Blog

Αρχική » Blog » Κοινωνική Υπευθυνότητα » Merck: Εποικοδομητικός διάλογος και προτάσεις από τους νέους για την συναισθηματική υγεία

Blog

Merck: Εποικοδομητικός διάλογος και προτάσεις από τους νέους για την συναισθηματική υγεία

Με σύνθημα «για τους νέους, μέσω των νέων» η Merck συγκέντρωσε νέους Έλληνες για να συζητήσουν τις προτεραιότητες και τις ανησυχίες της νεολαίας σχετικά με τη Συναισθηματική Ευεξία.

Σκοπός είναι να διαμορφώσουν ενεργά τη δημόσια ατζέντα, προωθώντας τις καινοτόμες ιδέες τους και ενισχύοντας τη φωνή τους στο δημόσιο διάλογο με τους κοινωνικούς εταίρους. Τον εποικοδομητικό και πολύπλευρο διάλογο καθοδήγησε η κα Ζωή Φράγκου, Οργανωσιακή Ψυχολόγος, ενώ συμμετείχαν 8 νέοι Millennials και Gen Zs που ανέπτυξαν τις απόψεις και τις ιδέες τους ο καθένας από τη σκοπιά του. Συγκεκριμένα το «παρών» έδωσαν οι: Άκης Δαγλαρτζής, Γενικός Γραμματέας του Εθνικού Συμβουλίου Νεολαίας, Ζώης Ζούτσος, Υπεύθυνος Διοίκησης και Οικονομικών της Ένωσης Ασθενών Ελλάδας, Ελευθερία Πετροπούλου, Γεροντολόγος, Υποψήφια Διδάκτωρ του Τμήματος Οργάνωσης & Διοίκησης Επιχειρήσεων (ΟΔΕ) του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών (ΟΠΑ),  Ελένη Σαντοριναίου, Azure Global Black Belt στη Microsoft, Δήμητρα Σηφάκη, Instructional Designer – Αρχαιολόγος, Γιάννης Σωτηρόπουλος, Senior Data Scientist / NLP Engineer at Aisera, Άγγελος Χουβαρδάς, συν-ιδρυτής του e-Αιμοδότες και  Γιάννος Χριστοφόρου, Communication Trainee στην European Agency for Safety and Health at Work (EU-OSHA).

Στο τραπέζι του διαλόγου τέθηκαν καίρια ζητήματα και πρότειναν καινοτόμες λύσεις σε κρίσιμους τομείς με στόχο  την προστασία και ενίσχυση της συναισθηματικής ευεξίας. Επίσης, αναδείχθηκε ο ουσιαστικός ρόλος των δημόσιων φορέων στην προώθηση και διαφύλαξη της και πρότειναν καινοτόμους τρόπους με τους οποίους ο ιδιωτικός τομέας μπορεί να συμβάλει στην προαγωγή της συναισθηματικής ευεξίας. Ακόμη, προτάθηκαν πρακτικές λύσεις για τη διευκόλυνση του οικογενειακού προγραμματισμού των νέων στην Ελλάδα και για την αντιμετώπιση του δημογραφικού προβλήματος.

Ο  François Feig, Head of Mid Europe επεσήμανε ότι «σήμερα ήταν μια μεγάλη ευκαιρία να ακούσουμε περισσότερα για τις ανησυχίες των νέων Ελλήνων, αλλά και να συζητήσουμε για τις ιδέες και τη συμβολή τους σχετικά με το πώς η κυβέρνηση και ο δημόσιος τομέας μπορούν να λύσουν τα ζητήματα γύρω από τη συναισθηματική υγεία, ευεξία και τον οικογενειακό προγραμματισμό. Αυτές οι ιδέες θα συμβάλουν στη διαμόρφωση ενός σχεδίου δράσης για τους τοπικούς και ευρωπαϊκούς φορείς χάραξης πολιτικής, διασφαλίζοντας ότι οι φωνές των νέων ακούγονται και λαμβάνονται υπόψη.»

Ο γραμματέα του Εθνικού Συμβουλίου Νεολαίας, Άκη Δαγλαρτζή σημείωσε μεταξύ άλλων ότι « η νεολαία έχει πολλά προσόντα και λίγες ευκαιρίες. Έχουν υπάρξει τα τελευταία χρόνια κυβερνητικές πρωτοβουλίες και μέτρα προς τη θετική κατεύθυνση, αλλά χαρακτηρίζονται από μια γενικότητα. Θα πρέπει να υπάρξουν πιο στοχευμένα μέτρα και πολιτικές και κυρίως θα πρέπει οι νέοι να συμπεριληφθούν στα κέντρα λήψης αποφάσεων».

Πηγή: virus.com.gr
Facebook
LinkedIn
X

Newsletter

Μείνετε ενημερωμένοι

ΣΥΝΔΕΣΗ

Δεν είστε εγγεγραμμένο μέλος της Ε.Ε.Φα.Μ;

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την βέλτιστη εμπειρία περιήγησης στην σελίδα μας.
Πληκτρολογήστε και πατήστε enter για να δείτε τα αποτελέσματα αναζήτησης