Blog

Αρχική » Blog » Πολιτική Υγείας » Αλλαγές στις κρίσεις γιατρών του ΕΣΥ – Τι φέρνει νομοθετική ρύθμιση

Blog

Αλλαγές στις κρίσεις γιατρών του ΕΣΥ – Τι φέρνει νομοθετική ρύθμιση

Αλλαγές στο ισχύον καθεστώς για τις κρίσεις γιατρών στα δημόσια νοσοκομεία αναμένεται να φέρει με νομοθετική ρύθμιση ο υπουργός υγείας Άδωνις Γεωργιάδης. Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες του HealthReport.gr, ο υπουργός Υγείας έχει έτοιμη τη ρύθμιση βάσει της οποίας τροποποιείται το καθεστώς επιλογής των γιατρών που ισχύει σήμερα στο ΕΣΥ.

Σήμερα το ιατρικό προσωπικό για να λάβει μια θέση σε δημόσιο νοσοκομείο εξετάζεται από επιτροπή η οποία μάλιστα υποβάλλει και συγκεκριμένα ερωτήματα. Παράλληλα μοριοδοτούνται όλα τα τυπικά προσόντα όπως η εμπειρία, τα πτυχία, τα μεταπτυχιακά και τα διδακτορικά ώστε να γίνει η επιλογή του γιατρού και να διοριστεί στη θέση.

Ο υπουργός υγείας όπως αναφέρουν οι ίδιες πηγές του HealthReport.gr φέρνει άμεσα νομοθετική ρύθμιση με την οποία αλλάζουν 3 φάσεις της διαδικασίας επιλογής.

Οι 3 αλλαγές στις κρίσεις γιατρών
Οι ρυθμίσεις που φέρνει η ηγεσία του υπουργείου Υγείας αφορούν τόσο στις επιτροπές που συστήνονται για την επιλογή όσο και στην ίδια τη διαδικασία.


Πηγή: Freepik

Ειδικότερα οι 3 βασικές αλλαγές είναι σύμφωνα με πληροφορίες:

-Κατά την κρίση των Συντονιστών Διευθυντών μέχρι σήμερα δεν συμμετείχε ο Διοικητής του Νοσοκομείου για το οποίο επιλέγονται. Οι κρίσεις γίνονταν από τις Υγειονομικές Περιφέρειες. Τώρα πλέον στις επιτροπές θα συμμετέχουν και οι Διοικητές των νοσηλευτικών ιδρυμάτων.

-Στις συνεντεύξεις που γίνονται για τους υποψηφίους προβλέπονται συγκεκριμένες ερωτήσεις που σχετίζονται κυρίως με ζητήματα όπως αριθμό επεμβάσεων, αριθμό ασθενών κ.λ.π. μέσω των οποίων ορίζονται και οι βαθμολογίες.

Στις τυποποιημένες αυτές ερωτήσεις που υποβάλλονται στους γιατρούς αναμένεται να υπάρξουν αλλαγές καθώς διαπιστώθηκαν προβλήματα. Συγκεκριμένα υπήρχαν ερωτήσεις που δεν απευθύνονταν σε όλες τις ειδικότητες (όπως αριθμός χειρουργείων σε εργαστηριακούς γιατρούς), με συνέπεια να δημιουργούνται προσκόμματα στη μοριοδότηση των υποψηφίων.

-Μία τελευταία αλλαγή που αναμένεται να ενταχθεί στη νομοθετική ρύθμιση, όπως τονίζουν πληροφορίες του HealthReport.gr, θα αφορά στην υποχρεωτική πρόσληψη-επιλογή των επιλαχόντων, όταν οι επικρατέστεροι υποψήφιοι παραιτούνται από τη διαδικασία της κρίσης.

Μέχρι σήμερα εάν όλοι όσοι προκρίνονται για να λάβουν μία θέση στο ΕΣΥ αποχωρήσουν από τη διαδικασία για κάποιο λόγο (γιατί μπορεί να είναι υποψήφιοι και σε άλλο νοσοκομείο ή πηγαίνουν στον ιδιωτικό τομέα), τότε υποχρεωτικά το νοσοκομείο πρέπει να προσλάβει τον πρώτο επιλαχόντα. Πλέον θα δίνεται η δυνατότητα να επιλέγεται οποιοσδήποτε από τη λίστα με βάση την αξιολόγηση που θα γίνεται.

Πηγή: healthreport.gr
Facebook
LinkedIn
X

Newsletter

Μείνετε ενημερωμένοι

ΣΥΝΔΕΣΗ

Δεν είστε εγγεγραμμένο μέλος της Ε.Ε.Φα.Μ;

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την βέλτιστη εμπειρία περιήγησης στην σελίδα μας.
Πληκτρολογήστε και πατήστε enter για να δείτε τα αποτελέσματα αναζήτησης