Blog

Αρχική » Blog » Επιχειρηματικά Νέα » Αυξάνεται στα 200 εκατ. ευρώ η επιδότηση του επενδυτικού clawback – Πότε θα γίνουν οι συμψηφισμοί

Blog

Αυξάνεται στα 200 εκατ. ευρώ η επιδότηση του επενδυτικού clawback – Πότε θα γίνουν οι συμψηφισμοί

Όπως αναφέρει η σχετική ανακοίνωση, θα καλυφθούν και τα 40 αιτήματα που κατατέθηκαν από φαρμακευτικές εταιρείες και αφορούν σε συμψηφισμό επιστροφών με δαπάνες κλινικών μελετών, δαπάνες για Έρευνα και Ανάπτυξη ή επενδυτικές δαπάνες.

O τρόπος κατανομής και οι εταιρείες που θα λάβουν το πράσινο φως για τους συμψηφισμούς αναμένεται να ξεκαθαρίσει μέσα στον Oκτώβριο.

Αξίζει να σημειωθεί ότι σύμφωνα με την πρόσκληση για την κατάθεση αιτημάτων συμψηφισμού, η Δράση υλοποιείται στο πλαίσιο του Εθνικού Σχεδίου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας «Ελλάδα 2.0» με τη χρηματοδότηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης –Next Generation EU και αφορά στο συμψηφισμό αυτόματης επιστροφής clawback με ποσοστά επί των δαπανών έρευνας και ανάπτυξης και των δαπανών επενδυτικών σχεδίων ανάπτυξης προϊόντων ή υπηρεσιών ή γραμμών παραγωγής.

Ως ποσό υποκείμενο σε συμψηφισμό με ενισχύσεις για έργα Έρευνας & Ανάπτυξης και επενδυτικών σχεδίων, θεωρείται και η έκπτωση την οποία χορηγούν οι Κ.Α.Κ. ή οι φαρμακευτικές εταιρείες στο πλαίσιο των διαπραγματεύσεων τους με την Επιτροπή διαπραγμάτευσης Τιμών και Φαρμάκων του Ε.Ο.Π.Υ.Υ. και η οποία αντιστοιχεί έως το ποσό αυτόματης επιστροφής (clawback) που θα καταλογιζόταν σε βάρος τους εάν δεν είχαν ενταχθεί σε κλειστό προϋπολογισμό.

Πηγή: news4health.gr
Facebook
LinkedIn
X

Newsletter

Μείνετε ενημερωμένοι

ΣΥΝΔΕΣΗ

Δεν είστε εγγεγραμμένο μέλος της Ε.Ε.Φα.Μ;

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την βέλτιστη εμπειρία περιήγησης στην σελίδα μας.
Πληκτρολογήστε και πατήστε enter για να δείτε τα αποτελέσματα αναζήτησης