Επικαιρότητα - Άρθρα

Οι σημαντικότερες εξελίξεις στον κλάδο της υγείας

Λιγότερα κρούσματα, περισσότερο προσωπικό και έμφαση στις Μονάδες Αυξημένης Φροντίδας, φαίνεται πως μπορεί να είναι σωτήρια στην διαχείριση ασθενών με  COVID19, σύμφωνα με τα όσα δηλώνει  στο DailyPharmaNews  ο πνευμονολόγος, διευθυντής της κλινικής Covid του νοσοκομείου «Άγιος Ανδρέας»  στην Πάτρα Λεωνίδας Στέλλας. 

H βεβαιότητα και η ασφάλεια που προκύπτει από ένα σταθερό πλαίσιο κανόνων και λειτουργίας αποτελούν  ουσιαστικά  κίνητρα για την φαρμακοβιομηχανία ώστε να επενδύσει περισσότερο στην Ελλάδα λέει ο κ. Σπύρος Φιλιώτης Αντιπρόεδρος & Γενικός Διευθυντής της Φαρμασέρβ-Λίλλυ.

Το εμβόλιο της Johnson & Johnson είναι ασφαλές και φαίνεται πως ακόμα και με μία δόση δημιουργεί μια πολλά υποσχόμενη απόκριση σε αντισώματα -αλλά και ανοσοκυτταρική απόκριση- με ελάχιστες παρενέργειες, τόσο σε νέους όσο και σε ηλικιωμένους. Αυτό επισημαίνει σε ανάρτηση του στο Facebook ο καθηγητής Πολιτικής της Υγείας Ηλίας Μόσιαλος της Σχολής Οικονομικών και Πολιτικών Επιστημών του Λονδίνου (LSE), αναφερόμενος στα αποτελέσματα της Φάσης 1-2, με τη συμμετοχή 805 συμμετεχόντων, της κλινικής δοκιμής του υποψηφίου εμβολίου της αμερικανικής εταιρείας, τα οποία δημοσιεύτηκαν στο αμερικανικό ιατρικό περιοδικό «New England Journal of Medicine».

Πολύ κρίσιμο χαρακτηρίζει το  τρίμηνο που έχουμε μπροστά μας  ο παθολόγος, με μεγάλο ερευνητικό έργο στις λοιμώξεις, διδάκτωρ του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων κ.  Γιώργος Παππάς, καθότι όπως αναφέρει στο DailyPharmaNews, θα ενσκύψει ένα τρίτο κύμα της πανδημίας, λόγω καιρικών συνθηκών.

Tι είναι αυτό που «θα μπει στον οργανισμό μας» και πώς θα βοηθήσει τη φυσική μας άμυνα ώστε να τα βγάλει πέρα με τον κορωνοϊό; Ο λοιμωξιολόγος κ. Δημήτρης Καφετζής, Ομότιμος Καθηγητής Παιδιατρικής ΕΚΠΑ δίνει όλες τις απαντήσεις.

eefam-logo-grey.png

Στοιχεία Επικοινωνίας

Τζαβέλα 42Β, Νέο Ψυχικό
Τ.Κ. 15451, Αθήνα

    

Τηλέφωνο: 210 6753159
Φαξ: 210 6753150
Email: info@eefam.gr

© Copyright 2008 - 2021 Ε.Ε.Φα.Μ.. All Rights Reserved.
Developed by: eGroup Services