Επικαιρότητα - Άρθρα

Οι σημαντικότερες εξελίξεις στον κλάδο της υγείας

Υπουργείο Υγείας: Επιτόπιοι έλεγχοι σε όλα τα νοσοκομεία της χώρας μετά τις οδηγίες Κικίλια στους Διοικητές

Σαφάρι σε όλα τα νοσοκομεία της χώρας ξεκινά ειδική ομάδα του υπουργείου Υγείας τις επόμενες ημέρες μετά τις βασικές οδηγίες που έδωσε ο υπουργός Υγείας σε όλους τους Διοικητές των Νοσοκομείων.

Ειδικότερα, σύμφωνα με πληροφορίες του HealthReport.gr, κλιμάκιο από το υπουργείο Υγείας με επικεφαλής τον Γενικό Γραμματέα Υπηρεσιών Υγείας Γιάννη Κωτσιόπουλο, ξεκινά σειρά επισκέψεων σε όλη τη χώρα στα νοσοκομεία, προκειμένου να γίνουν οι πρώτοι έλεγχοι στη λειτουργία των νοσηλευτικών ιδρυμάτων αλλά και να δοθούν εξειδικευμένες οδηγίες στους νέους Διοικητές.

Ήδη οι πρώτες εντολές δόθηκαν σε συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στο υπουργείο Υγείας.

Το κλιμάκιο θα ξεκινήσει άμεσα να επισκέπτεται όλα τα νοσοκομεία της 3ης Υγειονομικής Περιφέρειας Μακεδονίας (3η ΥΠΕ), ενώ θα ακολουθήσουν σταδιακά και αυτά των υπόλοιπων Υγειονομικών Περιφερειών.

Σαρώνεται όλο το ΕΣΥ

Ήδη έχουν γίνει επισκέψεις σε νοσηλευτικά ιδρύματα της 1ης και της 2ης ΥΠΕ. Εντός ενός μηνός θα έχει γίνει «σάρωμα» όλων των νοσοκομείων της χώρας.
Η ειδική ομάδα θα βρεθεί επιτόπου προκειμένου να διαπιστώσει τις αλλαγές που προωθούνται από τις Διοικήσεις των Νοσοκομείων. Στόχος βέβαια η βελτίωση της καθημερινότητας των ασθενών.

Αλλαγές στη διαχείρηση ασθενών στα νοσοκομεία προωθεί το υπουργείο Υγείας

Θα ελέγξει τόσο τα κτιριακά προβλήματα, όσο και τις δυσκολίες που προκύπτουν στην εξυπηρέτηση των πασχόντων.
Ταυτόχρονα θα ελεγχθούν διεξοδικά τα οικονομικά των νοσηλευτικών ιδρυμάτων αλλά και οι προμήθειες καθώς και οι συμβάσεις που έχουν γίνει.

Στο πλαίσιο αυτό όπως τονίζουν έγκυρες πηγές του HealthReport.gr, θα γίνουν εξειδικευμένες αναλύσεις για το τι θα πρέπει να αλλάξει σε κάθε νοσοκομείο ξεχωριστά, ώστε με τους προϋπολογισμούς που έχουν δοθεί να καλυφθούν όλες οι ανάγκες. Άλλωστε τη φετινή χρονιά τα κονδύλια στα νοσηλευτικά ιδρύματα θα διανεμηθούν με διαφορετικό τρόπο από ότι στο παρελθόν. Διαβάστε ΕΔΩ τι αλλάζει: « Αλλάζουν οι προϋπολογισμοί στα νοσοκομεία! Νέες αυστηρές οδηγίες στους Διοικητές»

ΟΙ πόρτες του ΕΣΥ θα αργήσουν κι άλλο για τους νέους Διοικητές Νοσοκομείων

Αξιοσημείωτο είναι ότι κερδισμένοι θα είναι στο τέλος της χρονιάς οι ιο αποδοτικοί Διοικητές Νοσοκομείων οι οποίοι και θα μπορέσουν να αυξήσουν τους προϋπολογισμούς τους εάν αποδείξουν ότι έχουν βελτιώσει τα οικονομικά των Μονάδων που διοικούν και ταυτόχρονα έχουν βελτιώσει και τις συνθήκες νοσηλείας

eefam-logo-grey.png

Στοιχεία Επικοινωνίας

Τζαβέλα 42Β, Νέο Ψυχικό
Τ.Κ. 15451, Αθήνα

    

Τηλέφωνο: 210 6753159
Φαξ: 210 6753150
Email: info@eefam.gr

© Copyright 2008 - 2020 Ε.Ε.Φα.Μ.. All Rights Reserved.
Developed by: eGroup Services