Blog

Αρχική » Blog » Επιχειρηματικά Νέα » Μητσοτάκης: Σε όλα τα νοσοκομεία στο μέλλον η Πρόληψη των Λοιμώξεων και της Μικροβιακής Αντοχής

Blog

Μητσοτάκης: Σε όλα τα νοσοκομεία στο μέλλον η Πρόληψη των Λοιμώξεων και της Μικροβιακής Αντοχής

Εδώ και μια τριετία το Πρόγραμμα για την Πρόληψη και τον Έλεγχο των Νοσοκομειακών Λοιμώξεων και της Μικροβιακής Αντοχής υλοποιείται σε 10 νοσοκομεία με ενθαρρυντικά αποτελέσματα, όπως διευκρίνισε ο πρωθυπουργός. Ο κ. Μητσοτάκης τόνισε τα ενθαρρυντικά αποτελέσματα αναφέροντας ότι «μέσα σε λιγότερο από ενάμιση χρόνο, εκτιμάται ότι αποφεύχθηκαν τουλάχιστον 60 θάνατοι500 περιστατικά λοιμώξεων και πάνω από 5.000 ημέρες νοσηλείας».

Τους πόρους για το εν λόγω πρόγραμμα προσφέρει το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος. Ειδικότερα, το πρόγραμμα εφαρμόστηκε από τον Οργανισμό Διασφάλισης της Ποιότητας στην Υγεία από το CLEO και με τη συμβολή και του Institute for Healthcare Improvement. Αφετηρία αποτέλεσε η ψηφιακή καταγραφή των πιο συχνών λοιμώξεων σε 10 νοσοκομεία (σε Αττική, Θεσσαλονίκη, Αλεξανδρούπολη, Λάρισα, Ρίο και Ηράκλειο) και όπως περιέγραψε ο πρωθυπουργός «στη συνέχεια δόθηκαν οι οδηγίες στο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, έγινε η κατάλληλη εκπαίδευση και μετά από ένα εύλογο χρονικό διάστημα μετρήθηκε το αποτέλεσμα αυτής της προσπάθειας». Σύμφωνα με τον σχεδιασμό το πρόγραμμα αναμένεται να λήξει το 2026, αλλά όπως τόνισε ο πρωθυπουργός «θα επιδιώξουμε να επεκταθεί σε όλα τα νοσοκομεία της χώρας με στόχο οι καλές πρακτικές, αυτό το σωτήριο πρωτόκολλο στη διαχείριση των ασθενών να εδραιωθεί παντού».

Για ακόμη μια φορά ο πρωθυπουργός επανέλαβε ότι η «στήριξη του Εθνικού Συστήματος Υγείας είναι για εμάς προτεραιότητα». Επί του θέματος ο κ. Μητσοτάκης επεσήμανε ότι δεν αποκρύφθηκαν τα πολλά προβλήματα που το ταλανίζουν και ότι υπάρχει κυβερνητική έρευνα με αποτέλεσμα πλέον το ΕΣΥ αλλάζει».

Με στόχο την καθολική ανάταξη του ΕΣΥ υλοποιείται ένα στρατηγικό σχέδιο τετραετίας με πολύ σημαντικές παρεμβάσεις και στις υποδομές, αξιοποιώντας πόρους από το Ταμείο Ανάκαμψης αλλά και ιδιωτικές χορηγίες, όπως εξήγησε ο πρωθυπουργός. Ως παράδειγμα  ο κ. Μητσοτάκης έφερε τα έργα ανακαίνισης και αναβάθμισης στο Νοσοκομείο «Αγία Σοφία». Μάλιστα , ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε στην επίσκεψή του την προηγούμενη Πέμπτη και τις «εντυπωσιακές αλλαγές» στην υγειονομική δομή. Συγκεκριμένα, ο πρωθυπουργός σημείωσε ότι «το Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών μετατρέπεται σε πρότυπο ΤΕΠ, ένα έργο ύψους 1,26 εκ. που θα ολοκληρωθεί τους επόμενους μήνες». Η συγκεκριμένη μονάδα θα ενισχυθεί με έναν υπερσύγχρονο γραμμικό επιταχυντή για τις παιδικές νεοπλασίες κόστους 2,5 εκ. ευρώ, με χρηματοδότηση από το Ταμείο Ανάκαμψης ακριβώς. Επιδίωξη είναι το νοσοκομείο να διαθέτει «μία τεχνολογική υπεροχή ώστε να προσφέρουμε στα παιδιά ό,τι καλύτερο υπάρχει για την περίθαλψή τους» υπογράμμισε στο μήνυμά του ο πρωθυπουργός.

Πηγή: virus.com.gr
Facebook
LinkedIn
X

Newsletter

Μείνετε ενημερωμένοι

ΣΥΝΔΕΣΗ

Δεν είστε εγγεγραμμένο μέλος της Ε.Ε.Φα.Μ;

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την βέλτιστη εμπειρία περιήγησης στην σελίδα μας.
Πληκτρολογήστε και πατήστε enter για να δείτε τα αποτελέσματα αναζήτησης