Blog

Αρχική » Blog » Πολιτική Υγείας » ΟΔΙΠΥ: Ο Χρήστος Νέστορας «κλείδωσε» για νέος Διευθύνων Σύμβουλος – Τι θα γίνει με τη θέση του Προέδρου

Blog

ΟΔΙΠΥ: Ο Χρήστος Νέστορας «κλείδωσε» για νέος Διευθύνων Σύμβουλος – Τι θα γίνει με τη θέση του Προέδρου

Νέο Διοικητικό Συμβούλιο στον ΟΔΙΠΥ, Πρόεδρο και Διευθύνοντα Σύμβουλο, αναμένεται να διορίσει τις επόμενες ημέρες ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης.

Μετά την απομάκρυνση του τελευταίου ΔΣ και του Διευθύνοντος Συμβούλου Βασίλη Μπαλάνη, σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του HealthReport.gr, ήδη έχει βρεθεί το πρόσωπο που φαίνεται ότι θα τον αντικαταστήσει.

Πρόκειται για τον Χρήστο Νέστορα το όνομα του οποίου με βάση τις ίδιες πληροφορίες, έχει «κλειδώσει» για τη θέση του Διευθύνοντος Συμβούλου για τον Οργανισμό Διασφάλισης της Ποιότητας στην Υγεία (ΟΔΙΠΥ).

Ο Χρήστος Νέστορας που είναι CEO στο Εθνικό Σύστημα Διαπίστευσης (Ε.ΣΥ.Δ.), (φορέας που έχει ως αποστολή την υλοποίηση, την εφαρμογή και τη διαχείριση του Εθνικού Συστήματος Διαπίστευσης), είναι ένα στέλεχος που εμπιστεύεται ο Άδωνις Γεωργιάδης.

Διασταυρωμένες πηγές του HealthReport.gr διαβεβαίωναν ότι εκτός απρόοπτου θα του ανατεθούν τα καθήκοντα και μάλιστα άμεσα ώστε να συνεχίσει ο Οργανισμός τους ελέγχους του και την αξιολόγηση στα νοσοκομεία, καθώς η κυβέρνηση σκοπεύει να αλλάξει άμεσα την εικόνα του ΕΣΥ. Κάτι που άλλωστε επεσήμανε και ο πρωθυπουργός κατά την πρόσφατη επίσκεψή του στο υπουργείο Υγείας.

Οι ίδιες πηγές τονίζουν ότι πιθανότατα στη θέση της Προέδρου να παραμείνει τελικά η Δάφνη Καϊτελίδου, παρότι είχε απομακρυνθεί από τον υπουργό Υγείας με όλο το ΔΣ.


Η μέχρι πρότινος Πρόεδρος του ΟΔΙΠΥ Δάφνη Καϊτελίδου η οποία όπως λένε πληροφορίες του HealthReport.gr πιθανώς να παραμείνει στη θέση της

Ο ΟΔΙΠΥ να σημειωθεί ότι θα κληθεί πλέον με τις αλλαγές που σκοπεύει να κάνει η κυβέρνηση στον υγειονομικό χάρτη, να συνδράμει στη βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών, θέτοντας συγκεκριμένους δείκτες αξιολόγησης στα νοσοκομεία, δείκτες που είχαν μείνει στη μέση.

Να σημειωθεί ότι σκοπός της ίδρυσης του ΟΔΙΠΥ ήταν η βελτίωση της ποιότητας των υπηρεσιών Υγείας, η ενίσχυση της ασφάλειας των ασθενών και ο στρατηγικός σχεδιασμός στον τομέα της Υγείας για την αναδιοργάνωση και αναβάθμιση των υπηρεσιών Υγείας, με στόχο την ισότιμη πρόσβαση και την καθολική κάλυψη του πληθυσμού.

Μεταξύ άλλων, ο ΟΔΙΠΥ θα πρέπει να αξιολογεί και να πιστοποιεί τις υπηρεσίες Υγείας. Να συλλέγει και να αναλύει δεδομένα που αφορούν στην ποιότητα των υπηρεσιών Υγείας.

Ποιος είναι ο πιθανός νέος Διευθύνων Σύμβουλος του ΟΔΙΠΥ
Ο Χρήστος Νέστορας ο οποίος με βάση όλες τις πληροφορίες του HealthReport.gr, εκτός απρόοπτου, θα αναλάβει τον ΟΔΙΠΥ, σπούδασε Msc στη Διοίκηση και Διαχείριση Οικονομικών Μονάδων και Οργανισμών στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, έχει σπουδάσει στο Τμήμα Πολιτικών Μηχανικών Τ.Ε. στο ΤΕΙ Αθήνας, υπήρξε Γενικός Γραμματέας στην εταιρεία Δήμος Δάφνης-Υμηττού, ενώ θεωρείται πολύπειρος στη διοίκηση επιχειρήσεων.

Πηγή: healthreport.gr
Facebook
LinkedIn
X

Newsletter

Μείνετε ενημερωμένοι

ΣΥΝΔΕΣΗ

Δεν είστε εγγεγραμμένο μέλος της Ε.Ε.Φα.Μ;

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την βέλτιστη εμπειρία περιήγησης στην σελίδα μας.
Πληκτρολογήστε και πατήστε enter για να δείτε τα αποτελέσματα αναζήτησης