Blog

Αρχική » Blog » Πολιτική Υγείας » Επισπεύδονται οι αλλαγές σε ΤΕΠ και εφημερίες στα νοσοκομεία μετά τις οδηγίες Μητσοτάκη – Τι μελετάται

Blog

Επισπεύδονται οι αλλαγές σε ΤΕΠ και εφημερίες στα νοσοκομεία μετά τις οδηγίες Μητσοτάκη – Τι μελετάται

Μπροστά σε μία κρίσιμη καμπή βρίσκεται η ηγεσία του υπουργείου Υγείας, αφού θα πρέπει μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα να αλλάξει την εικόνα στα νοσοκομεία, με βάση και τις οδηγίες που έδωσε ο πρωθυπουργός.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης που επισκέφθηκε το υπουργείο Υγείας, έδωσε κατευθύνσεις στην ηγεσία προκειμένου να αλλάξει την κατάσταση που επικρατεί σήμερα στα Τμήματα Επειγόντων Περιστατικών στα Νοσοκομεία με τις αναμονές των ασθενών. Αλλαγές που θα πρέπει να εστιασθούν  στις εφημερίες, από όπου και ξεκινά το πρόβλημα.

Οι δυσλειτουργίες άλλωστε αυτές οδηγούν και στα περιβόητα ράντζα τα οποία αναπτύσσονται κυρίως σε πέντε μεγάλα νοσηλευτικά ιδρύματα της Αττικής.

Γόρδιος δεσμός οι εφημερίες στα νοσοκομεία
Η ηγεσία του υπουργείου Υγείας εδώ και καιρό μελετά τις αλλαγές στο σύστημα εφημεριών στο ΕΣΥ, αλλά πλέον θα πρέπει να οργανώσει ένα επιχειρησιακό σχέδιο που θα φέρει άμεσο αποτέλεσμα.

Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες του HealthReport.gr έχουν ζητηθεί από την 1η και την 2η Υγειονομική Περιφέρεια (ΥΠΕ) όλα τα στατιστικά στοιχεία για τα νοσοκομεία, ώστε να μελετηθούν διεξοδικά και να προκύψει ένα νέο πρόγραμμα εφημεριών.

Ειδικότερα τις επόμενες δύο εβδομάδες οι Διοικήσεις των ΥΠΕ θα πρέπει να παραδώσουν στο υπουργείο Υγείας όλα τα δεδομένα ανά νοσοκομειακή δομή από τις εισαγωγές, την πληρότητα των κλινών, τον αριθμό του προσωπικού, τις ειδικότητες κ.λ.π.

Τα στοιχεία αυτά θα εξετασθούν ώστε να προκύψει ένα νέο σύστημα εφημεριών, με νέες ομάδες που θα συνεφημερεύουν, αλλαγές στο ωράριο της εφημερίας κ.λ.π.

Στόχος είναι σταδιακά να ομαλοποιηθεί η κατάσταση, ώστε από Φθινόπωρο τα νοσοκομεία να παρέχουν καλύτερες υπηρεσίες στους ασθενείς.

Βέβαια άγνωστο είναι εάν θα μπορέσουν τα νοσηλευτικά ιδρύματα να ανταπεξέλθουν, με δεδομένο ότι δεν υπάρχει Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας ώστε να απορροφήσει μέρος των ασθενών με πιο απλά προβλήματα υγείας.

Πηγή: healthreport.gr
Facebook
LinkedIn
X

Newsletter

Μείνετε ενημερωμένοι

ΣΥΝΔΕΣΗ

Δεν είστε εγγεγραμμένο μέλος της Ε.Ε.Φα.Μ;

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την βέλτιστη εμπειρία περιήγησης στην σελίδα μας.
Πληκτρολογήστε και πατήστε enter για να δείτε τα αποτελέσματα αναζήτησης