Επικαιρότητα - Άρθρα

Οι σημαντικότερες εξελίξεις στον κλάδο της υγείας

Νέα ανοσοθεραπεία για καρκίνο πνεύμονα

H E.E. ενέκρινε τη χορήγηση του φαρμάκου Keytruda ως θεραπεία πρώτης γραμμής, σε συνδυασμό με χημιοθεραπεία, σε ενήλικες ασθενείς με πλακώδη μη μικροκυτταρικό καρκίνο του πνεύμονα (NSCLC).

Η έγκριση βασίστηκε στα αποτελέσματα της κλινικής μελέτης KEYNOTE-407, η οποία έδειξε ότι η νέα θεραπεία μείωσε κατά 36% τον κίνδυνο θανάτου, σε σύγκριση με τη χημειοθεραπεία μόνο.

«Ο καρκίνος του πνεύμονα είναι η κύρια αιτία θανάτου από καρκίνο στην Ευρώπη, οπότε η έγκριση αυτή σηματοδοτεί ένα σημαντικό ορόσημο για τους ασθενείς και τις οικογένειες που αντιμετωπίζουν αυτό τον δύσκολο για θεραπεία τύπο καρκίνου του πνεύμονα», σημείωσε ο Δρ. Luis Paz-Ares, πρόεδρος του τμήματος ιατρικής ογκολογίας στο νοσοκομείο Universitario Doce de Octubre της Μαδρίτης.

Το Keytruda έχει επίσης εγκριθεί στην Ευρώπη ως θεραπεία πρώτης γραμμής:

  • μεταστατικού μη-πλακώδους NSCLC σε συνδυασμό με πεμετρεξίδη και χημειοθεραπεία πλατίνης σε ενήλικες των οποίων, οι όγκοι δεν έχουν θετικές μεταλλάξεις EGFR ή ALK.
  • μεταστατικού πλακώδους ή μη-ακανθώδους NSCLC ως μονοθεραπεία σε ενήλικες των οποίων οι όγκοι έχουν υψηλή έκφραση PD-L1 χωρίς μεταλλάξεις όγκου θετικών EGFR ή ALK.
  • του τοπικά προχωρημένου ή μεταστατικού NSCLC σε ενήλικες των οποίων οι όγκοι εκφράζουν PD-L1 και οι οποίοι έλαβαν τουλάχιστον ένα προηγούμενο σχήμα χημειοθεραπείας.
eefam-logo-grey.png

Στοιχεία Επικοινωνίας

Τζαβέλα 42Β, Νέο Ψυχικό
Τ.Κ. 15451, Αθήνα

    

Τηλέφωνο: 210 6753159
Φαξ: 210 6753150
Email: info@eefam.gr

© Copyright 2008 - 2020 Ε.Ε.Φα.Μ.. All Rights Reserved.
Developed by: eGroup Services