Blog

Αρχική » Blog » Επιστημονικά και Προϊοντικά Νέα » Η Κίνα εγκρίνει το εμβόλιο RSV της CSPC Pharma

Blog

Η Κίνα εγκρίνει το εμβόλιο RSV της CSPC Pharma

Oι αρμόδιες αρχές της Κίνας έδωσαν έγκριση να ξεκινήσουν κλινικές δοκιμές σε ανθρώπους για το υποψήφιο εμβόλιο για τον RSV της CSPC Pharmaceutical Group.

Ο RSV, ο οποίος εμφανίζει συμπτώματα παρόμοια με αυτά του κρυολογήματος , αλλά μπορεί να αποβεί θανατηφόρος για μικρά παιδιά και μεγαλύτερους ενήλικες, συνέβαλε στο να χάσουν της ζωή τους  το 17,6% μιας ομάδας ασθενών στο Πεκίνο μέσα σε 60 ημέρες, ενώ ο ιός της γρίπης  Α ενοχοποιήθηκε για το θάνατο του 7,5% στην ίδια ομάδα. Στην Κίνα υπάρχουν εγκεκριμένα φάρμακα για τον RSV, αλλά δεν υπάρχουν διαθέσιμα εμβόλια.

Όπως το εμβόλιο RSV από την Moderna που εγκρίθηκε στις Ηνωμένες Πολιτείες, και  το εμβόλιο SYS6016 της CSPC βασίζεται στην τεχνολογία mRNA που διαδόθηκε κατά τη διάρκεια της πανδημίας Covid-19. Η CSPC είναι μία από τις λίγες φαρμακοβιομηχανίες στην Κίνα που έλαβε παγκόσμιες εγκρίσεις για εμβόλια mRNA για την  Covid-19 και η πρώτη που το κυκλοφόρησε στη δεύτερη πολυπληθέστερη χώρα του κόσμου. Η CSPC σχεδιάζει να έχει έτοιμο το εμβόλιο RSV το 2026. Το SYS6016 στις μέχρι τώρα δοκιμές έδειξε αποτελεσματικότητα  ” έναντι των στελεχών του ιού υποτύπου RSV-A και RSV-B με “καλό προφίλ ασφαλείας”, πρόσθεσε η CSPC. Πρόσθεσε δε ότι οι προκλινικές μελέτες, έδειξαν ότι το εμβόλιο προκάλεσε αντισώματα «μακράς διαρκείας».

Πηγή: healthdaily.gr
Facebook
LinkedIn
X

Newsletter

Μείνετε ενημερωμένοι

ΣΥΝΔΕΣΗ

Δεν είστε εγγεγραμμένο μέλος της Ε.Ε.Φα.Μ;

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την βέλτιστη εμπειρία περιήγησης στην σελίδα μας.
Πληκτρολογήστε και πατήστε enter για να δείτε τα αποτελέσματα αναζήτησης