Blog

Αρχική » Blog » Πολιτική Υγείας » Αδ. Γεωργιάδης: “Έχουμε πάρει ήδη μέτρα και για το clawback και για τη ρευστότητα των μικροβιολογικών”

Blog

Αδ. Γεωργιάδης: “Έχουμε πάρει ήδη μέτρα και για το clawback και για τη ρευστότητα των μικροβιολογικών”

Για τους αναισθησιολόγους στο Παίδων:

«Το Υπουργείο Υγείας προχωράει πάρα πολύ γρήγορα τις διαδικασίες. Το ξέρουν οι εμπλεκόμενοι, εγώ δεν θέλω να πιστέψω ότι το γεγονός πως έχουμε μπροστά μας τις ευρωεκλογές δημιουργεί σε κάποιους συνδικαλιστές την ανάγκη να κάνουν αντιπολίτευση τέτοιου τύπου. Το Υπουργείο έχει προκηρύξει όλες τις κενές οργανικές θέσεις. Σε δύο μέρες περίπου θα έχουμε τα επίσημα αποτελέσματα. Αν έχουν μείνει κάποιες θέσεις κενές θα επαναπροκηρύξουμε αμέσως τις κενές θέσεις. Αυτό που ανθρωπίνως μπορεί να γίνει, γίνεται. Επειδή πάντα πιστεύω στην καλόπιστη συνεννόηση των ανθρώπων και ότι θέματα τόσο ευαίσθητα δεν μπορεί να τα βάζουμε στην πολιτική διαμάχη, σας λέω ότι η πρόβλεψή μου είναι ότι τα χειρουργεία θα γίνουν κανονικά».

Για την απεργία των εργαστηριακών γιατρών:

«Με κατηγορούν γιατί δεν έχω λύσει στους πέντε μήνες ένα πρόβλημα που δεν έχουν καταφέρει να λύσουν 12 χρόνια. Θέλω να πω ότι έχω κάνει πάρα πολλά γι΄ αυτούς, το ξέρουν, στην ανακοίνωση που έβγαλαν μετά τη συνάντησή μας το αναγνώρισανν. Αυτά που έχουν γίνει δεν είναι όλα όσα θα θέλαμε, θέλω όμως να είμαι ειλικρινής, η δουλειά ενός πολιτικού δεν είναι να ικανοποιεί όλα όσα του λένε, η δουλειά ενός πολιτικού είναι να μπορεί καλόπιστα να κάνει αυτά που μπορούν να γίνουν. Κατά τη γνώμη μου πολύ κακώς συνεχίζεται αυτή η απεργία, διότι έχουμε πάρει ήδη μέτρα και για το clawback και για τη ρευστότητα των μικροβιολογικών. Αναγνωρίζω ότι έχουν πολύ μεγάλες δυσκολίες, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι μπορώ να τους φέρω τον ουρανό με τα άστρα».

Για το θέμα που προέκυψε για τον Ευαγγελισμό με αφορμή τη διοργάνωση του τελικού του Conference League στην Ελλάδα:

«Η Ελλάδα ζήτησε να αναλάβει μία διεθνή πανευρωπαϊκή διοργάνωση. Γιατί το ζήτησε αυτό; Γιατί ως μία τουριστική χώρα θεωρούμε ότι το να γίνει ο τελικός του Conference League στην Ελλάδα προσθέτει στην αξία του τουριστικού μας προϊόντος. Για να κάνεις την αίτηση στην UEFA, σου βάζει κάποιους κανόνες. Όσο αυτονόητο είναι ότι πρέπει να έχει σχέδιο η Αστυνομία για να τηρηθεί η ασφάλεια, η τάξη και η κυκλοφορία για να γίνει ο τελικός, άλλο τόσο αυτονόητο από τη σύμβασή μας είναι ότι πρέπει το Υπουργείο Υγείας να παρέχει υγειονομική περίθαλψη στους ανθρώπους αυτούς. Τόσο απλάΑυτό ισχύει σε όλες τις διεθνείς οργανώσεις. Το σχέδιο για την υγεία προβλέπει τρία νοσοκομεία αναφοράς εκείνη την ημέρα. Το Σισμανόγλειο, το ΚΑΤ και τον Ευαγγελισμό. Ο Ευαγγελισμός είναι το νοσοκομείο αναφοράς για τους VIP σε όλα τα διεθνή γεγονότα της χώρας, από τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004».

Για τις δηλώσεις του κ. Κασσελάκη:

«Για να σε ψηφίσουν για Πρωθυπουργό, πρέπει να μιλάς ως Πρωθυπουργός. Δηλαδή πρέπει να σε βλέπει ο άλλος ως πιθανό Πρωθυπουργό για να σε επιλέξει. Αν ο πιθανός Πρωθυπουργός πιστεύει ότι η Ελλάδα δεν πρέπει να διεκδικήσει καμία διεθνή διοργάνωση και πρέπει να είναι μίζερη χώρα, ενώ ο ίδιος είναι στα Χάμπτονς και στο Κολωνάκι, τι να πω».

Για τις ευρωεκλογές της 9ης Ιουνίου:

«Με κανέναν ψηφοφόρο δεν έχουμε αποκλειστικό συμβόλαιο συνεργασίας στις κάλπες. Ο καθένας που μας έχει ψηφίσει, μπορεί τελευταία στιγμή να αλλάξει γνώμη και να μην μας ξαναψηφίσει. Δεν έχουμε πάει σε καμία εκλογική αναμέτρηση ευρωεκλογών με ύφος μπλαζέ. Αντιθέτως και εμείς τρέχουμε κάθε μέρα σε όλη την επικράτεια και ο ίδιος ο Μητσοτάκης είναι σχεδόν παντού κάθε μέρα».

Πηγή: healthmag.gr
Facebook
Twitter
LinkedIn

Newsletter

Μείνετε ενημερωμένοι

ΣΥΝΔΕΣΗ

Δεν είστε εγγεγραμμένο μέλος της Ε.Ε.Φα.Μ;

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την βέλτιστη εμπειρία περιήγησης στην σελίδα μας.
Πληκτρολογήστε και πατήστε enter για να δείτε τα αποτελέσματα αναζήτησης