Blog

Αρχική » Blog » Επιχειρηματικά Νέα » AbbVie: Συμφωνία 370 εκατ. με την Regenxbio για νέα γονιδιακή θεραπεία

Blog

AbbVie: Συμφωνία 370 εκατ. με την Regenxbio για νέα γονιδιακή θεραπεία

Συνολικά 370 εκατομμύρια δολάρια καταβάλει η φαρμακευτική επιχείρηση AbbVie στην Regenxbio Inc στο πλαίσιο συμφωνίας που αφορά την ανάπτυξη και πώληση μιας νέας πειραματικής γονιδιακής θεραπείας των χρόνιων παθήσεων του αμφιβληστροειδούς.

Η Regenxbio βρίσκεται σε διαδικασία ανάπτυξης του RGX-314, το οποίο χορηγείται κάτω από τον αμφιβληστροειδή, και αναμένεται να αποτελέσει εφάπαξ θεραπεία για τον εκφυλισμό της ωχράς κηλίδας (AMD). Η εξιδρωματική (υγρή) AMD είναι μια διαταραχή που προκαλεί θολή όραση. Η Regenxbio σχεδιάζει να ξεκινήσει τη δοκιμή Φάσης ΙΙ έως το τέλος του έτους.

Μέσω της συμφωνίας αυτής, η AbbVie ενισχύει περαιτέρω το χαρτοφυλάκιο φαρμάκων για οφθαλμικές παθήσεις -εγκεκριμένων στις ΗΠΑ- μετά και την πρόσφατη συμφωνία με την Allergan. Σε αυτά περιλαμβάνονται το Acular και Acuvail, που χρησιμοποιούνται για τη θεραπεία φλεγμονής μετά από χειρουργική επέμβαση καταρράκτη και το εμφύτευμα Durysta, για τη μείωση της πίεσης των ματιών σε ασθενείς με γλαύκωμα.

«Επιλέξαμε να συνεργαστούμε με την AbbVie, σίγουρα λόγω της δυναμικής και της παγκόσμιας εμβέλειάς που έχει», όπως σημείωσε ο κ. Kenneth Mills, διευθύνων σύμβουλος της Regenxbio.

Μελέτες ανάπτυξης

Το RGX-314 μελετάται επίσης σε ασθενείς με εξιδρωματική (υγρή) AMD και διαβητική αμφιβληστροειδοπάθεια, σε ξεχωριστές δοκιμές μεσαίου σταδίου.

Μετά τη συμφωνία με την AbbVie, η Regenxbio παραμένει υπεύθυνη για την ολοκλήρωση των μελετών του RGX-314, ενώ θα μοιραστεί το κόστος των πρόσθετων δοκιμών του RGX-314 με την AbbVie έως το τέλος του 2022. Μετά το 2022 η AbbVie αναλαμβάνει το μεγαλύτερο μέρος στο κόστους ανάπτυξης του RGX-314.

Η ηλικιακή εκφύλιση της ωχράς κηλίδας (Age-related macular degeneration, AMD) είναι μια οφθαλμική πάθηση που συνήθως αναπτύσσεται στα άτομα μεγαλύτερης ηλικίας. Υπάρχουν δύο τύποι AMD: Η μη εξιδρωματική (ξηρή) AMD είναι πιο κοινή, αναπτύσσεται σταδιακά και μπορεί να προκαλέσει μερική απώλεια όρασης. Η εξιδρωματική (υγρή) AMD αναπτύσσεται πιο γρήγορα και μπορεί να προκαλέσει μεγαλύτερη απώλεια όρασης. Και οι δύο μορφές μπορούν να συνυπάρχουν ταυτόχρονα.

Πηγή: healthpharma.gr
Facebook
Twitter
LinkedIn

Newsletter

Μείνετε ενημερωμένοι

ΣΥΝΔΕΣΗ

Δεν είστε εγγεγραμμένο μέλος της Ε.Ε.Φα.Μ;

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την βέλτιστη εμπειρία περιήγησης στην σελίδα μας.
Πληκτρολογήστε και πατήστε enter για να δείτε τα αποτελέσματα αναζήτησης