Επικαιρότητα - Άρθρα

Οι σημαντικότερες εξελίξεις στον κλάδο της υγείας

Οι πρώτες προτεραιότητες του Βασίλη Κικίλια…

Το μείζον θέμα για το Βασίλη Κικίλια είναι να ενημερωθεί χωρίς να χάσει χρόνο. Να ενημερωθεί από τους υπηρεσιακούς παράγοντες και τις διοικήσεις των οργανισμών, που ελέγχει το υπουργείο, εκπροσώπους φορέων και σε πρώτο βαθμό να λάβει αποφάσεις για τα άμεσα προβλήματα.

Το γεγονός ότι δεν είχε πολιτική εμπλοκή με την υγεία είναι μειονέκτημα. Όμως, μπορεί να εξελιχθεί σε πλεονέκτημα, καθώς δεν έχει κατεστημένη αντίληψη για την κατάσταση. Συνεπώς, μπορεί να λάβει ισορροπημένες αποφάσεις, χωρίς συντεχνιακή αντίληψη.

Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης μιλώντας σήμερα στην πανηγυρική συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου έθεσε τη δημόσια υγεία υψηλά στην ατζέντα της νέας κυβέρνησης. Αυτό σημαίνει μεγαλύτερη ευθύνη για τον κ. Κικίλια, ο οποίος έχει θέσει ως κεντρικό στόχο να δείξει πως το ΕΣΥ θα είναι κοντά στις πιο αδύναμες και ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού.

Σύμφωνα με πληροφορίες, δεν είναι στις προθέσεις του να ζητήσει άμεσα την παραίτηση των διοικήσεων φορέων και οργανισμών. Διότι πιστεύει στη συνέχεια της διοίκησης και θεωρεί πως μία τέτοια κίνηση θα είχε δυσμενείς επιπτώσεις στη διοίκηση του ΕΣΥ.

Βέβαια, αλλαγές θα γίνουν και σε πρόσωπα. Η τοποθέτηση νέων διοικήσεων θα γίνει με νέο σύστημα επιλογής, που θα θεσπιστεί σε λίγες εβδομάδες, με βάση τις ευρύτερες κυβερνητικές αποφάσεις για το θέμα αυτό.

Γενικότερα, πολλοί φοβούνται ότι η ΝΔ θα πριμοδοτήσει τον ιδιωτικό τομέα σε βάρος του δημόσιου συστήματος υγείας. Εγώ πάλι φοβάμαι το αντίθετο. Ότι μπορεί να μην καταφέρει να κάνει συμπράξεις με τον ιδιωτικό τομέα, εκεί που υπάρχει ανάγκη και έχει δοκιμαστεί με επιτυχία στο εξωτερικό. Είμαι βέβαιος όμως ότι θα δοκιμάσει.

eefam-logo-grey.png

Στοιχεία Επικοινωνίας

Τζαβέλα 42Β, Νέο Ψυχικό
Τ.Κ. 15451, Αθήνα

    

Τηλέφωνο: 210 6753159
Φαξ: 210 6753150
Email: info@eefam.gr

© Copyright 2008 - 2019 Ε.Ε.Φα.Μ.. All Rights Reserved.
Developed by: eGroup Services