Blog

Αρχική » Blog » Δημόσια Υγεία » Ουρές στα φαρμακεία για τα τεστ καρκίνου του παχέος εντέρου

Blog

Ουρές στα φαρμακεία για τα τεστ καρκίνου του παχέος εντέρου

Χάος δημιουργήθηκε την Παρασκευή το πρωί σε εκατοντάδες φαρμακεία της Επικράτειας καθώς χιλιάδες ηλικιωμένοι, οι οποίοι παρέλαβαν το sms του υπουργείου Υγείας σχετικά με την προληπτική δράση για τον καρκίνο του παχέος εντέρου, επισκέφτηκαν τους φαρμακοποιούς τους για να προμηθευτούν το σχετικό τεστ.

Δυστυχώς όμως η απαραίτητη πλατφόρμα της ΗΔΙΚΑ δεν είχε ανοίξει έως τη 13:00 το μεσημέρι, όπως ανέφερε στο f.daily ο Κώστας Μανωλόπουλος, μέλος Δ.Σ. του Φ.Σ. Αττικής και εκπρόσωπος του Ενιαίου Φορέα Φαρμακοποιών Αττικής. Η πλατφόρμα βρίσκεται στην ιστοσελίδα της ΗΔΙΚΑ, με τους φαρμακοποιούς να χρησιμοποιούν τους γνωστούς τους κωδικούς για την είσοδό τους σε αυτήν, όπως κάνουν και για τα rapid test και τη διενέργεια του αντιγριπικού εμβολιασμού. Σημειώνεται ότι η διαδικασία για τη χρήση της πλατφόρμας είναι πολύ απλή, ενώ υπάρχει και σχετικό βίντεο στο site του ΙΔΕΕΑΦ.

Σύμφωνα με τον Κ. Μανωλόπουλο, μέχρι τις 24 Οκτωβρίου το ενημερωτικό sms θα έχει αποσταλεί σε όλους τους δικαιούχους, ωστόσο από τη στιγμή που θα ανοίξει η πλατφόρμα για τους φαρμακοποιούς, θα μπορούν να προμηθεύσουν τους δικαιούχους πελάτες τους με το τεστ, ανεξάρτητα αν έχουν λάβει το sms ή όχι. Επισημαίνει δε ότι μήνυμα στο κινητό τους θα λάβουν μόνο όσοι έχουν ενεργοποιήσει την άυλη συνταγογράφηση, ενώ όσοι δεν έχουν, θα ενημερώνονται δια ζώσης από τα φαρμακεία, εφόσον δώσουν το ΑΜΚΑ τους, όπως ακριβώς συμβαίνει και με τα αντιγριπικά εμβόλια.

Τέλος, αξίζει να σημειωθεί ότι στα τέλη Οκτωβρίου θα υπάρξει και αφίσα για τις βιτρίνες των φαρμακείων, η οποία θα σταλεί από τους φαρμακευτικούς συλλόγους και θα δίνει τις απαραίτητες διευκρινίσεις προς τους πολίτες.

Πηγή: farmakeutikoskosmos.gr
Facebook
LinkedIn
X

Newsletter

Μείνετε ενημερωμένοι

ΣΥΝΔΕΣΗ

Δεν είστε εγγεγραμμένο μέλος της Ε.Ε.Φα.Μ;

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την βέλτιστη εμπειρία περιήγησης στην σελίδα μας.
Πληκτρολογήστε και πατήστε enter για να δείτε τα αποτελέσματα αναζήτησης