Blog

Ποια είναι τα μέλη της προσωρινής διοικούσας επιτροπής του ΠΙΣ

Ορίστηκε χθες από τον Υπουργό Υγείας Άδωνι Γεωργιάδη η προσωρινή Διοικούσα Επιτροπή του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου, με πρόεδρο την πρώην πρόεδρο της ΕΙΝΑΠ, παθολόγο, Ματίνα Παγώνη. Στη σχετική του ανάρτηση, ο Υπουργός Υγείας αναφέρει μεταξύ άλλων τα εξής: «Πριν λίγο πήραμε τον ΚΑΔ (42554) για τον Διορισμό της Προσωρινής Διοικούσης Επιτροπής του ΠΙΣ σύμφωνα με το νόμο. Η δουλειά της θα είναι να επαναφέρει την ηρεμία και την διαφάνεια στον ΠΙΣ και να διοργανώσει τις πρώτες κανονικές του εκλογές, εδώ και σχεδόν 10 χρόνια. Λέω κανονικές διότι τις εκλογές του 2018 δεν επικύρωσε ο τότε Υπουργός Υγείας Ανδρέας Ξανθός, θεωρώντας τες παράνομες, ενώ οι εκλογές του 2022 ακυρώθηκαν από το ΣτΕ τον Δεκέμβριο του 2025. Παρά τις αλλεπάλληλες κατηγορίες εναντίον μου από διαφόρους, η νομοθετική αυτή πρωτοβουλία ήταν η μόνη λύση για να κοπεί ο γόρδιος δεσμός του εμφυλίου σπαραγμού στον ΠΙΣ. Ελπίζω ότι μετά την ανάληψη των καθηκόντων από την Προσωρινή Διοίκηση οι γιατροί μας θα βρουν τον τρόπο να συνεννοηθούν μεταξύ τους και να σταματήσουν τα αλλεπάλληλα μεταξύ τους δικαστήρια.

Επειδή κάποιοι με κατηγορούν ότι διόρισα όσους ήθελα, σας προκαλώ να εξετάσετε μόνοι σας την σύνθεση της. Πρόεδρος είναι η κα Ματίνα Παγώνη, επί σειρά ετών πρώτη σταθερά σε ψήφους μεταξύ των ιατρών και στις πρόσφατες εκλογές του Ιουνίου του 2026. Πρόεδρος δηλ είναι κάποια που έχει πρόσφατα εκλεγεί από τους συναδέλφους της με τεράστια πλειοψηφία και που επανεκλέγεται συνεχώς. Αλλά και όλα τα υπόλοιπα μέλη της Διοικούσης, είναι όλα πρόσφατα και για πολλές θητείες εκλεγμένοι. Άρα το βασικό μου κριτήριο είναι να είναι πρόσωπα που οι ίδιοι οι γιατροί πρόσφατα εξέλεξαν για να τους εκπροσωπούν.

Τα μέλη της προσωρινής Διοικούσας Επιτροπής του ΠΙΣ είναι τα εξής:

Πρόεδρος: Παγώνη Στάματα (Ματίνα) του Νικολάου, Παθολόγος, Αντιπρόεδρος Α: Πλατανησιώτης Νικόλαος του Στέφανου, Ιατρός δημόσιας υγείας και κοινωνικής ιατρικής, Αντιπρόεδρος Β: Τσαούσης Κωνσταντίνος του Αθανασίου, Δερματολόγος , Γενικός Γραμματέας: Φισφής Ιωάννης του Νικολάου, Ουρολόγος, Ταμίας: Παπαδόπουλος Λάζαρος του Αντωνίου, Γυναικολόγος, Μέλη: Γεωργιάδης Χαράλαμπος του Ιουστινιανού, Καψοκόλης Ιωάννης του Σταμάτη, Καρδιολόγος.

Για το πειθαρχικό συμβούλιο

Πρόεδρος: Κασσάρας Γεώργιος του Αγγέλου, Χειρουργός ,

Αντιπρόεδρος: Αποστολάτος Γεράσιμος του Χαραλάμπους, Γυναικολόγος, Τακτικά Μέλη: Βολίκας Κίμων του Γεωργίου, Παθολόγος, Κουρή Μαρία του Γεωργίου, Ακτινολόγος, Σαρώφ Παύλος του Φίλλιπου, ΩΡΛ, Αναπληρωματικά μέλη: Καπώλης Ευστράτιος του Δημοσθένη, Γενικός Ιατρός, Παπαθανάσης Παντελής του Χρήστου, ΩΡΛ, Ζαφειράτου Σοφία του Ηλία, Παθολόγος

Για την εξελεγκτική επιτροπή

Πρόεδρος: Πανταζή Ευγενία του Παναγιώτη, Ιατρός Εργασίας

Μέλη: Δημητρίου Μαρία του Θέσπιδος, Βιοπαθολόγος,

Μουρίκης Αναστάσιος του Ιωάννη, Ορθοπεδικός Αναπληρωματικά μέλη: Βερύκοκος Χρήστος του Μιχαήλ , Αγγειοχειρουργός, Ντούσγος Αθανάσιος του Δημητρίου, Οφθαλμίατρος, Τσιρώνης Ιωάννης του Κωνσταντίνου, Ουρολόγος.

Πηγή: healthdaily.gr
Facebook
LinkedIn
X