Blog

Αρχική » Blog » Επιστημονικά και Προϊοντικά Νέα » Pfizer: Προχωρούν οι μελέτες του εμβολίου και σε παιδιά

Blog

Pfizer: Προχωρούν οι μελέτες του εμβολίου και σε παιδιά

Pfizer: Προχωρούν οι μελέτες του εμβολίου και σε παιδιά

Η Pfizer ανακοίνωσε ότι έχει ολοκληρωθεί η εγγραφή στις κλινικές δοκιμές του εμβολίου Covid-19 σε παιδιά ηλικίας 12 έως 15 ετών. Συνολικά, στη μελέτη συμμετέχουν 2.259 παιδιά και από τα αποτελέσματα θα εξαρτηθεί αν το εμβόλιο μπορεί να χρησιμοποιηθεί και σε αυτές τις ηλικίες.

Η μελέτη είναι επέκταση των δοκιμών, που έχουν γίνει σε ενήλικες και στις οποίες βασίστηκε η έγκριση του εμβολίου σε άτομα ηλικίας 16 ετών και άνω, το Δεκέμβριο. “Οι δοκιμές σε νεότερες ηλικιακές ομάδες είναι απαραίτητες για να διασφαλιστεί η σωστή δόση, καθώς και η ασφάλεια και η αποτελεσματικότητα σε αυτές τις διαφορετικές ομάδες”, δήλωσε ο Δρ Evan Anderson, παιδίατρος στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Emory.

Ενώ τα παιδιά επηρεάζονται λιγότερο από το Covid-19 σε σχέση με τους ενήλικες, εξακολουθούν να μολύνονται από τον ιό και να αρρωσταίνουν. Μερικά περιστατικά μάλιστα ήταν θανατηφόρα. Πάνω από 2,5 εκατομμύρια περιπτώσεις Covid-19 είχαν αναφερθεί σε παιδιά από τις 14 Ιανουαρίου του 2020, περίπου το 13% όλων των περιπτώσεων, σύμφωνα με έκθεση της American Academy of Pediatrics.

Ακόμη, τα παιδιά μπορούν να αναπτύξουν μια ασθένεια που ονομάζεται σύνδρομο φλεγμονής πολλαπλών συστημάτων που σχετίζεται με το Covid-19, η οποία μπορεί να είναι εξουθενωτική. Στις ΗΠΑ, υπήρξαν συνολικά 1.659 περιπτώσεις του συνδρόμου σε παιδιά και 26 θάνατοι που σχετίζονται με αυτό, σύμφωνα με στοιχεία από τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων.

Πηγή: virus.com.gr
Facebook
LinkedIn
X

Newsletter

Μείνετε ενημερωμένοι

ΣΥΝΔΕΣΗ

Δεν είστε εγγεγραμμένο μέλος της Ε.Ε.Φα.Μ;

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την βέλτιστη εμπειρία περιήγησης στην σελίδα μας.
Πληκτρολογήστε και πατήστε enter για να δείτε τα αποτελέσματα αναζήτησης