Blog

Αρχική » Blog » Πολιτική Υγείας » Κικίλιας για τον εμβολιασμό: Υπερβήκαμε τον στόχο τον Ιανουάριο

Blog

Κικίλιας για τον εμβολιασμό: Υπερβήκαμε τον στόχο τον Ιανουάριο

Κικίλιας για τον εμβολιασμό: Υπερβήκαμε τον στόχο τον Ιανουάριο

Ο στόχος του εμβολιασμού ξεπεράστηκε κατά τον πρώτο μήνα της εκστρατείας, ενώ για τον Φεβρουάριο η πρόβλεψη είναι τριπλάσιος αριθμός εμβολιασμών σύμφωνα με τον υπουργό Υγείας.

«Εμβολιάσαμε τον Ιανουάριο 270.000 συμπολίτες μας, ο στόχος ήταν 200.000 συμπολίτες μας» επεσήμανε ο υπουργός μιλώντας στην εκπομπή «Καλημέρα» του ΣΚΑΙ και στον δημοσιογράφο Γ. Αυτιά.

Μεγαλύτερες είναι οι προσδοκίες για τον Μάρτιο και τον Απρίλιο, τον Μάιο, τον Ιούνιο, σύμφωνα με τον υπουργό, ο οποίος σχολίασε ότι «θα βάλουμε στο φουλ τις μηχανές».

Αισιοδοξος φάνηκε ο υπουργός για τα προβλήματα που εμφανίστηκαν στην κοινή ευρωπαϊκή προμήθεια, «είναι προφανές ότι μέχρι τις αρχές του καλοκαιριού θα έχουμε εμβολιάσει τις ευπαθείς ομάδες, τους υγειονομικούς, τους μεγάλους σε ηλικία και θα έχουμε προχωρήσει προς τα κάτω σε σημαντικό αριθμό συμπολιτών μας».

 Προβάδισμα δίνεται σε αυτούς που νοσούν βαριά και με θνητότητα σε μεγάλα ποσοστά, είναι οι μεγάλοι σε ηλικία και οι ευπαθείς ομάδες.

«Αν εμείς, λοιπόν, μπορέσουμε να εμβολιάσουμε αυτούς τους 2 εκατομμύρια ανθρώπους πρώτα, τους ηλικιωμένους, τις ευπαθείς ομάδες, αυτούς που έχουν υποκείμενα νοσήματα, η νόσος στη χώρα μας θα είναι μία άλλη νόσος».

Σε ότι αφορά τις καθυστερήσεις προμήθειας ο ίδιος διαβεβαίωσε «θα συνεχίσουμε να πιέζουμε και τις εταιρείες, να συνομιλούμε και να συνεργαζόμαστε με την Ευρώπη καθημερινώς, το κάνει ο Πρωθυπουργός επανειλημμένως όλο αυτό το τελευταίο χρονικό διάστημα, το έχω κάνει και εγώ, έτσι ώστε να έχουμε τη σωστή στιγμή τα εμβόλιά μας εδώ».

Σε ότι αφορά στην έκβαση του εμβολιασμού στην χώρα «αναπτύσσεται ομαλά». Με τον ερχομό περισσότερων δόσεων θα αξιοποιηθούν όλα τα εμβολιαστικά κέντρα, όπως εξήγησε ο υπουργός τα Κέντρα Υγείας, τα Νοσοκομεία, τους Mega χώρους εμβολιασμού «και, αν χρειαστεί, έχουμε ήδη ξεκινήσει συζητήσεις και με τους ιδιώτες ιατρούς και με τους φαρμακοποιούς».

Ο κ. Κικίλιας στάθηκε στη θετική ανταπόκριση του κόσμου και στην εξάλειψη της ταλαιπωρίας. Ωστόσο, ο υπουργός δεν παρέλειψε να εκφράσει την ανησυχία του  για τις μεταλλάξεις που «πλέον τις βρίσκουμε παντού» αλλά και την κόπωση του κόσμου, ζητώντας την πιστή τήρηση των μέτρων προστασίας.

Πηγή: virus.com.gr
Facebook
LinkedIn
X

Newsletter

Μείνετε ενημερωμένοι

ΣΥΝΔΕΣΗ

Δεν είστε εγγεγραμμένο μέλος της Ε.Ε.Φα.Μ;

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την βέλτιστη εμπειρία περιήγησης στην σελίδα μας.
Πληκτρολογήστε και πατήστε enter για να δείτε τα αποτελέσματα αναζήτησης