Blog

Αρχική » Blog » Ημερίδες / Συνέδρια / Σεμινάρια » 1η Πανελλήνια Επιστημονική Συνάντηση για τα Κανναβινοειδή: Συνάντηση – ορόσημο στην Αθήνα

Blog

1η Πανελλήνια Επιστημονική Συνάντηση για τα Κανναβινοειδή: Συνάντηση – ορόσημο στην Αθήνα

Στην Αθήνα στις 22 και 23 Νοεμβρίου 2024, θα γραφτεί ιστορία για την ιατρική κοινότητα της χώρας μας, καθώς για πρώτη φορά διοργανώνεται ένα επιστημονικό συνέδριο αφιερωμένο στα κανναβινοειδή και τις κλινικές εφαρμογές της ιατρικής κάνναβης.

Με τίτλο «Ιατρική Κάνναβη και Κανναβινοειδή Φάρμακα στην Ελλάδα: Παρελθόν, Παρόν και Μέλλον», το συνέδριο αναμένεται να αποτελέσει ένα κορυφαίο γεγονός στον επιστημονικό χώρο της Ελλάδας. Πέρα από την πρωτοποριακή θεματολογία του θα προσφέρει μια μοναδική ευκαιρία για ενημέρωση, συζήτηση και ανταλλαγή γνώσεων σχετικά με τα κανναβινοειδή, καλύπτοντας ένα ευρύ φάσμα από τη φαρμακευτική δράση της κάνναβης μέχρι τις νομικές και κοινωνικές εξελίξεις στον τομέα.

Θεματολογία και επιστημονικό πρόγραμμα

Η επιστημονική συνάντηση θα καλύψει ποικίλα θέματα, συμπεριλαμβανομένων των κλινικών εφαρμογών των κανναβινοειδών, των επιστημονικών εξελίξεων σχετικά με το ενδοκανναβινοειδές σύστημα και των προκλήσεων που αντιμετωπίζουν οι επαγγελματίες υγείας στη χρήση κανναβινοειδών φαρμάκων. Επιπλέον, θα εξεταστούν ζητήματα όπως το νομικό πλαίσιο που διέπει την κάνναβη στην Ελλάδα, καθώς και οι διεθνείς εξελίξεις στον τομέα.

Το επιστημονικό πρόγραμμα θα είναι υψηλού επιπέδου, σχεδιασμένο ώστε να καλύψει τις ανάγκες των επαγγελματιών που ενδιαφέρονται για τις κλινικές εφαρμογές της κάνναβης, αλλά και για να αναδείξει τις ερευνητικές δυνατότητες και προκλήσεις του μέλλοντος.

Η 1η Πανελλήνια Επιστημονική Συνάντηση για τα Κανναβινοειδή αναμένεται να αποτελέσει σημείο αναφοράς για την ελληνική επιστημονική κοινότητα, καθώς συγκεντρώνει εκπροσώπους διαφόρων ιατρικών ειδικοτήτων και άλλους επαγγελματίες υγείας. Είναι μια μοναδική ευκαιρία για δικτύωση και ανταλλαγή απόψεων, ενώ θα προσφέρει πολύτιμες γνώσεις και ενημέρωση σχετικά με τη σωστή χρήση και τις δυνατότητες των κανναβινοειδών στη θεραπευτική πρακτική. Η συνάντηση αυτή θα επιτρέψει στους ενδιαφερόμενους να κατανοήσουν καλύτερα τον κλάδο, να ανακαλύψουν τις τελευταίες εξελίξεις και να συμβάλλουν στην πρόοδο της ιατρικής κάνναβης στην Ελλάδα.

Δείτε όλες τις λεπτομέρειες και το πρόγραμμα εδώ

Σχετικά με την Ελληνική Ιατρική Εταιρεία για τα Κανναβινοειδή

Η Ελληνική Ιατρική Εταιρεία για τα Κανναβινοειδή ιδρύθηκε τον Δεκέμβριο του 2022 από 29 διακεκριμένους επαγγελματίες υγείας με κοινό αντικείμενο την κλινική έρευνα και τις εφαρμογές των προϊόντων κάνναβης. Η ΕΙΕΚ έχει ως βασικό της σκοπό την προαγωγή της έρευνας και της εκπαίδευσης στον τομέα της ιατρικής κάνναβης, καθώς και τη διαρκή ενημέρωση των γιατρών και των επαγγελματιών υγείας σχετικά με τις τελευταίες εξελίξεις στον τομέα αυτό.

Περισσότερες πληροφορίες στην ιστοσελίδα της ΕΙΕΚ

Πηγή: healthview.gr
Facebook
LinkedIn
X

Newsletter

Μείνετε ενημερωμένοι

ΣΥΝΔΕΣΗ

Δεν είστε εγγεγραμμένο μέλος της Ε.Ε.Φα.Μ;

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την βέλτιστη εμπειρία περιήγησης στην σελίδα μας.
Πληκτρολογήστε και πατήστε enter για να δείτε τα αποτελέσματα αναζήτησης