Blog

Αρχική » Blog » Πολιτική Υγείας » Υπουργική απόφαση: Νέα διαδικασία και τρόπος προκήρυξης θέσεων Συντονιστών Διευθυντών ιατρών, Διευθυντών και Επιμελητών

Blog

Υπουργική απόφαση: Νέα διαδικασία και τρόπος προκήρυξης θέσεων Συντονιστών Διευθυντών ιατρών, Διευθυντών και Επιμελητών

Συγκεκριμένα:

Διαδικασία και τρόπος προκήρυξης θέσεων Συντονιστών Διευθυντών ιατρών καιοδοντίατρων κλάδου Ε.Σ.Υ.

Η προκήρυξη για την πλήρωση των κενών ή των κενούμενων θέσεων ειδικευμένων ιατρών κλάδου Ε.Σ.Υ. με βαθμό Συντονιστή Διευθυντή των Νοσοκομείων, των Γενικών Νοσοκομείων-Κέντρων Υγείας και του Γ.Ν.Θ. Παπαγεωργίου, γίνεται μετά από έγκριση του Υπουργού Υγείας, η οποία δημοσιεύεται στον ιστότοπο του Υπουργείου Υγείας (www.moh.gov.gr).

Τα αιτήματα προκήρυξης για τα τμήματα και τις μονάδες των νοσοκομείων υποβάλλονται στην Διεύθυνση Ανθρώπινου Δυναμικού Νομικών Προσώπων του Υπουργείου Υγείας μέσω της οικείας Δ.Υ.Πε. αιτιολογημένα και ιεραρχημένα, δυο (2) φορές το χρόνο, κατά τους μήνες Μάρτιο και Οκτώβριο.

Σε περίπτωση που προκύπτουν έκτακτες και επείγουσες ανάγκες, μπορεί να υποβληθεί οποτεδήποτε, ειδικά αιτιολογημένο αίτημα της οικείας Διοίκησης Υγειονομικής Περιφέρειας. Οι εγκρίσεις των προκηρύξεων δύνανται να εκδίδονται έως δυο (2) φορές το χρόνο.

Με την απόφαση έγκρισης ορίζεται και η προθεσμία υποβολής των αιτήσεων υποψηφιότητας και των δικαιολογητικών για όλες τις θέσεις που περιλαμβάνονται στην έγκριση.

Διαδικασία και τρόπος προκήρυξης θέσεων Διευθυντή, Επιμελητή Α΄ και Επιμελητή Β΄ ιατρών και οδοντίατρων κλάδου Ε.Σ.Υ.

Η προκήρυξη για την πλήρωση των κενών ή των κενούμενων θέσεων ειδικευμένων ιατρών κλάδου Ε.Σ.Υ. με βαθμό Επιμελητή Β΄, Επιμελητή Α΄ και Διευθυντή των Νοσοκομείων, των Γενικών Νοσοκομείων-Κέντρων Υγείας, των μονάδων Ψυχικής Υγείας, των μονάδων Π.Φ.Υ., του Ε.Κ.Α.Β. και του Γ.Ν.Θ. Παπαγεωργίου, γίνεται μετά από έγκριση του Υπουργού Υγείας, η οποία δημοσιεύεται στον ιστότοπο του Υπουργείου Υγείας (www.moh.gov.gr).

Τα αιτήματα προκήρυξης για τους ως άνω αναφερόμενους φορείς, υποβάλλονται στην Διεύθυνση Ανθρώπινου Δυναμικού Νομικών Προσώπων του Υπουργείου Υγείας μέσω της οικείας Δ.Υ.Πε. (όσον αφορά τα νοσοκομεία, τις μονάδες Ψυχικής Υγείας και τις μονάδες Π.Φ.Υ. του Ε.Σ.Υ.), καθώς και από τις Διοικήσεις των υπολοίπων φορέων, αιτιολογημένα και ιεραρχημένα, δυο (2) φορές το χρόνο, κατά τους μήνες Μάρτιο και Οκτώβριο. Τα αιτήματα θα πρέπει να συνοδεύονται από τα απαραίτητα δικαιολογητικά και πιο συγκεκριμένα από το αίτημα του φορέα προς την Υ.Πε. και τη βεβαίωση ύπαρξης κενής οργανικής θέσης. Για τις θέσεις για τις οποίες σε προηγούμενη προκήρυξη δεν έχει υποβληθεί υποψηφιότητα ή οι

επιλεγέντες έχουν αποποιηθεί τον διορισμό και δεν ακολουθούν άλλοι στη σειρά κατάταξης, το αίτημα θα πρέπει να συνοδεύεται και από σχετική βεβαίωση του φορέα στην οποία θα αναφέρεται η προκήρυξη από την οποία προκύπτουν τα ανωτέρω.

Σε περίπτωση που προκύπτουν έκτακτες και επείγουσες ανάγκες, μπορεί να υποβληθεί οποτεδήποτε, ειδικά αιτιολογημένο αίτημα. Οι εγκρίσεις των προκηρύξεων εκδίδονται έως τέσσερις (4) φορές τον χρόνο. Με την απόφαση έγκρισης ορίζεται και η προθεσμία υποβολής των αιτήσεων υποψηφιότητας και των δικαιολογητικών για όλες τις θέσεις που περιλαμβάνονται στην έγκριση.

Πηγή: healthview.gr
Facebook
LinkedIn
X

Newsletter

Μείνετε ενημερωμένοι

ΣΥΝΔΕΣΗ

Δεν είστε εγγεγραμμένο μέλος της Ε.Ε.Φα.Μ;

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την βέλτιστη εμπειρία περιήγησης στην σελίδα μας.
Πληκτρολογήστε και πατήστε enter για να δείτε τα αποτελέσματα αναζήτησης