Επικαιρότητα - Άρθρα

Οι σημαντικότερες εξελίξεις στον κλάδο της υγείας

Η Sanofi ποντάρει στην τεχνολογία για την αντιμετώπιση του Διαβήτη

Οι λύσεις του διαβήτη πρέπει να είναι ψηφιακές, συνδεδεμένες και εξατομικευμένες, λέει η Sanofi, η οποία έχει περάσει αρκετά χρόνια στην προσπάθειά της να τα κατασκευάσει.

Οι τεχνολογικές λύσεις είναι καθοριστικές για το μέλλον του διαβήτη - ειδικά εξατομικευμένες, "έξυπνες" και εξελιγμένες τεχνολογικά. Έτσι λέει η Sanofi, η οποία εδώ και αρκετά χρόνια έχει προωθήσει τις ψηφιακές, ολοκληρωμένες προσπάθειες για το διαβήτη, μέσω της κοινής επιχείρησης Onduo και πιο πρόσφατα με την Verily και την Sensile Medical. Κατά την πρόσφατη συνάντηση για τις προηγμένες τεχνολογίες και θεραπείες για διαβήτη (ATTD) στο Βερολίνο, η Sanofi ενημέρωσε την πρόοδό της και περιέγραψε τις φιλοδοξίες της για συνδεδεμένη τεχνολογία στον διαβήτη.

Η Onduo, η κοινή επιχείρηση μεταξύ Sanofi και Verily που ξεκίνησε το 2016, έκανε το ντεμπούτο της στην εικονική κλινική για τον διαβήτη πριν από ένα χρόνο και τώρα έχει περισσότερους από 4.600 ασθενείς με διαβήτη τύπου 2 στις ΗΠΑ. Η προσπάθεια φαίνεται να χρησιμοποιεί τεχνολογία για να γεφυρώσει το χάσμα μεταξύ επισκέψεων γιατρού και βοήθειας. Οι ασθενείς διαχειρίζονται καθημερινά τον διαβήτη τους με συνδεδεμένες συσκευές παρακολούθησης γλυκόζης, προσωπική καθοδήγηση, εκπαίδευση και συμβουλές μέσω της ψηφιακής πλατφόρμας.

«Δεν πρόκειται απλώς για την ανάπτυξη μιας πλατφόρμας που να υποστηρίζει την καθημερινή διαχείριση του διαβήτη, είναι μια δοκιμαστική και μαθησιακή διαδικασία, φέρνοντας γρήγορα στους ανθρώπους την υποστήριξη που χρειάζονται, διασφαλίζοντας ότι η διαδικασία υιοθεσίας είναι εύκολη για αυτούς και βελτιώνοντας τις λύσεις καθώς περνάει ο χρόνος, δήλωσε ο Nicolas Kressman, στέλεχος της Sanofi. 

Τον Ιούνιο, η Sanofi παρουσίασε μια άλλη προσπάθεια εταιρικής σχέσης, αυτή τη φορά με την Verily και την Sensile Medical, για να αναπτύξει μια αντλία patch ινσουλίνης "all-in-one". Η αντλία είναι κυρίως για ασθενείς με διαβήτη τύπου 2 και θα είναι η πρώτη αντλία patch στην αγορά που μειώνει σημαντικά τα βήματα που απαιτούνται ειδικά στην αρχή. 

Η Sanofi εργάζεται επίσης μόνη της και με συνεργάτες σε ένα "πλήρες χαρτοφυλάκιο μίας χρήσης και επαναχρησιμοποιήσιμων συνδετικών στυπειρών ινσουλίνης", ανέφερε ο Kressman. «Πιστεύουμε ότι με την ορθή χρήση της τεχνολογίας, των ψηφιακών λύσεων, των δεδομένων και των φαρμάκων μπορούμε να βελτιώσουμε τη ζωή των ανθρώπων που ζουν με διαβήτη αν κατορθώσουμε να ενσωματώσουμε αυτές τις λύσεις στη ζωή των ατόμων με διαβήτη, στην πρακτική των HCPs και στην σύστημα υγειονομικής περίθαλψης ", πρόσθεσε. 

Η Sanofi δεν είναι μόνη στις συνδεδεμένες τεχνολογικές της προσπάθειες στον διαβήτη. Η Novo Nordisk έχει οριστεί να κάνει το ντεμπούτο πρώτη με το στυλό της, που μπορεί να συγχρονίσει δόσεις δεδομένων με τις ψηφιακές πλατφόρμες σύμφωνα με νέες συμφωνίες με τους εταίρους Dexcom, Glooko και η Roche. Η Eli Lilly ανακοίνωσε επίσης τη δική της ώθηση για έξυπνες συσκευές διαβήτη εδώ και ένα χρόνο.

eefam-logo-grey.png

Στοιχεία Επικοινωνίας

Τζαβέλα 42Β, Νέο Ψυχικό
Τ.Κ. 15451, Αθήνα

    

Τηλέφωνο: 210 6753159
Φαξ: 210 6753150
Email: info@eefam.gr

© Copyright 2008 - 2020 Ε.Ε.Φα.Μ.. All Rights Reserved.
Developed by: eGroup Services