Επικαιρότητα - Άρθρα

Οι σημαντικότερες εξελίξεις στον κλάδο της υγείας

Με την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς πολλά πρέπει να γίνουν, ώστε οι μαθητές να μπορέσουν να μορφωθούν, χωρίς να αυξάνεται ο κίνδυνος της μετάδοσης του COVID-19.

Κρίσιμη είναι η εβδομάδα που διανύουμε για την αποτελεσματικότητα των μέτρων έναντι του κορωνοϊού, που τέθηκαν σε εφαρμογή στην Αττική τη Δευτέρα. Όπως δηλώνει σε συνέντευξη του στο DailyPharmaNews, ο πρόεδρος του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου και μέλος της επιτροπής εμπειρογνωμόνων του υπουργείου υγείας Αθανάσιος Εξαδάκτυλος, «σε πέντε έως επτά, οκτώ ημέρες μπορεί κανείς να έχει μία εκτίμηση που βαδίζουν τα πράγματα».

Με το άνοιγμα των σχολείων στις 14 Σεπτεμβρίου ξεκινά μία σχολική χρονιά με αντικειμενικές δυσκολίες. Τα παιδιά καλούνται να προσαρμοστούν σε μια νέα πραγματικότητα, μία προσπάθεια το αποτέλεσμα της οποίας κρίνεται σε μεγάλο βαθμό από την παραδειγματική συμπεριφορά των γονέων.

Η ψυχολόγος Μαρία Παπαδάκη, Ψυχολόγος, συνεργάτιδα του Metropolitan Generalδίνει πρακτικές συμβουλές ψυχολογικής προσαρμογής από τις διακοπές στη φθινοπωρινή καθημερινότητα εν μέσω πανδημίας.

Σχολεία κορωνοϊός τάξεις: Με ανάρτησή του ο επιδημιολόγος Γκίκας Μαγιορκίνης εξηγεί τους λόγους για τους οποίους δεν έχει πειστεί ότι το μέγεθος των τάξεων έχει τόσο μεγάλη σημασία στην μετάδοση του κορωνοϊού.

eefam-logo-grey.png

Στοιχεία Επικοινωνίας

Τζαβέλα 42Β, Νέο Ψυχικό
Τ.Κ. 15451, Αθήνα

    

Τηλέφωνο: 210 6753159
Φαξ: 210 6753150
Email: info@eefam.gr

© Copyright 2008 - 2020 Ε.Ε.Φα.Μ.. All Rights Reserved.
Developed by: eGroup Services