, δημιουργώντας τη λεγόμενη «πλάκα». Αυτή η πάθηση ονομάζεται αθηροσκλήρωση. Στην αρχή, η αθηροσκλήρωση δεν έχει συμπτώματα, οπότε οι ασθενείς δε γνωρίζουν πάντα ότι πάσχουν από τη συγκεκριμένη πάθηση, επομένως η πρόληψη κρίνεται απαραίτητη.

Βασικός παράγοντας αύξησης της χοληστερίνης είναι και η παχυσαρκία, παράλληλα με τη διατροφή, την κατανάλωση υπερβολικής ποσότητας αλκοόλ, το κάπνισμα, την έλλειψη γυμναστικής και την κληρονομικότητα.

Η παχυσαρκία, ειδικότερα, προκαλεί αύξηση της ολικής χοληστερίνης στο αίμα. Επιπλέον, απορυθμίζει τις επιμέρους χοληστερίνες, αυξάνοντας την LDL χοληστερίνη και ελαττώνοντας την HDL χοληστερίνη. Εκτός από τις επιπτώσεις που έχει η παχυσαρκία στα επίπεδα της χοληστερίνης, αυξάνει τον κίνδυνο για καρδιαγγειακές παθήσεις λόγω της αύξησης της αρτηριακής πίεσης και του επιπλέον φορτίου που έχει να αντιμετωπίσει η καρδιά.

Το ζήτημα αυτό είναι ιδιαίτερα επίκαιρο για τη χώρα μας και απασχολεί πολύ μεγάλο κομμάτι του πληθυσμού, καθώς, σύμφωνα με τα στοιχεία του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ), η Ελλάδα είναι η πρώτη χώρα στην Ευρωπαϊκή Ένωση στην παιδική παχυσαρκία ενώ το 63% των Ελλήνων ηλικίας άνω των 18 είναι υπέρβαροι ή παχύσαρκοι.

Ο κ. Χρήστος Μπούκης, Value, Access & Policy Lead της Amgen Hellas, δήλωσε αναφορικά με την πρωτοβουλία του Ομίλου: «Με την εκστρατεία ενημέρωσης “LDL Alert, Κανένα Περιθώριο για Υψηλή Χοληστερόλη” επιδιώκουμε να συνεισφέρουμε στην πρόληψη και στην έγκαιρη διάγνωση ενδεχόμενης υψηλής ποσότητας LDL χοληστερόλης στον οργανισμό. Είναι ένα ζήτημα που αφορά σε ανθρώπους όλων των ηλικιών και το οποίο αν το αμελήσεις, μπορεί να βλάψεις την υγεία σου. Για αυτό θεωρούμε σημαντικό να ενημερώσουμε τον κόσμο σχετικά με τις επιπτώσεις που έχει στον ανθρώπινο οργανισμό. Όπως επισημαίνεται και στην καμπάνια μας, η απόλαυση του φαγητού είναι σημαντική, όλα τα σώματα είναι υπέροχα, όμως χρειάζεται προσοχή στον παράγοντα που μπορεί να στενέψει τα περιθώρια της υγείας μας, την LDL χοληστερόλη».

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την πρωτοβουλία της Amgen Hellas και τους κινδύνους που κρύβει η LDL χοληστερόλη για τον ανθρώπινο οργανισμό, μπορείτε να επισκεφτείτε την ιστοσελίδα: http://www.ldlalert.com/.

Πηγή: nextdeal.gr
Facebook
LinkedIn
X
ΣΥΝΔΕΣΗ

Δεν είστε εγγεγραμμένο μέλος της Ε.Ε.Φα.Μ;

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την βέλτιστη εμπειρία περιήγησης στην σελίδα μας.
Πληκτρολογήστε και πατήστε enter για να δείτε τα αποτελέσματα αναζήτησης