Blog

Αρχική » Blog » Πολιτική Υγείας » Οργή στους γιατρούς για τις απειλές Γεωργιάδη – Τα προβλήματα για τους ασθενείς που κινδυνεύουν να μείνουν χωρίς συνταγογράφηση

Blog

Οργή στους γιατρούς για τις απειλές Γεωργιάδη – Τα προβλήματα για τους ασθενείς που κινδυνεύουν να μείνουν χωρίς συνταγογράφηση

Χωρίς τέλος φαίνεται να είναι η κόντρα που έχει ανοίξει μεταξύ του υπουργού Υγείας Άδωνι Γεωργιάδη και των γιατρών. Η πρόθεση του υπουργού Υγείας να ενεργοποιήσει τη διάταξη βάσει της οποίας όσοι ιδιώτες γιατροί εργάζονται σε άγονες και απομακρυσμένες περιοχές οι οποίες έχουν έλλειψη ιατρικού προσωπικού στο ΕΣΥ, δεν δεχθούν να κάνουν εφημερίες και να εργαστούν, θα αποπέμπονται από τον ΕΟΠΥΥ, ενώ θα τους διακόπτεται και η ηλεκτρονική συνταγογράφηση.

Να σημειωθεί ότι η διάταξη του Άδωνι Γεωργιάδη έχει ενταχθεί στο νομοσχέδιο για την ψυχιατρική μεταρρύθμιση και αναμένεται να ψηφιστεί – εάν βεβαίως δεν αποσυρθεί – από τη Δευτέρα.

Η κόντρα αυτή του Άδωνι Γεωργιάδη με τον ιατρικό κόσμο εντάθηκε ακόμα περισσότερο και με τις βολές που δέχτηκε ο υπουργός Υγείας από τον «γαλάζιο» Πανελλήνιο Ιατρικό Σύλλογο ο οποίος τον κατηγορεί ουσιαστικά για ανικανότητα αλλά και για καθεστωτικές τακτικές.

Διαβάστε ΕΔΩ αναλυτικά: «Άγριες βολές γιατρών κατά Άδωνι Γεωργιάδη – Ξεκινούν άτυπη απεργία»

Γι’ αυτό και ο Σύλλογος καλεί τους ιδιώτες γιατρούς από την Παρασκευή 26 Ιουλίου να μην προβαίνουν σε συνταγογράφηση και έκδοση ή εκτέλεση παραπεμπτικών μέχρι την ψήφιση του νομοσχεδίου στην Ολομέλεια της Βουλής.

Χωρίς συνταγογράφηση οι ασθενείς
Όποια πλευρά πάντως και να κυριαρχήσει, χαμένοι στην υπόθεση αυτή θα βρεθούν οι ασθενείς οι οποίοι είτε ο υπουργός Υγείας υλοποιήσει τις απειλές του, είτε οι ιδιώτες γιατροί ακολουθήσουν τις οδηγίες του ΠΙΣ, οι πολίτες δεν θα μπορούν να βρουν συνταγές για τα φάρμακα τους από τον ιδιωτικό τομέα.

Κάτι που σημαίνει ότι θα αναγκάζονται να πηγαίνουν στα δημόσια νοσοκομεία ή και στα κέντρα υγείας προκειμένου να τους συνταγογραφείται ηλεκτρονικά η θεραπεία τους και να μη χρειάζεται να πληρώνουν τα φάρμακα από την τσέπη τους.

Βέβαια είναι άγνωστο πως θα εξυπηρετηθούν στις δημόσιες δομές, καθώς το ΕΣΥ παρουσιάζει σοβαρές ελλείψεις ιατρικού προσωπικού και ήδη δεν μπορεί να εξυπηρετήσει ούτε τις βασικές ανάγκες στους κατοίκους διαφόρων περιοχών.

Αμηχανία στο Μέγαρο Μαξίμου
Πάντως η κόντρα που άνοιξε ο Άδωνις Γεωργιάδης με τους ελευθεροεπαγγελματίες γιατρούς, φαίνεται πως έχει φέρει σε εξαιρετικά δύσκολη θέση το Μέγαρο Μαξίμου. Όπως αναφέρουν υψηλόβαθμες πηγές στο HealthReport.gr, στα υψηλόβαθμα κλιμάκια της κυβέρνησης επικρατεί προβληματισμός σχετικά με τις επιπτώσεις που θα έχει η διαμάχη αυτή στο κοινωνικό της προφίλ, με δεδομένο ότι ήδη έχει πληγεί και από το μέτωπο της ακρίβειας αλλά και από άλλα ζητήματα που έχει διαχειριστεί.

Υπό το πρίσμα αυτό ο Άδωνις Γεωργιάδης εμφανίστηκε στη Βουλή λέγοντας ότι «θέλω να είμαι απόλυτα ειλικρινής, δεν έχουμε καμία διάθεση να κάνουμε πόλεμο στους γιατρούς», όπως είπε χαρακτηριστικά».
Αυτό όμως που φαίνεται να έχει εκνευρίσει δεόντως τον ιατρικό κόσμο είναι οι δηλώσεις του υπουργού Υγείας ότι οι γιατροί οφείλουν να στηρίξουν το ΕΣΥ, αφού έχουν οφειλή όπως είπε έναντι του κράτους.

Πηγή: healthreport.gr
Facebook
LinkedIn
X

Newsletter

Μείνετε ενημερωμένοι

ΣΥΝΔΕΣΗ

Δεν είστε εγγεγραμμένο μέλος της Ε.Ε.Φα.Μ;

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την βέλτιστη εμπειρία περιήγησης στην σελίδα μας.
Πληκτρολογήστε και πατήστε enter για να δείτε τα αποτελέσματα αναζήτησης