Blog

Αρχική » Blog » Συνεντεύξεις / Αρθρογραφία » Εγκρίθηκε το πρόγραμμα EU4Health 2023 ύψους 735 εκατ.

Blog

Εγκρίθηκε το πρόγραμμα EU4Health 2023 ύψους 735 εκατ.

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ενέκρινε χθες το πρόγραμμα EU4Health 2023, μετά από θετική γνώμη της Επιτροπής Προγράμματος EU4Health. Με προϋπολογισμό 735,8 εκατ. ευρώ, αυτό το πρόγραμμα θα επιτρέψει την ταχεία πρόοδο σε δράσεις, που συνδέονται με την περαιτέρω ανάπτυξη της Ευρωπαϊκής Ένωσης Υγείας.

Ειδικότερα, περιλαμβάνει δράσεις που συνδέονται με την ενίσχυση της ανθεκτικότητας της ΕΕ στις διασυνοριακές απειλές για την υγεία και την εφαρμογή του Ευρωπαϊκού Χώρου Δεδομένων Υγείας, της Φαρμακευτικής Στρατηγικής για την Ευρώπη και του Ευρωπαϊκού Σχεδίου Καταπολέμησης του Καρκίνου, καθώς και χρηματοδότηση για τα Ευρωπαϊκά Δίκτυα Αναφοράς, προσπάθειες για την αντιμετώπιση της ψυχικής υγείας προκλήσεις και την παγκόσμια υγεία.

Το πρόγραμμα θα υποστηρίξει επίσης επείγουσες καταστάσεις που σχετίζονται με την υγεία λόγω του πολέμου στην Ουκρανίας. Τον Ιούλιο του τρέχοντος έτους, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή υπέγραψε συμφωνία σύνδεσης με τις ουκρανικές αρχές, ανοίγοντας τη χρηματοδότηση πρόσβασης στο πλαίσιο του προγράμματος EU4Health.

Μία περίληψη του προγράμματος μπορείτε να βρείτε εδώ:

https://health.ec.europa.eu/system/files/2022-11/wp2023_summary_en.pdf

Πηγή: virus.com.gr
Facebook
Twitter
LinkedIn

Newsletter

Μείνετε ενημερωμένοι

ΣΥΝΔΕΣΗ

Δεν είστε εγγεγραμμένο μέλος της Ε.Ε.Φα.Μ;

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την βέλτιστη εμπειρία περιήγησης στην σελίδα μας.
Πληκτρολογήστε και πατήστε enter για να δείτε τα αποτελέσματα αναζήτησης