Blog

Αρχική » Blog » Πολιτική Υγείας » ΕΟΠΥΥ: Υιοθετεί τη μηχανική μάθηση και την επιχειρηματική ευφυΐα στην επεξεργασία δεδομένων

Blog

ΕΟΠΥΥ: Υιοθετεί τη μηχανική μάθηση και την επιχειρηματική ευφυΐα στην επεξεργασία δεδομένων

Εμβληματικά έργα για τον μετασχηματισμό του ΕΟΠΥΥ έχουν ήδη δρομολογηθεί, σύμφωνα με τη διοικήτρια του Οργανισμού, Θ. Καρποδίνη που παρουσίασε στον υπουργό Υγείας τις σχετικές δράσεις.  Οι πρωτοβουλίες περιλαμβάνουν –μεταξύ άλλων– τον έλεγχο σε πραγματικό χρόνο των παροχών υγείας, την κατ’ οίκον αποστολή φαρμάκων υψηλού κόστους για ασθενείς με χρόνιες παθήσεις ή κινητικά προβλήματα ή που διαμένουν σε περιοχές χωρίς αυτόνομα φαρμακεία ΕΟΠΥΥ.

Η συγκεκριμένη ενέργεια εξυπηρετεί, όπως εκτιμάται, 120.000 δικαιούχους μηνιαίως. Στο πλαίσιο του ψηφιακού μετασχηματισμού, ο ΕΟΠΥΥ έχει εισάγει ένα ολοκληρωμένο Πληροφοριακό Σύστημα Οικονομικής Διαχείρισης & Εκκαθάρισης (ERP) SAP, ενώ θα εφαρμοστούν σύγχρονες τεχνικές, όπως μηχανική μάθηση και επιχειρηματική ευφυΐα για την επεξεργασία δεδομένων.

Επιπλέον, η Διοικήτρια του ΕΟΠΥΥ επισήμανε τις προτεινόμενες ενέργειες για τη θεσμική ενδυνάμωση του Οργανισμού, όπως την ενίσχυση της ανεξαρτησίας και της αυτοτέλειάς του και την άμεση πρόσληψη προσωπικού για την εντατικοποίηση των ελέγχων για παραβατικές συμπεριφορές.

Πηγή: farmakeutikoskosmos.gr
Facebook
LinkedIn
X

Newsletter

Μείνετε ενημερωμένοι

ΣΥΝΔΕΣΗ

Δεν είστε εγγεγραμμένο μέλος της Ε.Ε.Φα.Μ;

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την βέλτιστη εμπειρία περιήγησης στην σελίδα μας.
Πληκτρολογήστε και πατήστε enter για να δείτε τα αποτελέσματα αναζήτησης