Επικαιρότητα - Άρθρα

Οι σημαντικότερες εξελίξεις στον κλάδο της υγείας

Πράσινο φως του NICE για τη χορήγηση του pembrolizumab με χημειοθεραπεία ως 1ης γραμμής θεραπεία

«Πράσινο φως» του NICE (του αντίστοιχου ΕΟΠΥΥ της Αγγλίας) για χορήγηση του συνδυασμού pembrolizumab με χημειοθεραπεία ως 1ης γραμμής θεραπεία για τον καρκίνο του πνεύμονα. Προσχέδιο απόφασης, δίνει πρόσβαση σε περισσότερους από 3.000 ασθενείς στον προσφάτως εγκεκριμένο συνδυασμό, με το σκεπτικό ότι έχει τη δυνατότητα να είναι οικονομικά αποδοτική λύση για το σύστημα υγείας.

Προσχέδιο απόφασης, δίνει πρόσβαση σε περισσότερους από 3.000 ασθενείς στον προσφάτως εγκεκριμένο συνδυασμό, με το σκεπτικό ότι έχει τη δυνατότητα να είναι οικονομικά αποδοτική λύση για το σύστημα υγείας

Περισσότεροι από 3.000 ασθενείς με μεταστατικό μη πλακώδη ΜΜΚΠ στην Αγγλία θα έχουν άμεσα πρόσβαση στον εγκεκριμένο συνδυασμό του pembrolizumab με χημειοθεραπεία με βάση την πλατίνα και πεμετρεξίδη ως 1ης γραμμής θεραπείας, ανεξάρτητα από την έκφραση του βιοδείκτη PD-L1, σύμφωνα με το προσχέδιο απόφασης (draft guidance) του Ινστιτούτου Αξιολόγησης Τεχνολογιών Υγείας της Αγγλίας (NICE). Η αποζημίωση θα πραγματοποιείται από το Εθνικό Σύστημα Yγείας της Αγγλίας μέσω ενός ειδικού Ταμείου που έχει συσταθεί για τις ογκολογικές θεραπείες (Cancer Drugs Fund,CDF).

Ο συνδυασμός pembrolizumab με χημειοθεραπεία με βάση την πλατίνα και πεμετρεξίδη αξιολογήθηκε ότι έχει τη δυνατότητα να είναι οικονομικά αποδοτική λύση για το σύστημα υγείας και είναι πιθανό να επεκτείνει το προσδόκιμο ζωής των ασθενών. H φαρμακευτική εταιρεία MSD θα συνεχίσει να συλλέγει δεδομένα σχετικά με την αποτελεσματικότητα της θεραπείας μέχρι τον Ιούνιο του 2019, όπου και θα πραγματοποιηθεί περαιτέρω αναθεώρηση αυτών των κατευθυντήριων γραμμών

.Ο Meindert Boysen, Διευθυντής του Κέντρου Αξιολόγησης Τεχνολογίας Υγείας του National Institute for Health and Care excellence (NICE), δήλωσε: «Τις τελευταίες δύο δεκαετίες, υπήρξαν μικρές βελτιώσεις για ασθενείς με το συγκεκριμένο τύπο του καρκίνου του πνεύμονα, οπότε είμαστε στην ευχάριστη θέση να υποστηρίξουμε την πρόσβαση σε αυτή τη νέα επιλογή θεραπείας. Επιθυμούμε να δούμε περαιτέρω στοιχεία σχετικά με την αποτελεσματικότητά του».

Ο John Stewart, Διευθυντής Εξειδικευμένων Υπηρεσιών του  NICE, δήλωσε: «Το NICE συνεργάστηκε στενά με την MSD για να επιτύχει μια εμπορική συμφωνία ώστε να καταστήσει αυτό το καινοτόμο φάρμακο διαθέσιμο σε μια νέα ομάδα ασθενών με καρκίνο του πνεύμονα. Αυτό είναι ένα ακόμα παράδειγμα πώς μια πιο ευέλικτη προσέγγιση στη διαπραγμάτευση των τιμών έχει σαφή οφέλη – όχι μόνο για τους ασθενείς, αλλά και για τη βιομηχανία και τους φορολογούμενους ».

 

Πηγή: healthview.gr

eefam-logo-grey.png

Στοιχεία Επικοινωνίας

Τζαβέλα 42Β, Νέο Ψυχικό
Τ.Κ. 15451, Αθήνα

    

Τηλέφωνο: 210 6753159
Φαξ: 210 6753150
Email: info@eefam.gr

© Copyright 2008 - 2021 Ε.Ε.Φα.Μ.. All Rights Reserved.
Developed by: eGroup Services