Blog

Αρχική » Blog » Πολιτική Υγείας » ΠΕΦΝΙ: Η πρόεδρος Δ. Μακριδάκη για 3η συνεχή θητεία στο Δ.Σ. της EAHP

Blog

ΠΕΦΝΙ: Η πρόεδρος Δ. Μακριδάκη για 3η συνεχή θητεία στο Δ.Σ. της EAHP

Πραγματοποιήθηκε στη Βαλένθια της Ισπανίας, στις 7-8 Ιουνίου 2024, η 54η Γενική Σύνοδος του Ευρωπαϊκού Συλλόγου Νοσοκομειακών Φαρμακοποιών (EAHP), στην οποία συμμετείχαν 36 χώρες.

Βασικό θέμα της Συνόδου ήταν η εκλογή αιρετών σε θέσεις του Δ.Σ. που κενώθηκαν, με την πρόεδρο της ΠΕΦΝΙ Δέσποινα Μακριδάκη να επανεκλέγεται για τρίτη συνεχή θητεία.

Επιπλέον, σύμφωνα με ανακοίνωση της ΠΕΦΝΙ, στη Σύνοδο λήφθηκαν αποφάσεις για πλήθος θεμάτων που αφορούν τη λειτουργία της ΕΑΗΡ όπως πολιτικά θέματα που αφορούν τη νοσοκομειακή φαρμακευτική σε ευρωπαϊκό επίπεδο, το εκπαιδευτικό έργο της EAHP και άλλα projects που βρίσκονται σε εξέλιξη. Τέλος συζητήθηκαν και θέματα φαρμακευτικού ενδιαφέροντος, όπως η πρόσβαση στο φάρμακο, η μικροβιακή αντίσταση στα αντιβιοτικά, η ηλεκτρονική υγεία, ενώ έγιναν τροποποιήσεις στις επίσημες θέσεις της ΕΑΗΡ σε σημαντικά θέματα όπως οι ελλείψεις και η προμήθεια των φαρμάκων.

Η Ελλάδα εκπροσωπήθηκε στη Σύνοδο από τη Βασιλική Παπανδρέου, γραμματέα και τον Μαρίνο Πετρόγγονα αντιπρόεδρο του Δ.Σ. της ΠΕΦΝΙ.

Πηγή: farmakeutikoskosmos.gr
Facebook
LinkedIn
X

Newsletter

Μείνετε ενημερωμένοι

ΣΥΝΔΕΣΗ

Δεν είστε εγγεγραμμένο μέλος της Ε.Ε.Φα.Μ;

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την βέλτιστη εμπειρία περιήγησης στην σελίδα μας.
Πληκτρολογήστε και πατήστε enter για να δείτε τα αποτελέσματα αναζήτησης