Blog

Αρχική » Blog » Πολιτική Υγείας » Θεσπίστηκε η δυνατότητα κοινού ιατρείου ιδιωτών γιατρών

Blog

Θεσπίστηκε η δυνατότητα κοινού ιατρείου ιδιωτών γιατρών

Θεσπίστηκε η δυνατότητα κοινού ιατρείου ιδιωτών γιατρών

Το δικαίωμα να διατηρούν κοινό ιατρείο αποκτούν ιδιώτες γιατροί με τροπολογία που κατέθεσε το υπουργείο Υγείας. Έτσι, ανοίγει ο δρομος για δημιουργία group practice ιατρών στα πρότυπα άλλων χωρών και ικανοποιείται ένα χρόνιο αίτημα των ιατρικών συλλόγων.

Ειδικότερα, η τροπολογία αναφέρει ότι κοινό ιατρείο μπορούν να διατηρούν και ιατροί διαφόρων ειδικοτήτων, εφόσον για τη λειτουργία του φορέα δεν απαιτείται ειδικός ή/και διαφορετικός εξοπλισμός από τις κανονιστικές διατάξεις. Με απόφαση του Υπουργού Υγείας, μετά από γνώμη του ΚΕΣΥ, ορίζονται οι ιατρικές ειδικότητες, για τις οποίες θα είναι δυνατή η χορήγηση κοινής βεβαίωσης λειτουργίας.

Παράλληλα, με την τροπολογία επιχειρείται να γίνουν πιο ελαστικές οι ρυθμίσεις που αφορούν τα μετρικά στοιχεία και οι κανόνες αερισμού και φωτισμού, που ήταν υπέρ του δέοντος απαιτητικοί και λειτουργούσαν ως αντικίνητρο. Επίσης, μπαίνουν νέες, πιο ρεαλιστικές ρυθμίσεις για τους επιστημονικά υπεύθυνους, ώστε να πάψει το απαράδεκτο φαινόμενο σήμερα με τους υπεύθυνους “βιτρίνα” να μην είναι ποτέ παρόντες.

Τέλος, η τροπολογία ορίζει ότι οι ιατρικοί σύλλογοι οφείλουν να προβαίνουν, πέραν του αρχικού ελέγχου για τη χορήγηση βεβαίωσης λειτουργίας του φορέα, και σε δειγματοληπτικό έκτακτο έλεγχο του 10% των φορέων που εδρεύουν στην περιοχή της χωρικής τους αρμοδιότητας κατ’ έτος. Όλοι οι φορείς πρέπει va έχουν ελεγχθεί τουλάχιστον μία φορά εντός πενταετίας από την έναρξη ισχύος των νέων ρυθμίσεων.

Πηγή: virus.com.gr
Facebook
LinkedIn
X

Newsletter

Μείνετε ενημερωμένοι

ΣΥΝΔΕΣΗ

Δεν είστε εγγεγραμμένο μέλος της Ε.Ε.Φα.Μ;

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την βέλτιστη εμπειρία περιήγησης στην σελίδα μας.
Πληκτρολογήστε και πατήστε enter για να δείτε τα αποτελέσματα αναζήτησης