Blog

Αρχική » Blog » Πολιτική Υγείας » O Αθανάσιος Μαρτίνος Μεγάλος Ευεργέτης του ΕΚΠΑ και Επίτιμος Διδάκτορας της Ιατρικής Σχολής

Blog

O Αθανάσιος Μαρτίνος Μεγάλος Ευεργέτης του ΕΚΠΑ και Επίτιμος Διδάκτορας της Ιατρικής Σχολής

Συγκεκριμένα ο κ. Μαρτίνος έλαβε τον τίτλο του Μεγάλου Ευεργέτη του Πανεπιστημίου Αθηνών και αναγορεύθηκε ως Επίτιμος Διδάκτορας της Ιατρικής Σχολής. Η ιδιαιτέρως συμβολική, διπλή, τελετή πραγματοποιήθηκε στις 2 Οκτωβρίου 2024 στη Μεγάλη Αίθουσα του ΕΚΠΑ.

Ο κ. Μαρτίνος έχει προσφέρει πολύ σημαντικό κοινωνικό έργο ευρύτατης απήχησης, με αποτέλεσα να εντάσσεται μεταξύ των μεγάλων ευεργετών της χώρας. Το σπουδαίο φιλανθρωπικό έργο του καλύπτει χώρους του από τη Παιδεία, την Υγεία, την Έρευνα και τον Πολιτισμό. Αξιοσημείωτες είναι πολύ μεγάλες δωρεές έχει συνεισφέρει σε μεγάλο βαθμό στην αναβάθμιση των υπηρεσιών υγείας, καθώς των εκπαιδευτικών και ερευνητικών υποδομών των Κλινικών της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών, συμβάλλοντας πολλαπλώς στο εκπαιδευτικό, κλινικό και ερευνητικό έργο τους. Επιπροσθέτως, ο κ. Μαρτίνος με προσφορές έχει συμβάλλει σε έργα υποδομών στη Νομική Σχολή και τη Φιλοσοφική Σχολή. Πέρα από την ενίσχυση του Πανεπιστημίου Αθηνών, η προσφορά του εκτείνεται σε όλη την Ελληνική επικράτεια με δωρεές που αφορούν τη λειτουργία νοσοκομείων, σχολείων, παιδικών σταθμών, Εκκλησιών, χώρων άθλησης και πολλών άλλων δομών σε όλη την Ελλάδα.

Στην  προσφώνηση του ο πρύτανης του Πανεπιστημίου Αθηνών, καθηγητή Γεράσιμος Σιάσος επεσήμανε ότι «σήμερα τιμούμε έναν απόφοιτό μας, που η προσφορά του στην ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας, της ελληνικής ναυτιλίας και της κοινωνίας υπήρξε διαρκής, πολύπλευρη και μεγαλειώδης. Ο Αθανάσιος Μαρτίνος, μέσα από το έργο του, αναδεικνύει το βαθύ νόημα της ελληνικής παράδοσης της ευεργεσίας, διατηρώντας ζωντανή αυτή τη σπουδαία παρακαταθήκη, που διαμόρφωσε τη σύγχρονη ταυτότητα του ελληνισμού. Ο τιμώμενος, ως ένας από τους επιφανέστερους Έλληνες εφοπλιστές, με σημαντική παρουσία και δράση στον ναυτιλιακό τομέα, είναι ένας χαρισματικός ηγέτης, που θεώρησε πάντα την ευεργεσία όχι ως μία επιλογή, αλλά ως χρέος προς την πατρίδα του και τις μελλοντικές γενιές».

Χαιρετισμό απηύθυνε ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης. Επίσης, παρουσιάστηκε το έργο και η προσωπικότητα του τιμωμένου και ακολούθησε η ανάγνωση των κειμένων του Ψηφίσματος της Ιατρικής Σχολής, της Αναγόρευσης και του Διδακτορικού Διπλώματος από τον πρόεδρο της Ιατρικής Σχολής, καθηγητή Νικόλαο Αρκαδόπουλο, και η περιένδυση του τιμωμένου με την τήβεννο της Σχολής Επιστημών Υγείας από την Κοσμήτορα της Σχολής, καθηγήτρια Παγώνα Λάγιου.

Στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε η απόδοση του τίτλου του Μεγάλου Ευεργέτη του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών στον Αθανάσιο Μαρτίνο με την ανάγνωση του Ψηφίσματος της Συγκλήτου και την επίδοση τιμητικού μεταλλίου στον κύριο Αθανάσιο Μαρτίνο από τον πρύτανη. Η διπλή τελετή ολοκληρώθηκε με την ομιλία του τιμώμενου κ. Αθανασίου Μαρτίνου.

Πηγή: virus.com.gr
Facebook
LinkedIn
X

Newsletter

Μείνετε ενημερωμένοι

ΣΥΝΔΕΣΗ

Δεν είστε εγγεγραμμένο μέλος της Ε.Ε.Φα.Μ;

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την βέλτιστη εμπειρία περιήγησης στην σελίδα μας.
Πληκτρολογήστε και πατήστε enter για να δείτε τα αποτελέσματα αναζήτησης