Blog

Αρχική » Blog » Έρευνες / Μελέτες » Ένας στους δύο Έλληνες δεν είναι καθόλου ικανοποιημένος από το ΕΣΥ

Blog

Ένας στους δύο Έλληνες δεν είναι καθόλου ικανοποιημένος από το ΕΣΥ

Ένας στους δύο πολίτες δηλώνουν πλέον σύμφωνα με τη δημοσκόπηση της Alco που είδε το φως της δημοσιότητας την Τρίτη ότι δεν είναι καθόλου ικανοποιημένοι από τη λειτουργία του ΕΣΥ. Η εξέλιξη αυτή δεν αποτελεί κεραυνό εν αιθρία καθώς μόλις τον προηγούμενο μήνα, ακόμα δύο έρευνες της κοινής γνώμης κατέγραφαν τη λαϊκή δυσαρέσκεια για την κατάσταση στο ΕΣΥ, όχι όμως σε τόσο μεγάλη έκταση.

Στο β’ μέρος της δημοσκόπησης της Alco, οι μισοί ερωτηθέντες (50%) δηλώνουν ότι δεν είναι «καθόλου» ικανοποιημένοι από το ΕΣΥ, έναντι 29% που απαντά «λίγο» και 17% που απαντά «αρκετά». Μόλις 1% δηλώνει ότι είναι «πολύ» ικανοποιημένο από την λειτουργία του Εθνικού Συστήματος Υγείας ενώ το 3% δεν απαντά στο σχετικό ερώτημα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι απαντήσεις για το ΕΣΥ είναι το 2ο μεγαλύτερο δημοσκοπικό πρόβλημα για την κυβέρνηση μετά τα Τέμπη για τα οποία το 75% θεωρεί ότι υπάρχει αδικαιολόγητη καθυστέρηση στην ολοκλήρωση των ερευνών και τον προσδιορισμό της δίκης.

Σε αντίθεση πάντως με τις σοβαρές επιφυλάξεις που εκφράζουν οι πολίτες για τη λειτουργία του ΕΣΥ, ο Άδωνις Γεωργιάδης εξακολουθεί να βρίσκεται στην τριάδα των πιο δημοφιλών υπουργών της κυβέρνησης λόγω των πολύ χαμηλών επιδόσεων που καταγράφονται για τα προβεβλημένα στελέχη της κυβερνητικής πλειοψηφίας.

Στην ερώτηση για τους πιο επιτυχημένους υπουργούς της κυβέρνησης προηγείται φυσικά ο «Κανένας» με 51%, ακολουθεί Νίκος Δένδιας με 26% και αρκετά πιο πίσω είναι ο Κυριάκος Πιερρακάκης με 13% και ο Άδωνις Γεωργιάδης με 7%. Πίσω από τον υπουργό Υγείας βρίσκεται με 4% ο υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών Κωστής Χατζηδάκης, ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης επίσης με 4% και ο Βασίλης Κικίλιας με 3% .

Οι απαντήσεις αυτές δόθηκαν από τους ψηφοφόρους όλων των κομμάτων. Οι ψηφοφόροι της ΝΔ ρίχνουν τον «Κανέναν» στο 20% ενώ σχεδόν ένας στους δύο (48%) θεωρεί τον υπουργό Άμυνας Νίκο Δένδια ως τον πλέον επιτυχημένο υπουργό της κυβέρνησης. Ο Κυριάκος Πιερρακάκης ανεβαίνει στο 23% και ο Άδωνις Γεωργιάδης στο 15%.

Τέλος πρέπει να επισημανθεί ότι τον Σεπτέμβριο, μετά τις καλοκαιρινές διακοπές και την εμφάνιση του Κυριάκου Μητσοτάκη στη ΔΕΘ,  οι δημοσκοπησεις της GPO και της Metron Analysis έδειχναν ότι η δυσπιστία του κόσμου για την αποτελεσματικότητα του Εθνικού Συστήματος Υγείας αυξάνεται…

Η GPO έδειχνε ότι το 43,2% επιθυμούσε η βελτίωση του ΕΣΥ να ενταχθεί στις κυβερνητικές προτεραιότητες ενώ η Metron έδειχνε την ανησυχία των πολιτών για την ιατρική περίθαλψη να έχει αυξηθεί σημαντικά σχέση με την αντίστοιχη μέτρηση της εταιρείας τον Ιούνιο.

Πηγή: dailypharmanews.gr
Facebook
LinkedIn
X

Newsletter

Μείνετε ενημερωμένοι

ΣΥΝΔΕΣΗ

Δεν είστε εγγεγραμμένο μέλος της Ε.Ε.Φα.Μ;

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την βέλτιστη εμπειρία περιήγησης στην σελίδα μας.
Πληκτρολογήστε και πατήστε enter για να δείτε τα αποτελέσματα αναζήτησης