Blog

Αρχική » Blog » Έρευνες / Μελέτες » Το 44% των φαρμακοποιών αναμένει νέες υπηρεσίες στα φαρμακεία

Blog

Το 44% των φαρμακοποιών αναμένει νέες υπηρεσίες στα φαρμακεία

Για τις μεγάλες αλλαγές που αναμένονται τα επόμενα χρόνια στο επάγγελμα του φαρμακοποιού αλλά και για τις καθημερινές προκλήσεις ρωτήθηκαν εκατοντάδες φαρμακοποιοί των ΗΠΑ μέσω δημοσκόπησης στο Linked in. Οι απαντήσεις σύμφωνα με τους συντάκτες του περιοδικού Pharmacy Times προσδίδουν αξιοσημείωτα insights και απόψεις για το μέλλον του φαρμακείου, καταγράφοντας τους τομείς που βρίσκονται σε ανάπτυξη και θα έχουν σημαντική επίδραση στην υγεία αλλά και τα δυσεπίλυτα προβλήματα.

Συγκεκριμένα, το 44% των φαρμακοποιών που συμμετείχαν στη δημοσκόπηση περιμένει σημαντικές εξελίξεις στην παροχή υπηρεσιών υγείας την επόμενη 10ετία, ενώ μόνο το 25% απάντησε ότι η ανάπτυξη θα αφορά κυρίως την τεχνητή νοημοσύνη και τις δυνατότητες που φέρνει στη διαχείριση ασθενών και φαρμακείων (αυτοματοποιήσεις στην εκτέλεση συνταγών, εξατομικευμένη συμβουλευτική κ.ά.). Το 23% επικεντρώθηκε στην εξατομικευμένη φροντίδα/ιατρική και το 9% αναμένει επέκταση στις πρωτοβουλίες δημόσιας υγείας.

Όσο για τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι φαρμακοποιοί με τους πελάτες τους, το 42% απάντησε τη διαχείριση θεμάτων των ασθενών σχετικά με το ασφαλιστικό σύστημα (που είναι πολύπλοκο στις ΗΠΑ) και το 34% τη διασφάλιση της συμμόρφωσης στην αγωγή. Όπως σχολιάζουν οι συντάκτες το πρόβλημα αυτό σχετίζεται μεν με την πολυφαρμακία, αλλά και με τον χρόνο που έχει αφιερώσει ο φαρμακοποιός στην εκπαίδευση του ασθενή, τις ελλείψεις φαρμάκων και τα υψηλά κόστη για τους πολίτες που συχνά τους ωθούν να διακόψουν την αγωγή τους. Τέλος, το 20% στάθηκε σε λειτουργικά ζητήματα και θέματα εφοδιασμού που έχει άμεση σχέση με τα προηγούμενα, ενώ ένα 4% στη διαχείριση ανεπιθύμητων ενεργειών.

Πηγή: farmakeutikoskosmos.gr
Facebook
LinkedIn
X

Newsletter

Μείνετε ενημερωμένοι

ΣΥΝΔΕΣΗ

Δεν είστε εγγεγραμμένο μέλος της Ε.Ε.Φα.Μ;

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την βέλτιστη εμπειρία περιήγησης στην σελίδα μας.
Πληκτρολογήστε και πατήστε enter για να δείτε τα αποτελέσματα αναζήτησης