Blog
Blog
150.000 συνταγές ΦΥΚ κατ’ οίκον τον τελευταίο χρόνο

Από τις 16 Ιουνίου 2025, όταν ξεκίνησε το πρόγραμμα αποστολής ΦΥΚ κατ’ οίκον, οι ευάλωτοι ασθενείς παρέλαβαν στο σπίτι τους 150 χιλιάδες συνταγές, σύμφωνα με πληροφορίες του f.daily.
Παράλληλα, μέσω του ίδιου προγράμματος, διαχειρίστηκαν και παραδόθηκαν 280 χιλιάδες συνταγές στις 63 Δομές του ΕΟΠΥΥ πανελλαδικά, ενώ 17 χιλιάδες συνταγές εστάλησαν σε ιδιωτικές κλινικές και 14 χιλιάδες σε φαρμακεία της γειτονιάς πανελλαδικά, τα οποία συμμετείχαν στο στάδιο της εκτέλεσης και παράδοσης των ΦΥΚ στους δικαιούχους. Επιπλέον, 60 χιλιάδες συνταγές διακινήθηκαν μεταξύ των φαρμακείων του ΕΟΠΥΥ για την εξυπηρέτηση των δικαιούχων. Συνολικά, το πρόγραμμα αυτό του ΕΟΠΥΥ διαχειρίστηκε τον πρώτο χρόνο λειτουργίας του περισσότερες από 500 χιλιάδες συνταγές ασθενών με τις υποδομές και τους εργαζομένους του ΕΟΠΥΥ και της αναδόχου εταιρείας.
Ο δεύτερος χρόνος λειτουργίας του προγράμματος είναι ήδη σε εξέλιξη με τα πρώτα δεδομένα να δείχνουν αυξητική τάση σε ποσοστό 18% του έργου, συγκριτικά με τα αποτελέσματα του πρώτου χρόνου.
Πηγή: farmakeutikoskosmos.gr
