Επικαιρότητα - Άρθρα

Οι σημαντικότερες εξελίξεις στον κλάδο της υγείας

Πως και που θα χορηγούνται τα «ακριβά φάρμακα» για σοβαρά νοσήματα;

Ανοίγει τα κανάλια διάθεσης των Φαρμάκων Υψηλού Κόστους (ΦΥΚ), το υπουργείο Υγείας, που προορίζονται για σοβαρές παθήσεις, και τα οποία σήμερα δίδονται μέσω φαρμακείων του ΕΣΥ και του ΕΟΠΥΥ.

Έτσι με σχετική διάταξη που θα περιλαμβάνεται στο διυπουργικό νομοσχέδιο που θα κατατεθεί στη Βουλή την Παρασκευή  πλέον τα φάρμακα υψηλού κόστους (ΦΥΚ) σε πρώτη φάση για τους ογκολογικούς ασθενείς και τους ασθενείς με σκλήρυνση κατά πλάκας θα δίνονται από τα ιδιωτικά φαρμακεία. Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις λεπτομέρειες: Προς τα φαρμακεία της γειτονιάς τα ακριβά φάρμακα! Τι αλλάζει με νομοσχέδιο του υπ. Υγείας

Φωτό από τις ουρές της ντροπής στα φαρμακεία του ΕΟΠΥΥ

 

Στο σημείο αυτό το αρμόδιο υπουργείο Υγείας διαβεβαιώνει ότι δεν θα υπάρχει επιβάρυνση ούτε για τους ασθενείς ούτε και για τον ΕΟΠΥΥ από τη διακίνηση των φαρμάκων μέσω των φαρμακείων.

Πάντως στελέχη του φαρμακευτικού χώρου έθιγαν στο www.HealthReport.gr και μια άλλη παράμετρο, επισημαίνοντας πως η διάθεση των ΦΥΚ εκτός ΕΟΠΥΥ ίσως ανοίγει κανάλια για τις φαρμακαποθήκες οι οποίες μπορεί να μπουν δυναμικά στο πεδίο διακίνησης και εξαγωγών και των ΦΥΚ όπως κάνουν με τα άλλα φάρμακα.

Ανοίγουν νέα φαρμακεία

Σύμφωνα με τα σχέδια του ΕΟΠΥΥ,  ένα νέο φαρμακείο θα ανοίξει στη λεωφόρο Αλεξάνδρας και θα είναι μεγαλύτερο ενώ επέκταση προγραμματίζεται και στο φαρμακείο του Οργανισμού στην Καλλιθέα καθώς και σε εκείνο της Ομόνοιας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΕΟΠΥΥ: Τι απαντά για τις ουρές στα φαρμακεία

Δείτε σε ποια φάρμακα μειώνεται η συμμετοχή των ασφαλισμένων! Όλη η απόφαση

eefam-logo-grey.png

Στοιχεία Επικοινωνίας

Τζαβέλα 42Β, Νέο Ψυχικό
Τ.Κ. 15451, Αθήνα

    

Τηλέφωνο: 210 6753159
Φαξ: 210 6753150
Email: info@eefam.gr

© Copyright 2008 - 2019 Ε.Ε.Φα.Μ.. All Rights Reserved.
Developed by: eGroup Services