Επικαιρότητα - Άρθρα

Οι σημαντικότερες εξελίξεις στον κλάδο της υγείας

Με στόχο την ανάδειξη και τη διεκδίκηση «πολιτικών» για την ανάπτυξη των Κλινικών Μελετών στη χώρα μας, ολοκληρώθηκε χθες με επιτυχία το 1ο Πανελλήνιο Συνέδριο Κλινικών Μελετών & Έρευνας που διοργάνωσε ο Σύλλογος Αντιπροσώπων Φαρμακευτικών Ειδών και Ειδικοτήτων (ΣΑΦΕΕ) στην Αθήνα, με τη συμμετοχή 280 συνέδρων και 40 εταιρειών.

H κα Katerina Koutsogianni-Tzigounaki, πρόεδρος Πανελλήνιας Ομοσπονδίας ΡευΜΑζην ανέφερε ποια είναι τα θέματα που έχουν οι ασθενείς και γιατί πρέπει να έχουν συμμετοχή στις αποφάσεις.

H Ελληνική Φαρμακοβιομηχανία ELPEN ήταν ο βασικός χορηγός και συνδιοργανωτής του διεθνούς συνεδρίου “SimInhale International Conference on Current Challenges and Future Opportunities for Inhalation Therapies. A cross-disciplinary perspective.” που πραγματοποιήθηκε με θέμα την τεχνολογία των εισπνεόμενων φαρμάκων στην Αθήνα.

Ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας και ο πρώην υπουργός Ανδρέας Ξανθός έδωσαν το στίγμα για το χθες και το σήμερα στον χώρο της δημόσιας υγείας. Στη συνέχεια στα 4 πάνελ που ακολούθησαν (3 εκ των οποίων συντονίστηκαν από τον δημοσιογράφο Γιώργο Σακκά) στελέχη από τη φαρμακευτική αγορά, τον χώρο της τεχνολογίας, της επιστημονικής κοινότητας, των συλλόγων ασθενών και των παρόχων υγείας περιέγραψαν τη σημερινή κατάσταση και πρότειναν συγκεκριμένες λύσεις για την αντιμετώπιση των προκλήσεων. 

eefam-logo-grey.png

Στοιχεία Επικοινωνίας

Τζαβέλα 42Β, Νέο Ψυχικό
Τ.Κ. 15451, Αθήνα

    

Τηλέφωνο: 210 6753159
Φαξ: 210 6753150
Email: info@eefam.gr

© Copyright 2008 - 2019 Ε.Ε.Φα.Μ.. All Rights Reserved.
Developed by: eGroup Services