Επικαιρότητα - Άρθρα

Οι σημαντικότερες εξελίξεις στον κλάδο της υγείας

Π.Ο.Υ: Αν η χρήση μάσκας φτάσει το 95%, τα lockdown δεν θα χρειάζονται

Η επιβολή νέων lockdown στην Ευρώπη μπορεί να αποφευχθεί αν η χρήση μάσκας φτάσει το 95%, δήλωσε ο διευθυντής του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ)στην Ευρώπη, Χανς Κλούγκε, διευκρινίζοντας ότι η χρήση μάσκας δεν είναι σε καμία περίπτωση πανάκεια και πρέπει να υιοθετηθεί σε συνδυασμό με άλλα μέτρα.

«Εμμένω στη θέση μου ότι τα lockdown είναι το έσχατο μέσο. Θα πρέπει να αίρονται με ασφάλεια και σταδιακά», τόνισε προειδοποιώντας για τις αρνητικές επιπτώσεις της “πολύ γρήγορης χαλάρωσης”.

“Η Ευρώπη βρίσκεται ξανά στο επίκεντρο της πανδημίας, μαζί με τις ΗΠΑ. Υπάρχει φως στην άκρη του τούνελ, αλλά οι επόμενοι έξι μήνες θα είναι δύσκολοι”, προειδοποίησε.

Σε ό,τι αφορά τα δημοτικά σχολεία, ο Κλούγκε υπογράμμισε ότι θα πρέπει να παραμείνουν ανοικτά, εξηγώντας ότι τα παιδιά και οι έφηβοι δεν ευθύνονται για την εξάπλωση της covid-19 και ότι το κλείσιμο των σχολείων «είναι αναποτελεσματικό».

Ο Κλούγκε επεσήμανε ότι κάποια συστήματα υγείας χωρών της Ευρώπης βρίσκονται στα όριά τους λόγω των πολλών ασθενών με κορονοϊό.

Παρά τα ενθαρρυντικά νέα, τα εμβόλια δεν θα είναι “ένα μαγικό ραβδί, διότι γνωρίζουμε ότι τα αποθέματα θα είναι περιορισμένα, κυρίως στην αρχή”, εξήγησε ο Κλούγκε.

eefam-logo-grey.png

Στοιχεία Επικοινωνίας

Τζαβέλα 42Β, Νέο Ψυχικό
Τ.Κ. 15451, Αθήνα

    

Τηλέφωνο: 210 6753159
Φαξ: 210 6753150
Email: info@eefam.gr

© Copyright 2008 - 2020 Ε.Ε.Φα.Μ.. All Rights Reserved.
Developed by: eGroup Services