Επικαιρότητα - Άρθρα

Οι σημαντικότερες εξελίξεις στον κλάδο της υγείας

Το νέο ΔΣ του ΕΟΦ

Στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης δημοσιεύθηκε απόψε το νέο ΔΣ του Εθνικού Οργανισμού Φαρμάκων.

Το πρώτο βήμα για την αλλαγή των επικεφαλής του ΕΟΦ έγινε με την επικύρωση του διορισμού του νέου προέδρου από την αρμόδια Διαρκή Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής. Ο Δ. Φιλίππου αναλαμβάνει το «τιμόνι» του Οργανισμού, αντικαθιστώντας τον Ι. Μαλέμη.

Στη θέση του Α’ Αντιπροέδρου, την οποία μέχρι πρότινος κατείχε ο Η. Γιαννόγλου, πρόσωπο εμπιστοσύνης της προηγούμενης κυβέρνησης με αυξημένες ευθύνες, διορίζεται ο γιατρός Ελευθέριος Πάλλης, με καθεστώς πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης. Στη θέση του Β΄Αντιπροέδρου τοποθετείται ο Δ/ντής Οικονομικής Τεκμηρίωσης και Κοστολόγησης (ΣυΚΝΥ -ΚΕΤΕΚΝΥ ΑΕ), Χαράλαμος Κανδηλωρος, αντικαθιστώντας την Κλεαρέτη Παρασκευοπούλου. Ο διορισμός είναι άνευ οποιασδήποτε αμοιβής ή αποζημίωσης.

Μέλος του ΔΣ του ΕΟΦ αναλαμβάνει η Λέκτορας Αστικού Δικαίου, στη  Νομική Σχολή Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου Αθηνά Κοντογιάννη, με αναπληρώτριά τη Νομικό Παναγιούλα Μακρή. Τακτικό μέλος ορίζεται ο Ιατρός Εργασίας Χρήστος Κουρούσης, με αναπληρώτριά τη Αναπλ. Καθηγήτρια Εργαστηρίου Βιολογίας- Ιατρική Σχολή ΕΚΠΑ, Μαρία Γαζούλη.

Όπως διευκρινίζεται, ο Αντιπρόεδρος Α΄ του ΕΟΦ έχει εκτελεστικά καθήκοντα και ο Αντιπρόεδρος Β΄ είναι αρμόδιος για ζητήματα επιστημονικών ερευνών και δράσεων.

ΦΕΚ ΔΣ ΕΟΦ

eefam-logo-grey.png

Στοιχεία Επικοινωνίας

Τζαβέλα 42Β, Νέο Ψυχικό
Τ.Κ. 15451, Αθήνα

    

Τηλέφωνο: 210 6753159
Φαξ: 210 6753150
Email: info@eefam.gr

© Copyright 2008 - 2020 Ε.Ε.Φα.Μ.. All Rights Reserved.
Developed by: eGroup Services