Blog

Αρχική » Blog » Έρευνες / Μελέτες » 35 κορυφαίοι ερευνητές στον Άγιο Σάββα – Οι τελευταίες εξελίξεις κατά του καρκίνου

Blog

35 κορυφαίοι ερευνητές στον Άγιο Σάββα – Οι τελευταίες εξελίξεις κατά του καρκίνου

Τα τεκταινόμενα για την αντιμετώπιση του καρκίνου και τον εμβολιασμό θα παρουσιάσουν στο Νοσοκομείο Άγιος Σάββας 35 παγκοσμίου φήμης ερευνητών και ειδικών στον τομέα της ογκολογίας. Επιδίωξη είναι να αναδειχθεί η παγκόσμια μάχη κατά του καρκίνου μέσω της πρωτοποριακής έρευνας και των αποτελεσμάτων της.

Ειδικότερα, η συνάντηση θα πραγματοποιηθεί στο Αμφιθέατρο του νοσοκομείου Άγιος Σάββας, Λεωφόρος Αλεξάνδρας 171,  στις 28 και στις 29 Σεπτεμβρίουώρα έναρξης 09.00. Στη συνάντηση  θα παρουσιαστούν οι διεθνείς προσπάθειες για την καταπολέμηση του καρκίνου και τη μείωση του παγκόσμιου φόρτου του. Η προσπάθεια κινείται στον άξονα της έρευνας για τον καρκίνο και προώθησης της συνεργασίας μεταξύ των πιο λαμπρών μυαλών στον τομέα.

Τα κυριότερα σημεία της συνάντησης είναι τα ακόλουθα:

  • Διεπιστημονική συνεργασία. Ερευνητές σε διάφορους τομείς συμπεριλαμβανομένων της γενετικής, της ανοσολογίας, της φαρμακευτικής και της επιδημιολογίας θα συζητήσουν για την προώθηση νέων συνεργασιών κατά του καρκίνου.
  • Έρευνα αιχμής. Οι συμμετέχοντες θα παρουσιάσουν τα πιο πρόσφατα ερευνητικά ευρήματα, θα ανταλλάξουν ιδέες και θα συζητήσουν τις τελευταίες τάσεις στην έρευνα κατά του καρκίνου, παρουσιάζοντας καινοτόμες ανακαλύψεις.
  • Πρωτοβουλίες συνεργασίας. Η συνάντηση θα αποτελέσει την αρχή μιας διευρυμένης συνεργασίας για την ανταλλαγή τεχνογνωσίας ώστε να επιταχυνθεί η πρόοδος κατά του καρκίνου.
  • Επίκεντρο ο Ασθενής. Συζητήσεις θα πραγματοποιηθούν για τη βελτίωση της διάγνωσης, της θεραπείας και των υπηρεσιών υποστήριξης του καρκίνου.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το Γενικό Αντικαρκινικό Ογκολογικό Νοσοκομείο Αθηνών «Ο Άγιος Σάββας» ήταν το πρώτο Ίδρυμα στην Ελλάδα αφιερωμένο αποκλειστικά στη θεραπεία του καρκίνου. Εκεί έχει ιδρυθεί από το 1970 το Κέντρο Ογκολογικών Ερευνών «Γεώργιος Παπανικολάου» και πλέον έχει εστιάσει ανοσολογία του καρκίνου και την έρευνα ανοσοθεραπείας με τμήματα βιοτράπεζας και μεταφραστικής έρευνας για τον καρκίνο.  Προσδοκία είναι να παρέχει στον ογκολογικό ασθενή το ίδιο δικαίωμα σε υψηλής ποιότητας φροντίδα, διάγνωση και θεραπεία, την ίδια πρόσβαση σε φάρμακα και την ίδια ελπίδα επιβίωσης, ανεξάρτητα από την κοινωνική και οικονομική του κατάσταση.

Εδώ και μια εξαετία άριχσε η λειτουργία του το Πρότυπο Ογκολογικό Κέντρο Ημερήσιας Νοσηλείας «Νίκος Κούρκουλος» (ΚΗΝ «Νίκος Κούρκουλος») και αποτελεί παράρτημα του Γενικού Αντικαρκινικού Ογκολογικού Νοσοκομείου Αθηνών «Ο Άγιος Σάββας» (ΓΑΟΝΑ «Ο Άγιος Σάββας»). Με την εμβληματική και έμπρακτη συνεισφορά της κ. Μαριάννας Λάτση (Νόμος 4159/2013 – ΦΕΚ 127Α/΄04-06-2013), ανακατασκευάστηκε και εξοπλίστηκε πλήρως βάσει διεθνών προδιαγραφών που πληρούν τις απαιτήσεις λειτουργίας ενός σύγχρονου Ογκολογικού Κέντρου. Εδώ και ένα χρόνο οι εισαγωγές των ασθενών στο Κ.Η.Ν «Νίκος Κούρκουλος» αυξήθηκαν σε σχεδόν 22.200 (100 ασθενείς περίπου ημερησίως από την ηπειρωτική και νησιωτική Ελλάδα), ενώ κάθε μήνα πραγματοποιούνται κατά μέσο όρο 1.800 αντινεοπλασματικές θεραπείες με συνεχώς αυξητική τάση 6,2% σε σχέση με το 2021. Επίσης κατά το ίδιο έτος  πραγματοποιήθηκαν 1.828 χειρουργεία με αυξητική τάση 15% για το πρώτο εξάμηνο του 2023  ενώ όσον αφορά τη στερεοτακτική βιοψία εντός του 2022 πραγματοποιήθηκαν 322 με αυξητική τάση 34% για το πρώτο εξάμηνο του 2023.

Πηγή: virus.com.gr
Facebook
LinkedIn
X

Newsletter

Μείνετε ενημερωμένοι

ΣΥΝΔΕΣΗ

Δεν είστε εγγεγραμμένο μέλος της Ε.Ε.Φα.Μ;

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την βέλτιστη εμπειρία περιήγησης στην σελίδα μας.
Πληκτρολογήστε και πατήστε enter για να δείτε τα αποτελέσματα αναζήτησης