Επικαιρότητα - Άρθρα

Οι σημαντικότερες εξελίξεις στον κλάδο της υγείας

Σύμφωνα με το Ευρωπαϊκό Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (ECDC), μέχρι στιγμής έχουν εντοπιστεί συνολικά 18 κρούσματα σε Εσθονία, Δανία, Φινλανδία, Γαλλία και Σουηδία - το πιο πρόσφατο εντοπίστηκε στα τέλη Φεβρουαρίου.

Σκοπός της πλατφόρμας που ανέπτυξε το Κοινό Κέντρο Ερευνών της Επιτροπής σε συνεργασία με τη γενική διεύθυνση Υγείας και Ασφάλειας των Τροφίμων είναι να αντιμετωπιστεί ο τεράστιος κατακερματισμός των δεδομένων των ασθενών που πάσχουν από σπάνιες νόσους, τα οποία περιέχονται σε εκατοντάδες μητρώα σε όλη την Ευρώπη.

Κατά 72% υψηλότερη θα είναι το 2030 η αντοχή των παθογόνων μικροοργανισμών στα αντιβιοτικά. Για να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα, προτείνεται μία σημαντική ετήσια επένδυση 1,5 ευρώ ανά κάτοικο της Ευρωπαϊκής Ένωσης, που για την Ελλάδα σημαίνει 15 εκατομμύρια ευρώ.

Η πρώιμη διάγνωση του καρκίνου είναι σύμφωνα με τους ειδικούς το κλειδί, όχι μόνο για την αύξηση του προσδόκιμου ζωής των ασθενών αλλά και της μείωσης των δαπανών υγείας σε ένα κράτος.

Απροστάτευτοι κατά της εποχικής γρίπης είναι οι μισοί ηλικιωμένοι. Μόλις ένα στα δύο άτομα ηλικίας 65 ετών και πάνω κάνουν το εμβόλιο κατά της εποχικής γρίπης.

eefam-logo-grey.png

Στοιχεία Επικοινωνίας

Τζαβέλα 42Β, Νέο Ψυχικό
Τ.Κ. 15451, Αθήνα

    

Τηλέφωνο: 210 6753159
Φαξ: 210 6753150
Email: info@eefam.gr

© Copyright 2008 - 2019 Ε.Ε.Φα.Μ.. All Rights Reserved.
Developed by: eGroup Services