Blog

Αρχική » Blog » Επιχειρηματικά Νέα » Vivian Lab: χρηματοδότηση 300 χιλ. ευρώ από την Eleven VC

Blog

Vivian Lab: χρηματοδότηση 300 χιλ. ευρώ από την Eleven VC

Το Vivian Lab, η πρώτη FemTech στην Ελλάδα, και καινοτόμος πλατφόρμα που παρέχει στις γυναίκες άμεση πρόσβαση σε καλύτερες υπηρεσίες υγείας, ανακοινώνει την επιτυχή ολοκλήρωση του πρώτου κύκλου χρηματοδότησής στον οποίο ηγήθηκε η Eleven Ventures. Ο συγκεκριμένος γύρος χρηματοδότησης ολοκληρώθηκε μέσα σε μόλις 6 μήνες από το λανσάρισμα του Vivian Lab, αναδεικνύοντας την εμπιστοσύνη των επενδυτών στο όραμα της εταιρείας. Τα κεφάλαια από αυτόν το γύρο χρηματοδότησης θα αξιοποιηθούν για την περαιτέρω ανάπτυξη του Vivian Lab, τη βελτίωση της εμπειρίας του χρήστη και τη διεθνή επέκταση σε νέες αγορές, όπως της Γερμανίας και της περιοχής DACH.

Το Vivian Lab ιδρύθηκε το 2024 από μια ομάδα γυναικών, την Τζίνα Τιριακίδου, Έλενα Σκούρα και Όλγα Σκουτέλη με έδρα το Μόναχο, την Αθήνα και το Λονδίνο και με πολυετή επαγγελματική εμπειρία στον τομέα της τεχνολογίας, της υγείας και της εταιρικής κουλτούρας. Το Vivian Lab είναι ένα digital προγράμμα που υποστηρίζει τις γυναίκες σε μερικά από τα πιο σημαντικά στάδια της ζωής τους, όπως η εμμηνόπαυση, η σεξουαλική υγεία, η γονιμότητα, η εγκυμοσύνη, ο τοκετός κ.α. Η εταιρεία έχει ήδη μεγάλους εταιρικούς πελάτες, συμπεριλαμβανομένων φαρμακευτικών εταιρειών, μεγάλων τραπεζικών ομίλων, νοσοκομείων και πολυεθνικών όπως η Bayer, η JDE Peets, η κλινική Ρέα και άλλες. Επίσης, έχει ήδη ξεκινήσει την επέκταση του προγράμματος στη Γερμανία μέσω της συνεργασίας με την πιο καταξιωμένη κλινική εμμηνόπαυσης στο Μόναχο. Το Vivian Lab ανέπτυξε το πρώτο πρόγραμμα για την εμμηνόπαυση που παρέχει στις γυναίκες εξατομικευμένη υποστήριξη σε αυτό το κρίσιμο στάδιο της ζωής τους. Είναι σχεδιασμένο από κορυφαίους γιατρούς και ειδικούς και είναι το μοναδικό στην Ελλάδα και από τα πρώτα στην Ευρώπη. Το πρόγραμμα βοηθά μια γυναίκα να διαχειριστεί τη μετάβαση στην εμμηνόπαυση και τα συμπτώματά της με έγκυρο εκπαιδευτικό περιεχόμενο, καθοδήγηση και συνεδρίες με εξειδικευμένους επιστήμονες για την εμμηνόπαυση, μη φαρμακευτικά πρωτόκολλα θεραπείας και εφαρμογές ΑΙ για εξατομικευμένη συμβουλευτική.

Επιπλέον, το πρόγραμμα βοηθά τους εργοδότες και τις ασφαλιστικές εταιρείες να αυξήσουν την παραγωγικότητα, να διατηρήσουν το ταλέντο στο χώρο εργασίας και να μειώσουν το κόστος, προσφέροντας λύσεις πρόληψης και σωστής περίθαλψης.

Πηγή: healthdaily.gr
Facebook
LinkedIn
X

Newsletter

Μείνετε ενημερωμένοι

ΣΥΝΔΕΣΗ

Δεν είστε εγγεγραμμένο μέλος της Ε.Ε.Φα.Μ;

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την βέλτιστη εμπειρία περιήγησης στην σελίδα μας.
Πληκτρολογήστε και πατήστε enter για να δείτε τα αποτελέσματα αναζήτησης