Επικαιρότητα - Άρθρα

Οι σημαντικότερες εξελίξεις στον κλάδο της υγείας

Νομιμοποιούνται όλες οι προμήθειες στα νοσοκομεία με ρύθμιση εξπρές λόγω κορονοϊού! Τι προβλέπεται για τους νοσηλευτές

Με ρυθμίσεις εξπρές η κυβέρνηση και το υπουργείο Υγείας ρυθμίζει ζητήματα που είχαν μείνει σε εκκρεμότητα λόγω κορονοϊού.

Όπως αναφέρουν έγκυρες πληροφορίες του HealthReport.gr, με ειδική ρύθμιση- τροπολογία η οποία είναι πιθανό να προωθηθεί ακόμη και με κύρωση νόμου, νομιμοποιούνται όλες οι προμήθειες στα νοσοκομεία που έγιναν από την 1η Νοεμβρίου μέχρι και το τέλος Μαρτίου.

Πρόκειται για προμήθειες όπως φάρμακα, υλικά, αναλώσιμα, οι οποίες είτε έγιναν εξωσυμβατικά είτε δεν διέθεταν όλα τα νομιμοποιητικά τυπικά έγγραφα.

Οι νοσηλευτές

Στις ίδιες ρυθμίσεις που θα προωθηθούν, όπως αναφέρουν έγκυρες πληροφορίες του HealthReport.gr, θα ρυθμιστεί και το θέμα του ειδικού επιδόματος που λαμβάνουν οι προϊστάμενοι νοσηλευτές στα νοσοκομεία. Συγκεκριμένα ενώ το επίδομά τους είχε ορισθεί στα 250 ευρώ, πλέον θα λαμβάνουν 290 ευρώ όπως προβλέπεται για όλους τους αντίστοιχους τμηματάρχες του δημοσίου.

Άλλωστε ο κλάδος των νοσηλευτών είχε προσφύγει στη δικαιοσύνη και είχε δικαιωθεί, ενώ η διευθέτηση του ζητήματος είχε καθυστερήσει λόγω της κρίσης με τον κορονοϊό.

Να σημειωθεί ότι η προηγούμενη ηγεσία του υπουργείου Υγείας (Π.Πολάκης) ενώ είχε αυξήσει το επίδομα για όλους τους τμηματάρχες του δημοσίου στα 290 ευρώ, οι επικεφαλής των Νοσηλευτικών Τμημάτων δεν είχαν λάβει αυτήν την αύξηση. Γι αυτό άλλωστε και δικαιώθηκαν στο Συμβούλιο της Επικρατείας.

eefam-logo-grey.png

Στοιχεία Επικοινωνίας

Τζαβέλα 42Β, Νέο Ψυχικό
Τ.Κ. 15451, Αθήνα

    

Τηλέφωνο: 210 6753159
Φαξ: 210 6753150
Email: info@eefam.gr

© Copyright 2008 - 2020 Ε.Ε.Φα.Μ.. All Rights Reserved.
Developed by: eGroup Services