Blog

Αρχική » Blog » Πολιτική Υγείας » Οριστικοποιείται το σχέδιο για τις εφημερίες – Αλλεπάλληλες συσκέψεις για τις αλλαγές

Blog

Οριστικοποιείται το σχέδιο για τις εφημερίες – Αλλεπάλληλες συσκέψεις για τις αλλαγές

Σε νέο γύρο διαπραγματεύσεων αναμένεται να προχωρήσει και αυτήν την εβδομάδα ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης, προκειμένου να οριστικοποιήσει το νέο σχέδιο για τις εφημερίες στα δημόσια νοσοκομεία.

Ο Άδωνις Γεωργιάδης έχει ξεκινήσει διάλογο με τον ιατρικό κόσμο ώστε να ακούσει τις απόψεις των φορέων. Έτσι μετά τους νοσοκομειακούς γιατρούς της Αθήνας και του Πειραιά (ΕΙΝΑΠ), αναμένεται να συναντηθεί με την Ομοσπονδία των Νοσοκομειακών Γιατρών (ΟΕΝΓΕ) προκειμένου να καταγράψει τις αντιρρήσεις τους στο σχέδιό του.

Ήδη πάντως η ηγεσία του υπουργείου Υγείας επεξεργάζεται το σχέδιο για τις αλλαγές στο εφημεριακό σύστημα, ενώ γίνονται και «ασκήσεις προσομοίωσης» ώστε να μελετηθούν οι αλλαγές και να βρεθούν οι όποιες αστοχίες.
Να διαπιστωθεί δηλαδή τι προβλήματα θα προκύψουν ώστε να γίνουν οι αλλαγές στο σχέδιο πριν εφαρμοστεί.

Μελετάται μάλιστα στο σενάριο ποια νοσοκομεία θα αποσυμφορηθούν και ποια πιθανώς να μπλοκάρουν από τις αλλαγές στο εφημεριακό σύστημα, σύμφωνα με πληροφορίες του HealthReport.gr.

Στο ίδιο πλαίσιο ελέγχονται και τα κέντρα υγείας της Αττικής εάν μπορούν να συμμετάσχουν στο νέο εγχείρημα προκειμένου τα ήπια περιστατικά να μεταφέρονται εκεί και όχι στα μεγάλα δημόσια νοσοκομεία. Βέβαια βασικό αγκάθι με τα κέντρα υγείας παραμένει η έλλειψη προσωπικού, καθώς εξετάζεται εάν μπορούν να ανταπεξέλθουν σε μεγαλύτερη κίνηση από ότι αντιμετωπίζουν σήμερα.

Ο υπουργός υγείας Άδωνις Γεωργιάδης αναμένεται να ανακοινώσει το νέο σχέδιο για τις εφημερίες σε λίγες εβδομάδες ώστε από το Νοέμβριο να τεθεί σε εφαρμογή πιλοτικά, όπως αναφέρουν πληροφορίες του HealthReport.gr.

Εξάλλου επιδιώκει – όπως σημειώνουν οι ίδιες πηγές– να υπάρξει μια πρώτη αλλαγή στην εικόνα των δημόσιων νοσοκομείων πριν από τα Χριστούγεννα, καθώς με εντολή του Μεγάρου Μαξίμου θα πρέπει να επισπεύσει τις όποιες διαδικασίες ώστε να βελτιωθεί και γενικότερα η εικόνα του ΕΣΥ. Να μειωθούν δηλαδή οι αναμονές ειδικά στα Τμήματα Επειγόντων Περιστατικών και να γίνεται καλύτερη διαχείριση των ασθενών που θα φθάνουν στο δημόσιο σύστημα υγείας.

Πηγή: healthreport.gr
Facebook
LinkedIn
X

Newsletter

Μείνετε ενημερωμένοι

ΣΥΝΔΕΣΗ

Δεν είστε εγγεγραμμένο μέλος της Ε.Ε.Φα.Μ;

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την βέλτιστη εμπειρία περιήγησης στην σελίδα μας.
Πληκτρολογήστε και πατήστε enter για να δείτε τα αποτελέσματα αναζήτησης