Blog

Αρχική » Blog » Επιχειρηματικά Νέα » Η Novartis Hellas δημιουργεί «δίχτυ» προστασίας από τη πανδημία

Blog

Η Novartis Hellas δημιουργεί «δίχτυ» προστασίας από τη πανδημία

Η Novartis Hellas δημιουργεί «δίχτυ» προστασίας από τη πανδημία

Συμπαραστάτης στέκεται στο σύστημα υγείας στη μάχη του κατά τον κοροναϊό η Novartis Hellas με μια σειρά πρωτοβουλιών που περιλαμβάνει δωρεές ιατρο-τεχνολογικού εξοπλισμού σε ΜΕΘ, την ενίσχυση του τεχνολογικού εξοπλισμού του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ιωαννίνων, την επέκταση της τηλε-εργασίας για τους εργαζόμενους του Ινστιτούτου Παστέρ κ.ά..

Με πόρους  από το Ταμείο Απόκρισης στον COVID-19, το οποίο δημιούργησε η μητρική εταιρία, η Novartis Hellas  ενισχύει νοσοκομεία αναφοράς. Σε συνεννόηση με το υπουργείο Υγείας δρομολόγησε την αγορά ιατρικού και τεχνολογικού εξοπλισμού  και ειδικότερα θα παρέχει:

  • σε 3 κλίνες ΜΕΘ δημόσιων νοσοκομείων: 3 σύγχρονες ηλεκτρικές κλίνες, 3 αναπνευστήρες ΜΕΘ, 3 φορητούς αναπνευστήρες, 3 monitors παρακολούθησης ασθενών, 1 κεντρικό σταθμό και αναλώσιμα.
  • 5 οθόνες για την παρακολούθηση ζωτικών λειτουργιών στο Πανεπιστημιακό  Γενικό Νοσοκομείο Ιωαννίνων.
  • 000 ιατρικές μάσκες και γάντια μιας χρήσης για το προσωπικό των φαρμακείων του Ε.Ο.Π.Υ.Υ..
  • Δωρεά τεχνολογικού εξοπλισμού προς το Ελληνικό Ινστιτούτο Παστέρ για την υποστήριξη της τηλε-εργασίας των εργαζομένων του.

Ακόμη,  στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας του Συνδέσμου Φαρμακευτικών Επιχειρήσεων Ελλάδος (ΣΦΕΕ) η Novartis προσέφερε δυο αναπνευστήρες.

Εκφράζοντας την στήριξη της Novartis Hellas στο Εθνικό Σύστημα Υγείας η πρόεδρος της εταιρείας στην Ελλάδα, Susanne Kohout, υπογράμμισε σε δήλωσή της ότι «παραμένουμε προσηλωμένοι στην αποστολή μας να διευρύνουμε την πρόσβαση στην υγεία, τώρα περισσότερο από ποτέ, και είναι καθήκον μας να υποστηρίξουμε όλους τους αρμόδιους φορείς, τους γιατρούς, τους νοσηλευτές και τους ασθενείς».

Μεταξύ άλλων η κα. Kohout επεσήμανε ότι στο πνεύμα αυτό «προχωράμε άμεσα στην υλοποίηση πρωτοβουλιών για την άμεση ενίσχυση των δημόσιων νοσοκομείων αναφοράς και των σχετικών δομών που μάχονται την πανδημία. Ταυτόχρονα, εστιάζουμε και στην επόμενη ημέρα και στις λύσεις που θα έχουν μακροπρόθεσμα οφέλη για τη δημόσια υγεία».

Περαιτέρω δράσεις

Προτεραιότητα της εταιρείας αποτελεί η απρόσκοπτη πρόσβαση των Ελλήνων ασθενών σε θεραπείες, η προστασία της υγείας των εργαζομένων της και των επαγγελματιών υγείας με την υιοθέτηση ψηφιακών εργαλείων τηλε-εργασίας.

Ενισχύοντας το πνεύμα της εθελοντικής προσφοράς, οι άνθρωποι της Novartis Hellas θα έχουν τη δυνατότητα να στηρίξουν εθελοντικά τις προσπάθειες που γίνονται για την αντιμετώπιση της πανδημίας στη χώρα, συνεισφέροντας ένα συμβολικό ποσό από τη μισθοδοσία τους. Η εταιρεία δεσμεύεται να διπλασιάσει το ποσό που θα συγκεντρωθεί, καθώς οι εργαζόμενοι θα επιλέξουν μέσω εσωτερικής διαδικασίας ποια δομή επιθυμούν να στηρίξουν, όπως τονίζεται σε ανακοίνωσή της.

Επίσης, λόγω των αυξημένων αναγκών, το νέο τμήμα Holistic Care, που εστιάζει στην Πρωτοβάθμια Περίθαλψη, παρέχει συστηματικά πολύτιμες πληροφορίες στους επαγγελματίες υγείας προς όφελος των ασθενών με χρόνια νοσήματα, ιδιαίτερα τώρα που η επικοινωνία εξ αποστάσεως μεταξύ ασθενών και ιατρών έχει γίνει αναγκαία. Συγκεκριμένα, με βάση την τεχνογνωσία το τμήμα Holistic Care υποστηρίζει την αξιοποίηση διαδικτυακών εργαλείων και ταυτόχρονα αξιολογεί την ανάπτυξη καινούργιων ψηφιακών λύσεων.

Το  Παγκόσμιο Ταμείο Απόκρισης στον COVID-19 έχει συσταθεί με στόχο την δωρεά υδροξυχλωροκίνης. Η Novartis έχει δεσμευτεί να δωρίσει έως και 130 εκ. δόσεις υδροξυχλωρικίνης για την καταπολέμηση της πανδημίας COVID-19.

«Ασπίδα» για το προσωπικό

Θωρακίζοντας την ψυχική υγεία του προσωπικού της, η Novartis εφοδίασε όλα τα εταιρικά κινητά και ipads με ειδική εφαρμογή, που παρέχει συμβουλές σε θέματα άσκησης, διατροφής, πνευματικής και ψυχολογικής ισορροπίας καθώς και 50 δωρεάν συνεδρίες coaching.

Επίσης, προσέφερε και στις οικογένειές των εργαζομένων τη δωρεάν πρόσβαση στις ψηφιακές πλατφόρμες εκπαίδευσης Coursera και Κhan Academy (για παιδιά σχολικής ηλικίας).

Πηγή: virus.com.gr
Facebook
Twitter
LinkedIn

Newsletter

Μείνετε ενημερωμένοι

ΣΥΝΔΕΣΗ

Δεν είστε εγγεγραμμένο μέλος της Ε.Ε.Φα.Μ;

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την βέλτιστη εμπειρία περιήγησης στην σελίδα μας.
Πληκτρολογήστε και πατήστε enter για να δείτε τα αποτελέσματα αναζήτησης